Na het uitgaan in Kerkrade is er maar één conclusie mogelijk: hier moet je niet naar toe om een wilde nacht te beleven.

Discotheek Drop Inn was geslotenMisschien heb ik het mis en hebben Rens en ik het verkeerde weekend uitgekozen. Het was namelijk het weekend na carnaval. Maar aan de andere kant. De gemiddelde jongeren is na drie dagen toch weer hersteld om weer te gaan feesten?!

De discotheek Drop Inn waar wij naar toe wilden was dicht en in de alternatieven plekken was bijna geen hond. Wonder boven wonder vonden wij op een gegevens moment een cafe dat wel druk was. Misschien toch nog een feest voor ons… 

Lokaal Cafe

Laat ik die uitgaansgelegenheid Cafe lokaal noemen. Want wat wij daar aantroffen heb ik nog nooit in een cafe gezien. Het barpersoneel dat daar achter de bar stond had nog nooit van een horeca cursus gehoord. Bijna alles wat het horecapersoneel niet moet doen deden zij daar.

Nieuwe mensen groeten die aan de bar kwamen zitten gebeurde bijvoorbeeld niet. Of het kwam omdat wij duidelijk niet uit de regio kwamen en het waarschijnlijk een ons-kent-ons kroeg is. Wij werden nog net niet naar buiten gekeken.

De bierkraan tuit ging vervolgens zo diep het bier in dat de schuimkraag gegarandeerd een kort leven zou hebben. Voor de niet-kenners: Lees hier waarom het belangrijk is om bier goed te behandelen. De prijs van €1,50 per glas was wel de laagste die ik betaalt heb tijdens het stappen sinds de invoering van de Euro.

Rens in het GaiaparkIn het cafe stond keihard hardstyle van Showtek aan; terwijl de gemiddelde leeftijd ruim boven de dertig lag. Blijft toch gek om ouderen met een vuist in de lucht te zien tijdens stampmuziek. Na Showtek kwam de CD van Dirty Dutch aan de beurt. Ik zou zeggen doe dat anders om.

Omdat Rens altijd foto’s voor Tsapper maakt deed hij dat natuurlijk ook in dit cafe. Dit werd hem niet in dank afgenomen en hij werd agressief verzocht om dat niet meer te doen. Om twee uur vonden wij het weer mooi in het uitgaansleven van Kerkrade.

Hotel

De tijden dat wij een paar uur op stations  hebben staan te wachten op de eerste trein ligt definitief achter ons. Wij hebben dus lekker geslapen in een hotel. Een tweepersoon kamer was €56 en is dus een stuk goedkoper dan in Amsterdam.

De volgende dag zijn wij naar dierentuin het Gaiapark geweest. Dit park wint elk jaar de prijs voor mooiste dierentuin van de Benelux. Ik ben waarschijnlijk geen kenner, maar wij vonden het wel meevallen.

In het park ligt ook Europa’s grootste indoor speelpark en hier heb ik mij nog het beste weten te vermaken :-)

Karel Mercx, 13 maart 2010

Reacties

Reageren