Werken op Decibel Outdoor 2009
29 Juni 2013
Werken op Decibel Outdoor 2009
0

Werken op Decibel Outdoor 2009


Decibel Outdoor
Dit was alweer de achtste editie van dance festival Decibel Outdoor. Van deze acht heb ik er geen één gemist en hebben wij dus elke keer barwerk gedaan. De hoofdreden is dat het zo’n vet feest is. Half zeven s ochtends op (ja Beekse bergen ligt niet naast Amsterdam en Haarlem), half vijf snachts weer thuis en alles vloog zoals elke keer weer voorbij.

Werken achter de bar op Decibel Outdoor

De voorbereidingen gingen helaas minder soepel dan voor andere evenementen. In de week voor Decibel Outdoor kwamen steeds meer mensen die belde met een niet zo leuke mededeling.

“ik heb de griep, voel me helemaal niet lekker” met als hoogtepunt de vrijdagavond: sorry dat ik zo laat bel maar ik wil zo graag naar Decibel Outdoor, dat ik hoopte dat ik mij weer lekker gingen voelen, maar het gaat echt niet”.

Er is altijd een reservelijst met horecapersoneel en had hem al langer gemaakt vanwege het griepvirus dat rond waait. Maar had niet verwacht dat ik zo veel mensen alsnog blij kon maken door hun te bellen om te komen werken op Decibel Outdoor.

Afsluiter Decibel Outdoor

Wij stonden achter de bar op de mainstage van Decibel Outdoor. Vooral het laatste uur is dat hartstikke vet. De meeste andere “stages” zijn dan gesloten. De meeste bezoekers gaan dan natuurlijk naar het hoofdpodium in plaats van naar huis.

Barpersoneel op Decibel Outdoor tijdens de afsluiting op mainstage

Deze mensenmassa geniet, kijkt en danst op de vette beats van de DJ terwijl de lasers en het vuurwerk al de kanten op schieten. Wij zijn dan aan het werken, maar het voelt veel meer aan als feesten. Zie de foto links of de foto’s in het grote feesten foto album.

Elk week van de zomer ziet het personeel een vuurwerkshow op het einde van de grote festivals. Maar wat Decibel Outdoor laat zien is elke zomer weer het hoogtepunt. Zo extreem wat daar op het einde van het feest allemaal de lucht in gaat.

Klik hier om een extreem vete foto te zien op Partyflock.

Bier en water

Zet een tray water naast de biertap neer als je aan het werken bent op een evenement. Dat is de horeca tip van deze week. Op het moment dat er even geen Heineken bier nodig is trek je de water tray open en kan je een paar doppen van het water draaien.

Horecapersoneel aan het werken op Decibel Outdoor

Het is verleidelijk om de handen in de lucht te gooien op de fantastische beats zoals deze week bij Decibel Outdoor of een paar mooie dance moves te laten zien. Maar het barpersoneel in de verkoop zal het waarderen als de voorraad achter de bar beter in orde is.

Staat alles klaar en zijn alle gasten geholpen dan is het natuurlijk geen probleem om te laten dat je net zo goed op de dansvloer had kunnen staan.

Volgend jaar zal er zeker weer een Decibel Outdoor zijn en daar willen wij natuurlijk weer bij zijn voor werk!

De events agenda ziet er goed uit met volgende week Outdoor Stereo en de week erna is het tijd voor het festival van het seizoen Mysteryland!

Karel Mercx, 16 augustus 2009


Werken op Outdoor Stereo
29 Juni 2013
Werken op Outdoor Stereo
1

Werken op Outdoor Stereo


Vorig jaar heeft ons barteam helaas niet gewerkt op Outdoor Stereo, de reden was dat wij aan het werken waren op Q-base festival. De eerste editie waren wij wel present en nu de derde Outdoor Stereo gelukkig ook weer. Het is echt een heel leuk feest. Lees maar eens wat de bezoekers zeggen op partyflock.

Dit jaar ziet de agenda van grote festivals er beter uit in de zomer en kunnen wij op beide feesten gaan werken.

Barpersoneel achter de bar op Outdoor StereoOutdoor Stereo

Outdoor Stereo is een festival in het Julianapark van Hoorn. Natuurlijk zijn wij er naar toe gegaan via ons evenementenvervoer vanuit Haarlem. Het is altijd gezellig wanneer al het barpersoneel met de bus naar de dance evenementen toe gaat. En omdat Hoorn een stuk dichterbij ligt dan Hilvarenbeek konden wij deze week ook nog een paar uur extra slapen.

Het weer was weer fantastisch, zoals elke festival waar wij deze zomer gewerkt hebben. Alleen bij Dominator vielen een paar spetters in het begin, maar voor de rest was het één en al zonneschijn deze zomer.

Wij stonden net als op Decibel Outdoor achter de bar op Mainstage, alleen nu met een mooie dikke boom in de bar. Het was een raar gezicht, maar deze dikke jongen stond toch totaal niet in de weg.  De dag vloog voorbij en DJ Secret Cinema sloot de dag af met een fantastische set met vuurwerk op de achtergrond.

Het was een mooie opwarmer, want volgende week is er niet zo maar werk te doen, maar gaan wij werken op Mysteryland!

Pour mix automatisch aan het werk op Outdoor Stereo

Discotheek the Sand

Terwijl wij bijna klaar waren met werken op Outdoor Stereo, begon net Summer Jam in discotheek the SandAmsterdam. Wij hebben hiervoor ook het barpersoneel geregeld.

