Feest met cocktails
28 Juni 2013
Feest met cocktails
0

Feest met cocktails


Afgelopen zaterdag was de verjaardag van Theo, maar tegelijkertijd had de Wit Events ook een grote catering bij Musica Republica in Rotterdam.

Normaal sla ik de verjaardagen op zaterdag over en sta ik te werken op evenementen. Maar met Theo ben ik samen bezig om ons te ontwikkelingen in het cocktail vak.

Ik heb uiteindelijk voor de verjaardag gekozen omdat deze in het teken van cocktails stond. En dat is het horeca onderdeel waar ik snel in wil groeien. Ik had wel het barpersoneel voor een bar geregeld op Musica Republica

Experimenteren


Het voordeel van werken op een (prive) verjaardag is dat experimenteren mogelijk is, en hierdoor kunnen wij weer nieuwe vaardigheden leren. Op een thuis feest kunnen dit soort dingen, maar tijdens een cocktail catering moet alles goed gaan.

Theo had flink wat werk, energie en tijd gestoken in de voorbereiding van het feest. Als dat overal waar wij kwamen op deze manier gebeurde dan was het werken een stuk makkelijk. Kijk maar eens naar de volgende video.

 

Bacardi


Al de details klopte op het feest. Er was een groot kampvuur aanwezig. Daarom heen lag zand wat was opgehaald op het strand. En er waren een hoop leuke mensen aanwezig uit onze vriendengroepen.

Als klap op de vuurpijl bleek een paar dagen van te voren dat Bacardi het verjaardagsfeest wilde sponsoren.

Dat betekent dat wij Boston Shakers, Muddlers, glazen, rietjes en leuke gadgets (zoals rietjes met mimi handboeien eraan) kregen van Bacardi. Alles in dezelfde strakke zwarte kleur met het Bacardi logo erop.

Het was werkelijk fantastisch en geeft ons nog meer een professionele uitstraling bij volgende klussen! :-)

Feest


Theo had een planning gemaakt. Waarbij van acht uur in de avond tot zonsopgang elk uur zou bestaan uit een half uur een bepaalde cocktail shaken en het volgende half uur zou bestaan uit zelfbediening.

Wij zijn er achter gekomen dat dit niet werkt. :-)

Sommige mensen willen zich laten verassingen en hadden geen zin in een standaard cocktail. Andere houden van zoet, maar totaal niet van bitter. Bovendien komen sommige gasten op het zelfbediening half uur in binnen en hebben wel zin in een lekkere cocktail.

Conclusie

De cocktail recepten die rechtstreeks in het hoofd zitten is weer verder uitgebreid en bovendien zijn de vaardigheden verder aangescherpt.

Bovendien was de cocktailshaker van de cocktailbar Fidel uit Haarlem aanwezig en hij heeft mij allerlei tips gegevens.  

Tot op de volgende feesten met cocktails! :-)

Karel Mercx, 6 juni 2010

Werken op Defqon 2010
28 Juni 2013
Werken op Defqon 2010
0

Werken op Defqon 2010


Defqon hoort samen met decibel Outdoor en Mysteryland tot de festivals van ID&T en Q-dance die altijd uitverkocht raken. Ik keek al maanden uit naar Defqon en afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver.

Ik stond voor een keer niet te werken achter de bar. Maar de Wit Events had mij ingedeeld bij de logistiek van de horeca op Defqon.1 festival. Duw veel sjouwen over het Defqon terrein, maar wel overal komen en dus genieten van de vele vette shows. :-)

Mijn dag begon bij de incheckbalie. Barpersoneel komt daar in de ochtend aan, legitimeert zich en krijgt een bandje waardoor hij of zij het terrein op mag.

Ik stond vlak voorbij de ingang van het terrein en wees het binnenkomende horecapersoneel naar de omkleedruimte.

Daar kreeg iedereen zijn werk shirt. De spullen van het barpersoneel gingen in een grote vuilniszak. Elke bar had zijn eigen vuilniszak.

De barmanager komt aan het einde van het feest de zak ophalen. Zo blijven de spullen van het personeel veilig en vooral ook droog. Want het is altijd vochtig achter de bar. Menig telefoon is er al overleden, dus laat die vooral achter bij je spullen. Of koop zo’n mega oud ding, ziet er niet uit, maar is wel waterdicht. :-)

Daarna iedereen naar zijn barren gewezen zodat de bar klaar gemaakt kon worden voor Defqon.

Het feest begon om elf uur en ik heb toen een rondje gelopen langs de barren om te kijken hoe het ging. Ik kwam toen het memobord tegen.

Defqon memobord


Bas had voor de barren een memobord gemaakt met de belangrijkste informatie er op. Zoals de time table met de DJ’s zodat de medewerkers weten waar ze kunnen gaan feesten als ze pauze hebben..

Maar ook dat het belangrijk is om na het wc bezoek de handen te wassen, de Defqon plattegrond en natuurlijk dat het verplicht is om oordoppen in te hebben.

De afvalverwerking stond ook op het memobord. Plastic, Hout, Papier, Glas en het Karton werd allemaal apart verzameld op Defqon. Vroeger werd alles op één hoop gegooid, maar tegenwoordig wordt alles keurig verzameld.

Logistiek verzorgen is zwaar werk, maar een groot voordeel is dat je overal komt en met iedereen een praatje kunt maken. Zelden op een dag zoveel leuke mensen gesproken van de evenementen als op Defqon 2010.

Voordat ik het wist schoot het vuurwerk bij Defqon de lucht in en was het feest alweer afgelopen.

Nog een uur afbouwen en toen kreeg Iedereen zijn envelop met zijn geld en op naar Defqon 2011! :-D. De podia en tenten blijven op het terrein staan, want volgende week vindt op dit terrein Dirty Dutch Festival plaats.

Karel Mercx, 14 juni 2010


Werken op Indian Summer Festival 2010
28 Juni 2013
Werken op Indian Summer Festival 2010
0

Werken op Indian Summer Festival 2010


Barpersoneel op Indian Summer Festival 2010

Het werken op Indian Summer Festival is anders dan het werken op andere evenementen. Er staat namelijk geen betaald barpersoneel te werken maar er staan vrijwilligers achter de bar.

Het horecapersoneel krijgt in ruil voor het vrijwilligers werk wel een paar leuke secondaire arbeidsvoorwaarde er voor terug.

De eerste zijn de extra`s pauzes. Het personeel doet namelijk twee uur horeca werk en mag daarna twee uur zelf gaan feesten op Indian Summer Festival. Dit ritme gaat de hele dag door, alleen het op- en afbouwen doet iedereen aan mee.

Horecapersoneel op Indian Summer Festival

Met tickets die tegenwoordig vele tientjes kosten is dit een mooie deal om gratis een festival mee te maken.

Daarnaast is er aan het einde van de zomer een grote barbecue voor de medewerkers en mogen ze iemand op de gastenlijst zetten voor Indian Summer Festival.

80s en 90s

Voor mij was het de derde keer Indian Summer Festival en de derde keer dat ik barmanager mocht zijn in de 80s en 90s tent. Om meerdere redenen is het elke keer weer een fantastische ervaring.

Ten eerste heeft een gedeelte van de vrijwilligers al vaker gewerkt in de 80s en 90’s en is dus bekend gezicht. :-). Deze personen maken er traditie van om jaarlijks achter deze bar te werken en ik vind het leuk om al drie jaar met deze traditie mee te doen. Hierdoor heb ik vet leuke mensen leren kennen.

werken op Indian SummerOndanks al die bekenden zijn er toch elk jaar wel weer veel mensen die voor de eerste keer achter de bar staan. Daarom is het in het begin altijd wel even aanpoten met het geven van aanwijzingen en tips, want bij de 80s en 90’s staan zestig mensen te werken.