Ik heb me er nu wel bij neergelegd dat ik niet op elk feest aanwezig kan zijn om barwerk te gaan doen. Maar hoorde wel van het personeel dat ik een erg leuk feest gemist had. Misschien hadden wij toch nog een borrel moeten doen bij onze collega´s in discotheek the Sand!

Mixen op feesten

Zoals elke week een horeca tip. Tijdens het vullen van de pour mix bekers is het mogelijk om de deksel te zetten tussen de machine en de hendel. Gevolg hiervan is dat de pour mix beker automatisch vol loopt, zie foto. Nu kan je een minuut een andere klus gaan doen terwijl de pour mix beker vanzelf volloopt!

Let wel op dat hij niet overstroomt want dat is zonde van de drank. Op het moment dat het echt druk aan de bar is dan kan je twee lege kratten fris neerzetten en daar bovenop meerdere pour mix bekers laten vollopen. Helaas is het dan te druk op de events om er nog een keer rustig fotos van te gaan nemen.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan met ons, kijk dan eens bij de horeca vacatures.

Karel Mercx, 23 augustus 2009


Werken op Mysteryland festival 2009
29 Juni 2013
Werken op Mysteryland festival 2009
0

Werken op Mysteryland festival 2009


Mysteryland is het grootste festival van het festivalseizoen 2009 en de organisatie daarvan is ID&T. Omdat het zo extreem groot is heb ik voordat de zomer begon al een uitnodiging verstuurd aan het bestand met barpersoneel met de vraag: wie wil er werken achter de bar op Mysteryland?

Het gevolg daarvan was dat de concurrentie om op Mysteryland te gaan werken groter was dan voor andere evenementen dit jaar, die toch een heel stuk kleiner waren. En dus was er voor sommige toppers die deze zomer ontdenkt zijn, helaas geen plek meer.

Alleen sommige wilde zo graag werken dat ze aan mij vroegen. Mag ik ’s ochtends vroeg naar de crew incheck komen. Mocht er niemand ziek zijn dan ga ik weer naar huis, mocht er wel iemand ziek zijn dan wil ik overal wel werken.

Natuurlijk, voor mensen die al vaker gewerkt hebben op festivals is dat geen probleem. Maar het geeft wel weer aan hoe gaaf het werk is dat wij aan het doen zijn.

Voorbereidingen Mysteryland

Elk jaar is er de vrijdag voor Mysteryland een tapcursus op het terrein. Dit keer was de organisatie niet in handen van Heineken maar van Grolsch. Deze cursus is leuk om dingen te leren over bier en biertappen.

Daarnaast vindt er ook altijd een rondleiding plaats op het terrein. Zodat zaterdag precies bekend is waar het personeel moet wezen en er geen zoektochten ontstaan.

Wij hadden meerdere barren gevuld bij Q-Dance. Q-Dance is geen mainstage, maar voor vele is het wel de mainstage van Mysteryland omdat het met stip de grootste area is. In de avond gaan vele tienduizenden mensen los op de Q-berg op de beats van de DJ.

Dit is dus niet moeilijk te vinden op de zaterdag. Maar het is wel handig om te weten waar de andere barren zijn voor als collega’s verdwaald zijn. Of als er voorraad verplaatst dient te worden omdat de ene bar drukker en een andere bar rustiger is dan verwacht.

Daarnaast vind ik dit soort dagen altijd leuk en gezellig omdat er geen druk is en er de mogelijkheid is om de collega’s informeel te spreken.

Alleen dit jaar kon ik er helaas niet bij zijn. Want er was vrijdagavond ook een catering bij MTV in Amsterdam

Wel ben ik vrijdagavond nog  een paar uurtjes geweest op de Mysteryland Pre Party. Maar wel om middernacht naar huis zodat ik met voldoende slaap aan het feest kon beginnen!

Bus uit Haarlem naar MysterylandWerken op Mysteryland

De reis naar Mysteryland vanaf Haarlem was niet echt een succes. Er stond een routebord verkeerd en wij belandde met de bus tussen de weilanden. Er stonden borden met parkeren Mysteryland op de weg die wij volgde. De verharde weg werd een onverhard weg, totdat een brug die net groot genoeg was voor een auto de bus tegenhield.

Het gevolg was dat de bus vele honderden meters achteruit moest rijden. Gelukkig was er van elke bar wel een barhoofd vooruit die wist hoe een bar moest worden opgebouwd.

Omdat wij aan de late kant waren ging de incheck en het omkleden wel reuze snel. Even na 10:00 uur waren wij bij de barren en ruim voordat de hekken open gingen van Mysteryland stond alles klaar.

Het thema van Mysteryland 2009 was circus. Overal werden oranje neuzen uitgedeeld. De feestneuzen gingen niet alleen op de neuzen, maar op nog veel meer plekken, zie foto van Toon.

Crazy neuzen op de circus editie van MysterylandIk ben benieuwd waar deze neuzen nog meer verschijnen op de foto’s van Partyflock!

Werk gestructureerd

Zoals elk week ook een horeca tip voor werken op events. Deze week een simpele en een opendeur, maar wel een tip die heel veel tijdwinst oplevert aan het einde van een evenement.

Als de schenker aan het schenken is zorg er dan voor dat er drie kratjes onder de bar naast elkaar staan. Eén krat voor de kleine flesjes van Sprite & Sisi, één krat voor de grote plastic flessen zoals cola en één krat voor de glazen flessen water. Een lege fles gaat meteen in het juiste krat.