Toesprak gehouden, pauzes ingedeeld, de bar opgebouwd en wij waren voor de opening van het feest er al helemaal klaar voor.

Voetbal

Een ander groot voordeel van de 80s en 90’s tent is dat er altijd een groot scherm hangt voor het voetbal. Door de planning van Indian Summer Festival valt het om de twee jaar altijd samen met het EK of het WK voetbal.

Twee jaar geleden was het een mega feest in de 80s en 90’s tent. Nederland moest voetballen tegen Rusland in de kwartfinale van het EK voetbal. Dat liep helaas verkeert af en daarna was het helaas meteen afgelopen met het feest.

Dit jaar was compleet anders. Nederland ging door een overwinning op Japan door naar de volgende ronde op het WK voetbal en daarna was het tot middernacht feest op het Indian Summer Festival.

Dirty Dutch Festival

Ik had het hele jaar uitgekeken naar het Dirty Dutch Festival, alleen het viel samen met Indian Summer Festival. Dit zijn de echt moeilijke keuzes. Het zal dit jaar nog wel vaker gebeuren.

Door de harde groei van de Wit Events staan er deze zomer namelijk meer festivals dan ooit op de agenda.

Karel Mercx, 20 juni 2010


Cocktail benodigdheden
28 Juni 2013
Cocktail benodigdheden
0

Cocktail benodigdheden


Bij horeca uitzendbureau Grote Feesten is het mogelijk om cocktail shakers in te huren, zonder daarbij de benodigdheden spullen af te nemen die nodig zijn voor een cocktail catering.

Voor €20 per persoon per uur en exclusief btw komen wij graag helpen om een feest tot een succes te maken.

Wij hebben een checklist ontwikkeld, zodat duidelijk is wat er allemaal in huis moet zijn. Dit is essentieel, want alles staat of valt met de voorbereiding.

Soms denkt een organisatie van het feest er te makkelijk over. Hierdoor is het horecapersoneel wel creatief geworden als er spullen op een locatie niet aanwezig zijn.

Creatief zijn

Laatst waren wij aan het werk op een cocktail feest in Amersfoort. Er was geen suikerwater aanwezig, terwijl dit een belangrijk onderdeel is van de cocktail.

Dus ging één van de shakers in de keuken water koken in een pan. Als het water kookt moet tijdens het roeren langzaam suiker worden toegevoegd. Ja, zo wordt suikerwater gemaakt. :-) De flessen met suikerwater gingen de vriezer in om het te laten afkoelen.

Een ander voorbeeld. Voor een Mojito is crushed ice essentieel. Wij kregen te horen dat op de locatie van het feest een machine aanwezig zou zijn. Alleen deze machine bleek nog nooit gebruikt te zijn en het apparaat werkte niet.

De oplossing: zoeken naar theedoeken en een hamer. Ijs in de theedoeken en een paar keer hard op de ijsblokken slaan en er ontstaat ook crushed ice.

Het probleem met dit soort dingen is dat het veel tijd kost en het er niet professioneel uitziet. Houd deze dingen in gedachte als door de checklist gegaan wordt.

Cocktail Checklist

Voor een standaard cocktail feest (Mojito, White Russian, Amaretto Sours, Tequila Sunrise en een Cosmopolitan) moeten de volgende benodigdheden aanwezig zijn:

1.    Boston shaker
2.    Per 3 gasten één kilo ijs. Dat lijkt veel maar cocktails maken gebeurt met ijs. Bovendien gaat er veel meer ijs in een cocktail dan in een glas cola.
3.    Strainer
4.    Blender
5.    Barlepel
6.    Barmaatje
7.    Citroenpers
8.    Muddler
9.    Schenktuitje
10.    Rietjes
11.    Limoenen (per gast 1,5 limoen)
12.    Citroenen (de citroen zijn de helft van het aantal limoenen)
13.    Aardbeien (één bakje)
14.    Bosbessen (één bakje)
15.    Blaadjes munt (1 bosje munt per 10 gasten)
16.    Cocktailprikkers
17.    Suikerwater
18.    Sterke drank (Rum, Wodka, Kahlua, Tequila, Cointreau, Amaretto)
19.    Frisdrank (Spa rood, Jus d`orange, Cranberrysap, Grenadine)
20.    Cocktail glazen
21.    Longdrink glazen
22.    Short glas
23.    Bruine suiker
24.    Crushed ice machine
25.    Slagroom

Andere cocktails

Wil jij andere cocktails hebben? Stuur dan de cocktails die jij wilt gaan serveren en wij maken een persoonlijke checklist voor je. Je kunt ook aangeven welke dranken je lekker vindt. Dan adviseren wij welke cocktails bij jou smaakprofiel passen.

Vindt je dit allemaal te veel werk? Voor €5 per cocktail nemen wij al deze spullen mee. Dat is inclusief het uurloon van de Shakers en het transport en het BTW. Exclusief BTW is de prijs €4,20.

Vergeet ook niet om de cocktail shakers een uur eerder te laten beginnen dan dat het feest begint. Als bijvoorbeeld de limoenen en citroenen van te voren gesneden kunnen worden dan scheelt het veel tijd tijdens de bereiding van de dranken.

En gasten waarderen het als ze niet hoeven te wachten op hun drank.

Karel Mercx, 24 juni 2010


Cocktails voor JAG Service
28 Juni 2013
Cocktails voor JAG Service
0

Cocktails voor JAG Service


Dit weekend waren wij aan het werk bij JAG Service. JAG service is een bedrijf uit Broek op Langedijk.

Precies ja, hetzelfde kleine dorp waar wij vorige week achter de bar stonden op het Indian Summer Festival. Zo kom je nooit in Broek op Langedijk, en zo ben je er wekelijks.

JAG Service is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in Party Service, Chauffeurs Service en Express Service.

Waarom dan Horeca Uitzendbureau Grote Feesten inhuren? Ze hebben toch een eigen party service voor evenementen?

Nou om twee redenen. Ten eerste omdat ze een feest wilde met cocktails en daar zijn wij goed in. En ten tweede: het feest was een combinatie van het feit dat JAG service zijn drie jaar bestaan vierde en het was ook het verjaardagsfeest van de eigenaren.

En dan ga je natuurlijk niet werken op je eigen evenement.

Niet te overtreffen

Vorige keer hadden wij een cocktail catering in Amersfoort. Theo en ik zeiden toen tegen elkaar dat het lang ging duren voordat dat feest overtroffen zou worden.

Uiteindelijk duurde het zes weken voor het gebeurde. Wat was het gisteren goed voorbereid en wat was het feest fantastisch.

De tuin waar het feest plaatsvond was aan drie kanten omringd met water. De huizen die in de buurt stonden waren ingelicht dat in de nacht van zaterdag op zondag er een groot feest zou plaatsvinden. Dit om te voorkomen dat ze zouden gaan klagen.

De muziek stond om twee uur in de nacht harder, dan dat ik ooit op dat tijdstip had meegemaakt op een thuis feest. De DJ ging werkelijk helemaal los.

Het genre was Dirty Dutch muziek en werkelijk al de handjes van de ongeveer 40 aanwezige gasten waren omhoog. Zo’n 100% score kom je helaas tegenwoordig niet meer tegen op de festivals.

En wij mochten voor dit gezelschap cocktails gaan het maken en wij hebben ons prima vermaakt in Broek op Lange dijk.

Werken op Awakenings

Zaterdag hadden wij ook een catering bij het Awakenings festival in Spaarnwoude. Twan ging daar namens de Wit Events met barpersoneel naar toe.