Niet doen tijdens het werk betekent dat alles op het einde gedaan moet worden. En er zijn weinig dingen die erger zijn dan dubbel werk op het moment als je moe bent en naar huis wil.

Het is verleidelijk om als het druk is een lege fles gewoon onder de bar te dumpen, maar omdat er een zooi ontstaat beperkt het de snelheid meer dan dat het iets oplevert.

Barpersoneel van MysterylandAfter party Mysteryland

Als om 23:00 uur al de muziek op het terrein van Mysteryland uit gaat, dan gaat de muziek aan in het paviljoen. Op deze locatie is elk jaar de after party van Mysteryland, deze is bedoeld voor de organisatie en andere bedrijven die deze editie van Mysteryland weer mogelijk hebben gemaakt. Zodat ze ook nog even kunnen feesten.

Na een paar uur is het echt afgelopen. Alleen de overgebleven dranken terug naar de koelcontainer brengen en het is klaar. De hele dag is voorbij gevlogen en heb ik alweer zin in Mysteryland 2010.

Ik weet zeker dat er een heleboel foto’s gemaakt zijn door het barpersoneel. Stuur de foto’s op of de link naar de website waarop ze staan, want ik ben op zoek naar foto’s van Mysteryland!

Karel Mercx, 30 augustus 2009


Werken op Gerard Joling in Concert
29 Juni 2013
Werken op Gerard Joling in Concert
0

Werken op Gerard Joling in Concert


Barpersoneel op Gerard Joling in ConcertGerard Joling stond net als vorig jaar weer in de Valley van Spaarnwoude. De valley is wereldberoemd omdat het hoofdgedeelte van Dance Valley daar al meer dan 10 jaar plaatsvindt. Het is een fantastische locatie tussen Haarlem en Amsterdam waar 20.000 bezoekers neerkijken op het podium.

De locatie heeft veel weg van de berg op Mysteryland festival waar ook tienduizenden bezoekers naar beneden aan het kijken zijn tijdens het feesten. En de week erna mochten wij dus weer werken op zo’n toplocatie. Helaas staan er de komende maanden geen berg of valley in de agenda.

Fantastisch barteam

Door een combinatie van omstandigheden stonden wij met een fantastisch barteam achter de bar te werken. Ten eerste is dit feest een stuk kleiner dan evenementen zoals Mysteryland of een Dance Valley. Dat betekent veel minder barpersoneel aan het werk.

Werken achter de barEr is één groot nadeel hieraan. Er geven zich veel meer mensen op om te werken, dan dat er kunnen werken. Voordeel daarvan is dan wel weer dat er een ervaringen ploeg staat.

Ten tweede, het is één grote locatie. Dat betekent minder kleine barren en meer grote barren dan op andere events. Dus achter de bar staat barpersoneel te werken dat normaal aan het werk is als barhoofd, waardoor de hele kwaliteit stukken omhoog gaat.

Dus het werk ging werkelijk als een speer.

Coca Cola koelkasten

Deze week in horeca tips het vullen van de Coca Cola koelkasten. Het klinkt als een onzin tip, maar het heeft toch zeker een aantal aandachtspunten wat het werk achter de bar een stuk makkelijk kan maken.

Coca Cola Koelkasten

Trek als eerst het bovenste rek uit de Coca Cola koelkast en pak een Coca Cola fles. Pas met de fles de afstand af van het rek tot de bovenkant van de koelkast. Met als doel om zoveel mogelijk in een koelkast te krijgen.
 
Draai het rek zo dat het opstukje aan de voorkant zit. Dit doe je omdat je niet wil dat als personeel te fanatiek de deur van de koelkast opentrekt de flessen naar buiten vallen. Op de bovenste plan komen de flessen van de normale Coca Cola en de light variant te staan.

Deze handelingen herhaal je voor het rek daaronder en hierop komen de flessen Sprite, Fanta en de Coca Cola Zero. Op het rek hieronder wordt het wel ietsje anders.

Op dit rek komen namelijk de trayen. En dan moet het opstukje aan de achterkant zitten. Er is geen risico dat een tray uit de koelkast valt, maar het is wel irritant als een tray er niet makkelijk uit wil.

Op de onderste verdieping komen de flugel, rose, witte wijn, de appelsap en jus d orange te staan. En als het goed is ziet de Coca Cola koelkast er dan ongeveer zo uit als op de foto.

Soms zijn er andere dranken in het assortimenten, maar dit is de basis en als iedereen het zo doet dan werkt het makkelijk.

Einde festivalseizoen

De festivals zitten er bijna op, volgende week nog Q-base en Feestival en dan gaan wij naar de binnen feesten toe.

Karel Mercx, 6 september 2009

Andere foto’s gemaakt tijdens het werk op Gerard Joling in concert:

Heel veel Coca Cola kratten

Jasper is bezig met het stapelen van legen flessen.

Duizend liter bier tank

Steven is bezig het vervangen van een duizend liter tank bier.

Horecapersoneel aan het werk op Gerard joling in Concert

Barpersoneel op de foto.

Ketting van Red Bull Blikken

Mariska met haar ketting van Red Bull Blikken.


Stappen in Groningen
28 Juni 2013
Stappen in Groningen
0

Stappen in Groningen


Onlangs was ik nog in Groningen om te stappen in Club Palace. Maar afgelopen donderdag stond er al weer een compleet rondje Groningen op het programma. Wij gingen op donderdag omdat donderdag de dag is in studentenstad Groningen.