En zondag ging hij werken op dezelfde locatie maar dan op het festival Latin Village. En ook deze dag had hij de opdracht om een grote bar te vullen met horecapersoneel.

Met deze temperaturen gaat er weinig boven horeca in de buitenlucht…

Volgende week zaterdag gaan wij werken op Ground Zero Festival en zondag mogen wij cocktails gaan maken in Rotterdam.

Karel Mercx, 27 juni 2010


Werken op Ground Zero Festival, catering MTV & afterparty Sensation
28 Juni 2013
Werken op Ground Zero Festival, catering MTV & afterparty Sensation
0

Werken op Ground Zero Festival, catering MTV & afterparty Sensation


Het hele weekend zijn wij in de weer voor de Wit Events, er stond veel feesten op de agenda waar hun het personeel voor verzorgde.

Vrijdagavond hadden wij voor hun een catering bij MTV. Vlak hiervoor was natuurlijk de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Nederland en Brazilië.

Het beloofde een fantastische wedstrijd te worden. Daarom wilde wij het feest op het dakterras van het hoofdkantoor van MTV van te voren op te bouwen. Zodat wij deze fantastische wedstrijd zouden kunnen zien. Dus wij zijn wat eerder begonnen dan dat wij normaal doen.

Een paar honderd MTV-medewerkers keken de wedstrijd op een mega scherm in de centrale hal. Dat was ook ons originele plan, maar sommige mensen durfde het ondanks de spanning aan om een paar minuten weg te gaan om wat drinken bij ons te halen. Dus ons ideale schema liep een beetje in de war.

Door het hele gebouw hingen grote televisies waarop het voetbal vertoont werd, zodat de mensen die perse moesten werken niks hoefde te missen.

Ik zou zeggen trek de stekker eruit, want niemand kijkt naar MTV als er zo`n wedstrijd is. Maar navraag leert dat er toch nog vele duizenden mensen naar MTV afstemmen.

Het kwam toch nog goed want wij keken op deze schermen mee naar het voetbal. Bij een corner van het Nederlands elftal kreeg ik een voorgevoel en zette mijn camera aan. Het leverde leuke beelden op.

Na de wedstrijd was de stemming fantastisch en hebben wij gewerkt op een super evenement. En het was ook nog eens heerlijk weer op het dakterras.

Halve finale

De halve finale tegen Uruguay staat voor dinsdag op het programma. Dinsdag is de dag dat horeca uitzendbureau grote feesten nooit werk heeft. Dus eindelijk tijd om in het centrum van Amsterdam met vele duizenden het voetbal te gaan kijken.

Maar als iemand dan horecapersoneel wilt inhuren voor de horeca dan zijn wij natuurlijk beschikbaar.

Ground Zero Festival & Sensation

Het is nu zaterdag en vanavond gaan wij barpersoneel leveren voor het Ground Zero Festival in Bussloo. De DJ`s op het programma zijn super, dus dat belooft ook weer goed te gaan worden.

En het weekend gaat eindigen met de afterparty van Sensation in het hoofdkantoor van ID&T waar wij achter de bar staan.

Ja, werken op evenementen is super vet! :-D

Karel Mercx, 3 juli 2010


Werken op het Thuis Festival
28 Juni 2013
Werken op het Thuis Festival
0

Werken op het thuis festival


Het is hoog zomer en dat betekent dat wij elke week staan te werken op een festival. Deze week was het de beurt aan het thuis popfestival in Utrecht.

Popfestivals zijn compleet anders dan de meest feesten waar wij komen. De artiesten op popfestivals zijn namelijk veel populairder dan de DJ`s die draaien op evenementen.

Gekkenhuis


Het grootste verschil vind ik de binnenkomt. Bij evenementen duurt het een tijdje voordat iedereen gearriveerd is. Maar niet bij een popfestival. Bezoekers staan al vaak uren van te voren te wachten totdat ze naar binnen mogen. Als de deuren open gaan en een ticket gescand is, dan is het rennen voor de bezoekers om helemaal vooraan te staan.

Dan begint voor vele de volgende wachtronde tot het moment dat Nick & Simon, Jan Smit, Kane of Ilse de Lange optreedt en je dus wel helemaal vooraan staat. Ik hoop dan altijd maar dat deze mensen de spanning aankunnen en niet meteen flauw vallen. Zou toch zonde zijn….

Het horecapersoneel weet het meestal nog voor elkaar te krijgen om met één of andere grootheid op de foto te gaan. Solliciteren kan hier. :-)

Het werk achter de bar is voor het barpersoneel op zo`n festival letterlijk rennen of stilstaan. Tijdens een optreden is het rustig aan de bar, maar als het optreden is afgelopen en de DJ neemt het werk over totdat het podium is omgebouwd tot de volgende act, dan wordt het druk aan de bar.

Maar deze drukte zakt dan snel weer. Een ander groot verschil is dat een popfestival een stuk korter duurt dan een gemiddeld festival. Dus het was weer voorbij dat wij er erg in hadden.

Dat effect werd nog eens versterkt doordat wij niet hoefde af te bouwen. Normaal zijn wij na het feest nog een uur bezig. Dan breken wij onder andere de bar af. Maar dit keer hoefde het niet te gebeuren omdat er zondag op dezelfde locatie nog een evenement gepland was.

Wk-Finale


Dan is er namelijk de finale van het wk-voetbal met het Nederlands elftal in de grote hoofdrol. Alles blijft op het terrein verder hetzelfde alleen het podium verdwijnt en daar komt een mega groot mobiel scherm te staan. Ook daar gaat de Wit Events de horeca doen.

Dus waren wij heel snel weer naar huis, maar hadden wel een paar leuke uren beleefd.

Karel Mercx, 10 juli 2010

Flexter, Amersfoort, Cocktails & Bacardi
28 Juni 2013
Flexter, Amersfoort, Cocktails & Bacardi
0

Flexter, Amersfoort, Cocktails & Bacardi


Het is weer tijd voor het verslag met de avonturen die Horeca Uitzendbureau Grote Feesten deze week weer heeft beleefd.  

Wij waren aan het praten over horeca werk in Amsterdam met het bedrijf Flexter. Wij waren met Yoram aan het stappen in Amersfoort. Wij waren aan het werken op een cocktail catering in Almere. Daarnaast waren wij aan het stappen met de vertegenwoordiger van Bacardi Noord-Holland.

Flexter

Flexter is een bedrijf uit Nijmegen en is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van personeel in de horeca. Donderdag hebben Twan en ik een borrel gedaan met de oprichters van Flexter.

Het was een heel leuk gesprek en waarschijnlijk kunnen wij de komende weken wat leuks bekend gaan maken.

Amersfoort

Vrijdagavond ben ik flink door de mand gevallen. Eén van mijn stokpaardjes is dat het in Amersfoort altijd druk is tijdens het stappen. Alleen dus niet in de schoolvakanties. Los daarvan hebben Yoram en ik ons daar wel prima vermaakt.

In club Quignon heb ik wel een nieuwe cocktail ontdekt. Het werd bereidt met Tia Maria en iets wat smaakte naar bosbessen. Ik stoorde mij alleen wel hoe het barpersoneel deze cocktail klaar maakte.

Er zat namelijk bijna geen ijs is. En een belangrijke regel bij cocktails is; of veel ijs of geen ijs. Maar de cocktail smaakte fantastisch.

Cocktails

 
Zaterdag was Theo voor Horeca Uitzendbureau Grote Feesten op pad naar Almere om daar cocktails te maken op een thuis feest. Iemand werd dertig jaar en wilde zijn partner verrassen.