Compleet is het verkeerde woord, omdat het doel was om meerdere horecazaken te gaan bezoeken. En met honderden uitgaansgelegenheden in Groningen gaat compleet nooit lukken.

Pizzeria IsolabellaStop bij Assen

Assen vonden Rens en ik een mooi plek om een hapje te gaan eten. Er stonden nog een paar kroegen op zijn lijstje om te fotograferen voor zijn nieuwe website en dat kon dan ook mooi meteen.

Assen is een stad van de extremen. Eten was super goed in de Isolabella en dat de keuken open was tot 23:00 mag in dit land ook bijzonder worden genoemd.

Alleen we kregen tijdens het fotograferen wel een kroegbaas achter ons aan met twee stamgasten. Omdat ze het niet konden waarderen dat wij foto’s aan het nemen waren in Assen.

Huize Maas

Wij begonnen met stappen in Groningen bij Huize Maas. Het was maar goed dat ik een overhemd had aangetrokken. Want het begon meteen met: Studeer je wel en welke studie doe je bij binnenkomst.

Maar na wat oncorrecte gewenste antwoorden stonden wij met de handjes in de lucht bij Huize Maas. Op Partyflock is te zien dat deze locatie ook regelmatig gebruikt wordt voor grote evenementen.
 

Niet de Crazy maar de Great Pianos

Huize Maas is zeker een aanrader voor als je een keer naar Groningen gaat.

Great Piano’s

De Great Piano’s verdienen een bezoekje als je naar Groningen gaat. Dit concept is bijna precies hetzelfde als de Crazy Piano’s in Scheveningen. Maar Rens ik hebben ons beter vermaakt in Groningen dan in Scheveningen.

Het zijn dezelfde leuke meezingers, maar de puntjes staan allemaal  wel op de I. Gratis toiletten, geen horecaporties die met een ondertoon dankjewel zeggen als je ze geen fooi geeft. Ja wij gaan hier zeker terug komen.

Cafe Ome Ko

Daarna zijn wij naar Cafe Ome Ko geweest. Heerlijke tent die al 10 jaar bestaat. En dat ondanks dat een biertje en een Red Bull €7,50 kost. Dus het moet wel heel leuk zijn en dat is het zeker!

Stappen in Groningen

Twister

Twister zit meteen naast Cafe Ome Ko en is de mooiste club die ik sinds tijden ben tegen gekomen. De muziek die ze daar draaien valt in de categorie Dirty Dutch.

Club Palace

Club Palace is in het weekend een club voor iedereen en op donderdagavond is het alleen voor studenten. Ik wilde er graag naar toe omdat ik een aantal studenten in Groningen kende en het mij niet zou verbazen als ze op donderdagavond naar Club Palace gingen.

Deze tent deed het moeilijkst van allemaal om naar binnen te komen. Maar als horeca fanatiekelingen lukte het uiteindelijk ook om hier naar binnen te komen.

Cafe het feest

De beste afsluiter voor een avondje stappen is cafe het feest. Heerlijk Apres Ski tent om helemaal los te gaan.

Barpersoneel van cafe het feest.

Dit was een kleine opsomming en dat zijn wij in de populairste tenten zoals de Drie Gezusters nog niet eens geweest

Super barpersoneel

In elke horecazaak waar wij kwamen was barpersoneel achter de bar aan het werken dat het werk snapte. Ik verbaasde mij hierover, totdat ik er achter kwam dat er een barpersoneel training is in Groningen voor het horecapersoneel.

Moraal van het verhaal: ga stappen en feesten in Groningen.

Karel Mercx, 6 september 2009


Horeca vacatures op evenementen
28 Juni 2013
Horeca vacatures op evenementen
0

Horeca vacatures op evenementen


De grote evenementen van de zomer van 2009 zijn alweer achter de rug en nu is het tijd voor de evenementen die op indoor locaties plaatsvinden. Betekent dat er nu ook minder horeca vacatures zijn voor het werken op evenementen?

Ja helaas wel, wil je werken op evenementen lees dan vooral wel verder, want de horeca vacatures gaan over een tijdje wel weer ontstaan. Of nee, de horeca vacatures zijn er wel omdat kans natuurlijk groot is dat je dit in een andere periode van het jaar leest omdat het op internet staat.

Solliciteren op de horeca vacatures voor het werken op evenementen zoals achter de bar bij MysterylandKleine feesten

De feesten in de zomer zijn echt enorm groot. Op Dance Valley (UDC) komen 40.000 bezoekers op af en op het Mysteryland (ID&T) zijn het er zelfs 65.000 die los gaan op de beats van de DJ’s.

Het grootste indoor evenement in Nederland is waarschijnlijk Qlimax, maar het aantal feestgangers dat daar naar toegaat haalt het bij lange na niet bij die van de grootste zomer festivals. En de meeste feesten in de herfst en winter halen de 10.000 bezoekers niet eens

En minder bezoekers betekent natuurlijk dat er op een evenement minder barpersoneel aan het werk is.

Geen horeca vacatures

Elk jaar is Mysteryland het hoogtepunt van het festival seizoen. Het eerste feest daarna is Q-base. Deze week heb ik de barinderling daarvoor gemaakt en zoals elk jaar was het weer een drama. Zoveel reacties van leuke mensen met wie ik van de zomer heb samengewerkt en helaas een negatieve reactie moet sturen omdat er geen plek is op Q-base.