Niemand die zoiets beter kan doen dan Theo, maar daarnaast is Theo binnen ons team ook de grootste cocktail expert.

Dus ik ga hem uitnodigen om binnenkort te experimenteren met Tia Maria en bosbessen dranken. :-)

Bacardi

Terwijl Theo aan het shaken was, was ik op stap met Nicolien. Ik heb haar jaren geleden achter de bar bij de Wit Events leren kennen. Ze werkt tegenwoordig als vertegenwoordiger bij Bacardi en zaterdag heb ik een tijd met haar meegelopen.

In de agenda stond dat ze langs wilde gaan in een cafe in Bergen waar via haar horecapersoneel bezig was met een Martini promotie.

Daarna door na Young Art Festival in Beverwijk om een optreden van Caro Emerald te zien. Naast super artiest werkt ze namelijk ook samen met Martini in een grote campagne.

Daarna door naar het strand van Bloemendaal om nog wat klanten bezoeken. Was helemaal super omdat ze bijna in elke strandtent tegenwoordig Dirty Dutch muziek draaien.

Nu is het zondag en is het tijd om heerlijk te ontspannen, na een leuke, productieve en leerzame week. Volgende week gaan wij het weer hebben over evenementen!

Karel Mercx, 18 juli 2010


Horeca Vierdaagse Nijmegen
28 Juni 2013
Horeca Vierdaagse Nijmegen
0

Horeca Vierdaagse Nijmegen


Vorig jaar ben ik alleen bij de Vierdaagse feesten geweest in Nijmegen. Dit jaar stond er naast feesten ook lopen in de agenda.

De laatste weken ben ik volledig bezig geweest met stappen, werken op evenementen en het succes van de cocktail catering van Horeca Uitzendbureau Grote Feesten. Hierdoor was er geen tijd meer over om te trainen voor de 200 kilometer van Nijmegen.

Horeca Vierdaagse NijmegenMaandagochtend kwam ik aan in Nijmegen. Ik zou de week bij Rens gaan slapen. Hij woont op minder dan tien minuten lopen van de start. Werkelijk ideaal want de meeste mensen zitten op campings buiten de stad, maar ik sliep in een studentenhuis midden in het centrum.

Eerst had ik een demonstratie van het Flexter systeem, daarna had ik me voorgenomen om me niet meer met werken bezig te gaan houden en mijn telefoon niet meer op te nemen.

Vierdaagse feesten

De horeca ontploft tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, overal in het centrum staan bars. Overal waar je kijkt zie je barpersoneel drank bereiden. De Albert Hein op het station is zelfs een week lang 24 uur per dag geopend.

Tijdens het genieten van de vele evenementen in de binnenstad heb ik een vet leuke band ontdenkt: de Coronas. Ze speelden een paar uur lang op het Koningsplein.

Slapen in NijmegenMidden op het plein stond een telefoon. Iemand uit het publiek kon naar de telefoon lopen en een liedje doorbellen. De band kent 5000 nummers dus de kans is groot dat het nummer van je voorkeur ook gespeeld kan worden. Binnenkort maar een keer naar het theater want het is officeel een theatergroep.

Helaas konden wij niet te lang blijven, want de volgende dag moesten wij aan de bak en de starttijd was ook nog eens vervroegd.

Vierdaagse Nijmegen

Dinsdag zou de eerst dag worden van de Vierdaagse. Het weerbericht voorspelde dat het ruim 30 graden zou gaan worden. De leiding van de Vierdaagse besloot daarom dat de tocht een uur eerder zou starten.

Om 03:00 mochten wij weg, dat betekende dat wij de wekker om 01:30 hadden gezet. Wij hadden 00:00 nog gezien op de wekker. Met ruim een uur de oogjes dicht gingen wij van start voor de eerste 52 kilometer.