Als het al niet mogelijk is om al het bestaande barpersoneel te plaatsen, laat staan dat er dan nog horeca vacatures zijn. Maar toch wil ik je adviseren om te solliciteren voor grote feesten.

Horeca vacatures bij Karel Mercx op bijvoorbeeld MysterylandSolliciteer toch

Er komen namelijk altijd weer plekken achter de bar vrij. Ik zie dat op twee manieren gebeuren.

Ten eerste omdat de evenementen vanzelf weer groter gaan worden. En de mensen die deze zomer gewerkt hebben op feesten, hebben bij gebrek aan werk alweer een andere bijbaan gevonden.

Of er ontstaat plek achter de bar omdat wij nog steeds hard groeien en steeds meer evenementen gaan doen. Benieuwd welke dat zijn? Kijk dan eens bij de agenda.

Dus lijkt dit werk je leuk, ga dan naar solliciteren! Ik bewaar dan de sollicitatie totdat er weer personeel op de events nodig zijn en dan ga ik contact met je opnemen.

Dit stukje gaat puur over barwerk, maar er zijn op dit moment ook geen vacatures voor garderobe en kluisjes werk.

Karel Mercx, 9 september 2009


Werken op Q-base festival 2009
28 Juni 2013
Werken op Q-base festival 2009
0

Werken op Q-base festival 2009


Angela tapt een biertje op Q-base Q-base is het laatste grote dance festival van de zomerfestivals. Het is niet zo maar een feest want het vindt plaats op een Duitse legermachtbasis en het feest duurt veertien uur! Dat is misschien twee uur korter dan de Q-base van vorig jaar, maar het is nog steeds erg lang. Toch vloog het werk voorbij…

Busreis naar Q-base

Het grootste gedeelte van het barpersoneel is gelegerd in Haarlem en Amsterdam. Weeze in Duitsland is dan een eind weg met de bus. Natuurlijk kan het altijd verder Duitsland in, met oud en nieuw gaan wij namelijk weer werken op Sensation in Dusseldorf.

De busreis naar Sensation gaat altijd goed, maar naar Q-base lijkt het alsof er altijd wel wat aan de hand is.  In 2005 kreeg de bus naar Q-base een lekke band (link is inclusief foto) en vorig jaar hadden wij een buschauffeur die een route binnendoor sneller vond en er een uur langer over deed.

Dit jaar was het de drukte op de weg die ervoor zorgde dat wij later aankwamen in Duitsland dan gepland, maar op de één of ander manier is het toch weer gelukt om alles klaar te hebben om het moment dat om 17:00 de poorten van Q-base opengingen.

Waarderingen op Partyflock van Q-baseZie de foto voor de waarderingen van partyflock, bijna allemaal is het groen en het was inderdaad een erg goed feest! Zoals elk week heb ik deze week ook een horeca tip.

Op tijd terug van pauze

Kom op tijd terug van pauze is de horeca tip voor het beter werken op evenementen van deze week. Het lijkt een opendeur, maar een paar minuten later beginnen na een pauze zorgt er voor dat het leven van een barhoofd een stuk lastiger wordt. En vaak heeft het barpersoneel dat niet door.

Dat zit namelijk zo. Het barhoofd geeft iemand pauze. Deze persoon heeft het beste met de bar voor en wil wel nog de water voorraad achter de bar op peil brengen voor hij op pauze gaat. Dus hij loopt nog een paar keer heen en weer tussen koelcontainer en de bar. Hij kijkt op zijn klokje en gaat met een goed gevoel op pauze omdat de koelkasten weer helemaal gevuld zijn.

Deze persoon komt na een uur weer terug bij zijn bar. Hij gaat dan langs de wc, want dan kan hij straks in één keer door werken zonder te moeten ontbreken voor een plaspauze. Reken met mij mee wat er zou gebeuren als meerderen dat zouden doen.

barpersoneel in de hangar op Q-baseQ-base is een day and night festival en wij werken daar zestien uur. Dat betekent dus dat er 16 uur lang pauzes zijn voor het personeel. Als iedereen door onschuld een paar minuten later weg gaat op pauze dan gepland was, dan is er tijdens het feest totaal een uur minder om pauzes te geven.

Er moeten dus meer mensen tegelijkertijd op pauze om deze achterstand weer in te gaan lopen en dat betekent dus harder werken voor de rest van de barcrew.

Dit valt niet op te lossen door het barpersoneel al op pauze te sturen voordat de vorige groep terug is, er is namelijk een bepaalde bezetting nodig om een bar goed draaiende te houden.

Dus help het barhoofd en ga op pauze wanneer je aan de beurt bent en kom op tijd weer teug van het feesten in de pauze.

Foto’s van Q-base

Vip personeel van Q-base

Het personeel van de vip.

Theo is water aan het dragen naar de VIP van Q-base

Theo draagt water naar de vip

Karel Mercx & Michelle

Michelle & Karel achter de bar

Karel Mercx, 13 september 2009


Werken op evenementen: de redenen
28 Juni 2013
Werken op evenementen: de redenen
0

Werken op evenementen: de redenen


Dit is deel 3 (Deel 1, deel 2)met redenen waarom werken op evenementen heel erg leuk is om te doel.

Bij festivals werken achter de bar heb ik altijd al willen doen, het is een hele nieuwe ervaring en ik ben een harde werker. Zelf ben ik al vaak bij vele festivals geweest en nu ben ik toe aan iets nieuws.