VierdaagseOveral waren wij langskwamen stond de stereo-installatie buiten. Langs de kant van de weg zijn wij duizenden mensen tegen gekomen die allemaal aan het juichen en aanmoedigen waren. Dat ging werkelijk naar iedereen, het leek wel of het publiek dacht dat elk individu onder het wereldrecord schema liep.

Na een kilometer of 35 ging mijn licht uit als gevolg van de hitte, ongetraindheid en slaaptekort. Mijn redding waren Nederlandse militairen die mij inhaalde en liederen aan het zingen waren.

Tempo weer wat omhoog en op karakter meegelopen met de militairen en zo hadden wij de 52 kilometer gehaald. Met als gevolg dat ik na de finish niet meer kon lopen.

Gelukkig stond Kirsten daar met een fiets en fietsen ging nog wel. Maar geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om de volgende dag weer van start te gaan.

Als ik meer tijd vind om te trainen dan starten wij in 2011 weer in de Nijmeegse Vierdaagse. En anders ben ik volgend jaar te vinden op de Vierdaagse Feesten! :-)

Karel Mercx, 23 juli 2010


Zwarte Pad Scheveningen
28 Juni 2013
Zwarte Pad Scheveningen
0

Zwarte Pad Scheveningen


Het zwarte Pad in Scheveningen heeft één groot voordeel ten opzichten van een avond stappen op het strand van Bloemendaal.

En dat zijn de ruimere openingstijden. Terwijl in Bloemendaal het feesten om middernacht op houdt, gaan ze in Scheveningen meestal tot een uur of vier in de nacht door.

Joris en Karel op het Zwarte Pad in ScheveningenAanleiding

Joris kwam gisteren spontaan langs in Haarlem. Met Joris ben ik al eeuwen bevriend en hij was de eerste met wie ik velen jaren geleden ging werken op evenementen bij de Wit Events.

Nadat wij gezellig hadden bijgeklets en een hapje hadden gegeten besloten wij om te gaan stappen op het Zwarte Pad.

Gisteren was in strandclub Barefoot op het Zwarte Pad I Love Los. Een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen hoe een feest is op het strand van Scheveningen is. Want ik was er zelf nog nooit geweest.

Aangekomen om 23:00 bleek meteen dat de openingstijden ook meteen het grootste nadeel is van het Zwarte Pad. Als de zon niet schijnt dan is er op dit tijdstip op de zaterdagavond bijna niemand te vinden op het strand van Scheveningen.

Vertrouwen

Maar door een paar dingen hadden wij toch vertrouwen dat het nog druk zou gaan worden in de loopt van de nacht.

Ten eerste stonden Dirty Dutch helden Ryan Marciano en Sunnery James op het programma en ten tweede stond er veel barpersoneel ingeroosterd achter de bar. Gelukkig kregen wij snel gelijk.

Zwarte Pad Scheveningen met joris! :-)Het leek wel of iedereen met elkaar had afgesproken om precies om twaalf uur binnen te komen, want de club stroomde in één keer om dat tijdstip vol.

En vanaf dit moment is er geen verschil meer tussen feesten op het strand van Bloemendaal of op het strand van Scheveningen. Althans er was een klein verschil.

Het horecapersoneel was goed, alleen als ik in deze horeca gelegenheid aan het werk was dan zou ik vaker de glazen ophalen. Dertig glazen op een statafel was niet ongewoon gisteren. Maar oordelen op één keer op zoiets gaat ook te ver.

Dus de conclusie is dat het net zo leuk is op het Zwarte Pad dan op het strand van Bloemendaal.

Nachtnet

Het laatste voordeel van het Zwarte Pad is dat het in de buurt van Den Haag ligt. Dat betekent dat er elk uur een trein naar Amsterdam gaat.

Dus ook voor de stappers die niet in de buurt wonen is het vaak nog goed thuiskomen na een avond stappen op het Zwarte Pad in Scheveningen.

Karel Mercx
, 1 augustus 2010


Pagina |< < 19 20 21 22 23 > >| Alles