Schenken op evenementenMuziek is voor mij erg belangrijk en ik voel me heerlijk als ik me op een goede beat uit kan leven. Daarnaast vind ik het ontzettend gaaf om naar feesten te gaan, maar kom ik helaas steeds meer op een leeftijd dat mijn vrienden hier minder oren naar krijgen. Dit heeft me aan het denken gezet: hoe zou ik e.e.a. kunnen combineren? Volgens mij kan dat bij jullie! Daarnaast ben ik echt een mensen-mens, dus het lijkt mij ontzettend gaaf om met een team enthousiaste mensen samen te werken. Ook kan ik hier denk ik heerlijk mijn overtollige energie kwijt :-)!

Ik wil dit werk doen, omdat ik regelmatig bezoeker ben van feesten en evenementen. Om zelf in een horeca team te werken tijdens zon feest lijkt me geweldig. De sfeer, hard werken en je eigen enthousiasme overbrengen op de bezoekers spreek me enorm aan. Ik hoop dat ik word uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om mijn motivatie verder toe te lichten.

Ik vind het geweldig om naar feesten te gaan, maar door gebrek aan geld lukt dit niet altijd. Daarom lijkt het me hartstikke leuk om te werken op festivals en feesten. Maak je toch wat van het feest mee, en alle feestende mensen, en je kan een extra zakcentje verdienen. Ik denk dat ik op feesten net iets spontaner ben naar de gasten toe, omdat ik zelf geniet. Zo blijf je vrolijk, ookal zijn er vervelende mensen aan de bar.

Werken op evenementen

Ik ben opzoek naar een extra parttime baan, en werken op evenementen lijkt me erg leuk. Ik heb veel passie voor horeca en weet dus wat hard werken is. Centerparcs Port Zélande heeft tijdelijk geen werk, omdat het erg rustig is. Verder ben ik erg flexibel, stressbestendig, veel uithoudingsvermogen en dus goede horecakwaliteiten.

In het dagelijks leven werk ik fulltime in de kinderopvang. het lijkt me leuk om er nog iets bij te gaan en toen ik deze advertentie las sprak t me meteen aan. ik heb helaas niet veel ervaring in de horeca maar ik leer snel en om op zon feest te werken met vaak een hele leuke sfeer lijkt me toch wel erg leuk. Ik vind het zelf altijd belangrijk dat er leuk/gezellig personeel achter een bar staat en ik denk dat ik dat zelf ook uit straal.

Ik ben altijd in voor een feestje en hou erg van uitgaan. Daarom klinkt werken op feesten en evenementen erg aantrekkelijk! Verder houd ik van gezelligheid en ik wil graag werken in teamverband! Ik ben onlangs gestopt met mijn studie waardoor ik heel veel beschikbaar ben en superflexibel!!

Op dit moment ben ik hard opzoek naar een bijbaan. In de horeca werken vind ik zeker uitdagend laat staan de evenementen van ID&T. Lijkt mij leuk om een keer aan de andere kant van de evenementen te staan. Ben zeker gemotiveerd en per direct beschikbaar.

Barrunner Tess aan het werken op evenementenIk heb veel banen gehad en daar ben ik achter gekomen dat ik goed ben in communiceren en coördineren representatief zijn en natuurlijk de klant tevreden houden en ik vind het leuk. Verder komt er ook mensenervaring bij kijken waarbij ik me best wel goed kan verwoorden en in kan leven bij de klant, zelf doe ik ook de opleiding evenementen management. Kortom vind ik het gewoon leuk om te helpen bij een feest en het een succes te maken in elke opzicht waarbij ik kan helpen en ervaring op kan doen.

Het lijkt mij erg leuk om achter de bar te werken op hardstyle feesten (Q-base, Mysteryland, Defqon e.d.) omdat het mijn favoriete muziekstijl is. Tevens vind ik horeca werk erg leuk. Het werken op zon evenement achter de bar is dus een mooie combinatie!

Ik wil dit werk graag doen, om zo eens in de zoveel tijd een beetje afwisseling te hebben. werk momenteel alleen in de thuiszorg en wil straks als ik ga studeren een leuk baantje hebben. Daarnaast lijkt het me super om op grote evenementen en feesten te werken.

Zoals eerder gezegd doe ik een opleiding gericht op evenementen. Dit is commerciële Economie - International Event Music and Entertainment. Dat is economisch gericht dus heeft niet veel met barwerk te maken en dergelijke maar ik wil gewoon graag al wat meer van het wereldje leren.

Nog veel meer redenen voor het werken op evenementen

Horeca is mijn grootste passie. Op grote feesten/evenementen werken lijkt me helemaal geweldig. Ik kan erg goed in teamverband werken, maar zelfstandig werk is geen probleem. Daarnaast heb ik veel uithoudingsvermogen, ben ik stressbestendig, heb ik geen 9 tot 5 mentaliteit, werk ik nog een stap harder als het moet, en ben ik flexibel inzetbaar.

Omdat ik zelf vaak naar concerten, musicals en grote evenementen ga en ik meer ervaring wil opdoen binnen de evenementen branche. Ik studeer momenteel HTRO, een toeristische en recreatieve opleiding en wil werk zoeken in de richting van de evenementen en het toerisme. Mij lijkt het erg leuk om op grote feesten te gaan werken met een gezellig team!

Marnix legt uit op evenementenDe reden dat ik dit werk wil doen is; omdat ik altijd actief bezig ben in het dagelijks leven. Op een kantoor zitten werken en voor je uit staren is niks voor mij en het verveelt snel (eigen ervaring). Door bijvoorbeeld te werken in de horeca, achter de bar, in de garderobe of ergens anders ben je altijd actief bezig. En je komt en spreekt altijd de leukste mensen waar ik van hou. Tevens heb ik ook een paar vrienden die werken in een plaatselijke discotheek/kroeg en van hun hoor ik dat het erg leuk is om achter de bar te staan en de mensen te helpen. Hierdoor zou ik ook graag die ervaring willen op doen in de horeca. Een ander reden is, dat ik dan ook op de leukste feesten kom waar ik ook in mijn vrije tijd naar toe ga. Ik hoop dat deze motivatie voldoende is om te mogen werken bij grote feesten.

Ik hou van gezelligheid, van feesten, van muziek en dansen. Ik ben al lange tijd geïnteresseerd om dit werk te doen, omdat de gezelligheid onderling en met de bezoekers me erg aan spreekt. Ik weet dat het naast deze gezelligheid hard werken is, en daar ben ik ook zeker niet vies van. Naast mijn huidige baan zoek ik een baan om een centje bij te verdienen en dit lijkt me de ideale baan.

Het lijkt mij superleuk om in de feestsfeer te werken. Dit heb ik al een aantal malen gedaan en genoot er echt van. Ook kom je met dit werk overal in Nederland en ontmoet allerlei verschillende mensen. Ik ben iemand die daar echt van houdt, veel mensen ontmoeten en lol maken!

Ik heb van jongs af aan affiniteit gehad met horeca, vanaf me 14 werkte ik in de jeugdsoos mee achter de bar, lekker shandys verkopen :) verder heb je te maken met zoveel verschillende soorten mensen die naar feesten gaan voor de gezelligheid, dat betekend dat je vaak leuke verhalen te horen krijgt achter de bar. vanuit mijn opleiding (ALO) ben ik altijd bezig met mensen en uiteraard de hele sfeer op grote festivals trekt me aan. Voor de duidelijkheid, op de foto ben ik de linker, de foto is gemaakt op Dance Valley.

Ik hou ervan om naar evenementen te gaan. Ik vind de sfeer altijd erg goed. Omdat ik dat graag zou combineren met werk en ik niet altijd geld heb om naar evenementen te gaan zou ik er toch graag werken om er zo toch bij te zijn en tegelijk geld te verdienen. Mijn voorkeur gaat dan ook vooral uit naar barwerk, zoals tappen. Ook lijkt het me erg gezellig, ik ben uw organisatie al meerdere malen tegengekomen op evenementen en de sfeer is altijd goed en het ziet er gezellig uit.

Ja, toch wel heel erg leuk al dat evenementen werk dat wij doen! :-)

Karel Mercx,  16 september 2009


Stappen in Rotterdam
28 Juni 2013
Stappen in Rotterdam
0

Stappen in Rotterdam


Stappen in de Hollywoord Music HallDeze week werken wij niet op evenementen. Voor het eerst sinds vele maanden is er een week zonder werk. Maar dat wil niet zeggen dat er geen horeca op mijn planning stond.

De vorige keren hebben wij het uitgaansleven van Groningen, Amsterdam, Nijmegen, Leiden, Zwolle, Scheveningen, Haarlem en Antwerpen ontdekt. Gisteren was het tijd om te stappen in Rotterdam.

Naar Rotterdam

De bedoeling was om te gaan stappen in Rotterdam. Maar uiteindelijk zijn wij niet veel verder gekomen dan de zeven discotheken onder één dak van de Hollywood Music Hall.

De Hollywood is een begrip aan het worden bij uitgaand Nederland. Al vier jaar achter elkaar zijn ze uitgeroepen tot beste uitgaanscentrum van Nederland. En het was afgelopen vrijdag weer duidelijk waarom dat zo was.

Bij binnenkomst konden wij het eerste gratis drankje verdienen door te limbodansen, ondanks mijn gefaalde poging, kreeg ik toch het drankje door mijn heldhaftige poging.

Vrijdag moeilijke stapavond

Regelmatig ga ik met Rens op stap en het is duidelijk dat de vrijdag voor de horeca één van de moeilijkste avonden is. Donderdag zit het altijd vol met studenten en zaterdag is natuurlijk de stapdag, maar de vrijdag hangt er vaak toch maar een beetje bij.

Vrijdag zijn er in de Hollywood ook maar iets van 1500 gasten aan het stappen. Ondanks dat het uitgaanscentrum zaterdag een veelvoud aan bezoekers heeft, staat er vrijdag wel altijd een volledig programma te draaien met dito aankleding (Zie foto).

Schuimparty in RotterdamDe kelder van de HMH wordt gebruikt voor Hardcore en Hardstyle. Ondanks dat er vrijdag weinig vraag naar is staat er in beide zalen altijd een DJ te draaien. Met soms tot gevolg dat niemand in deze “discotheek” staat te dansen. Bijna elke horecaondernemer had al lang de kelder dichtgegooid, maar de Hollywood biedt elke avond een volledig programma.

Apres Ski in HMH

De Apres Ski afdeling is altijd een gekkenhuis. De ene na de andere uitdaging kwam voorbij. Twee jongens kregen de opdracht om op de bar te gaan dansen en hun shirt uit te doen. Na nog wat opdrachten uitgevoerd te hebben met ijsblokjes kregen zij hun lievelingsdrankjes cadeau van de DJ.

Twee meisjes hadden als opdracht om met elkaar te gaan zoenen en een jongen kon een hele avond gratis drank krijgen als hij binnen tien minuten een meisje had gescoord. Wat er allemaal nog meer gebeurt was? Geen flauw idee, wij moesten weer verder naar de andere discotheken in de HMH.

Stappen in de Hollywood Music Hall

Stappen in Rotterdam

In de grote zaal was een schuimparty (Link naar info partyflock) aan de gang. In de flyer staat dat het de vetste schuimparty van Europas is. Gelukkig was dat niet het geval, want een jaar of zes geleden heb ik in Frankrijk een schuimparty mee gemaakt die nog een stuk grover was.

Het schuim kwam daar boven de hoofden uit, met als naar gevolg dat sommige een half uur hebben lopen hoesten en compleet kapot weer terug naar de camping vertrokken.

Maar door de 30.000 liter schuim, stond het schuim toch ruim een meter hoog en hebben honderden mensen lopen feesten in het schuim, terwijl de moderne dance muziek uit de speakers knalde. Wij waren op een binnenlocatie, maar het had veel weg van een festival.

Barpersoneel HMH

Vooral de kwaliteit van het barpersoneel viel op. Drankjes werd netjes geserveerd met een servetje eronder, ijsklontjes werden nooit vergeten en standaard zat er een rietje in het drankje

Sommige van het barpersoneel werkt zelfs al tien jaar in de HMH, dat is dus vanaf het begin! Dat is nogal eens een verschil met veel tenten waar het personeel een hoge omloopsnelheid heeft.

Barpersoneel aan het werken in RotterdamOpeen gegeven moment was het alweer 05.00 uur geweest en was het feest afgelopen. Wat toen opviel was de garderobe. Normaal ontstaan daar altijd rijen op het einde van het feest, maar niet in de HMH. Dit soort kleine dingen maken het stappen een stuk aangenamer.

Dit was niet echt stappen in Rotterdam. Dus binnenkort gaan wij terug om te ontdekken wat voor leuks er nog meer in Rotterdam te doen is.

Werk volgende week

Volgende week is er wel weer evenementenwerk en zijn wij te vinden achter de bar bij Project Hardcore en Rocksteady.

Foto’s staan over ruim een week bij dit blog omdat Rens last heeft van het: ik-moet-meer-doen-dan-dat-ik-tijd-heb syndroom. :-)

Karel Mercx, 19 september 2009


Werken in discotheek the Sand
28 Juni 2013
Werken in discotheek the Sand
2

Werken in discotheek the Sand


Werken in Discotheek the Sand AmsterdamAfgelopen week hebben wij twee dagen gewerkt in discotheek the Sand in Amsterdam. Daarnaast hebben wij achter de bar gestaan bij Project Hardcore in Zoetermeer en een catering verzorgd voor MTV Nederland.

Vorige week was er voor het sinds maanden een week zonder werk, maar het is deze week ruimschoots goedgemaakt met barwerk!

Discotheek the Sand

Het grootste gedeelte van dit weekverslag gaat over het werken in the Sand omdat ik daar zelf het hele weekend aanwezig ben geweest.

Vrijdag was er Sun Splash het Jamaican dance Festival en zaterdag was er Mardi Grass. Vrijdag was het dus gezellige Jamaicaanse muziek en zaterdag lagen er grote zwembaden in the Sand om het strandseizoen goed af te sluiten.

Door al die verschillende events achter elkaar in the Sand, verveelt het werkelijk nooit om te werken in deze discotheek!

Vip personeel aan het werk in discotheek the Sand AmsterdamPersoneel the Sand

Wij doen naast het barpersoneel in the Sand ook al het andere personeel, zoals personeel voor de VIP, cocktailbar, toiletten, muntencabines of de kluisjes (garderobe), zie de foto’s in dit blog. Dit maakt het werk in the Sand veel veelzijdiger dan het werken op evenementen.

En vele van het barpersoneel vinden werken in een discotheek door de veelzijdigheid ook leuker dan het werken op de festivals. Bovendien heeft the Sand als grote voordeel boven andere discotheken dat er zo veel verschillende soorten feesten worden gegeven.

Het is elke keer weer andere muziek, waardoor het nadeel van elke keer dezelfde locatie niet meer relevant is.

Horeca tip

Deze week een horeca tip voor het werken in een discotheek. In een discotheek is het helemaal belangrijk om gestructureerd en netjes te werken. Dus de drankjes maken in de juiste volgorde. Dus eerst de mixdrankjes klaarmaken en dan pas het bier.

Kluisjes in de garderobe in discotheek the SandEn ook de volgorde van het drankje is belangrijk. Dus eerst de ijsblokjes in het glas, dan pas de sterke drank erin, dan het fris en natuurlijk een limoentje of een citroentje en altijd uitserveren met een rietje erin.

Zet altijd alle spullen die voor de dranken gebruikt worden weer terug op de plek waar je ze gevonden hebt. Zodat je collega’s achter de bar er niet naar hoeven te zoeken.

Dat is vooral belangrijk wanneer het druk begint te worden. Jij bent met de huidige klant sneller klaar als je alles neerzet waar je toevallig bent, maar je collega is een stuk langzamer omdat hij niet alles meteen kan vinden.

Ook Werken in discotheek the Sand?

Wil jij ook werken in discotheek the Sand? Vul dan het sollicitatieformulier in bij de horeca vacatures.

Tot het volgende feest!

Karel Mercx, 27 september 2009


Pagina |< < 11 12 13 14 15 > >| Alles