Cocktail catering
28 Juni 2013
Cocktail catering
0

Cocktail catering


Gisteren zijn wij naar Amersfoort geweest voor een cocktail catering. Het feest stond in het tekenen van Malibu en Bloomingdale.

Menukaart Cocktails

Dat laatste leerde ons dat wij leuke muziek zouden hebben tijdens het werken en het eerste zorgde ervoor dat wij van te voren opzoek moesten naar cocktails waar Malibu inzit.

Menukaart


Wij hadden een lijstje gekregen van cocktails die wij moesten gaan maken. Maar het is toch altijd leuk om een paar verrassingen te kunnen laten zien. Dus hadden wij onze eigen menu kaart meegenomen.

Meteen ook weer een les geleerd voor de volgende keer. Vergeet de menukaart niet in te plastificeren, want het kan vochtig zijn achter de bar.

Wij doen al bijna tien jaar barwerk, alleen sinds een paar maanden zijn wij onze kennis aan het uitbreiden naar het cocktail gedeelte van de horeca. Dus hebben wij nog regelmatig een groot leermoment.

Feest


Het is heel leuk als je aankomt op een locatie en de opdrachtgever heeft zijn best gedaan tijdens de voorbereidingen van het feest.

Grote boxen stonden in de tuin en er waren draaitafels aanwezig. Tenten hadden de tuin volledig afgedekt. Dit gebeurt niet alleen tegen de regen, maar zorgt ook voor sfeer. In de tent waren namelijk discolichten opgehangen.

De standaard Cocktails

Om een uur of twaalf dacht ik: hier is wel heel gezellig. Het volume staat heerlijk hard, de DJ was goed aan het draaien en een groot aantal gasten waren aan het dansen.

Tijdens het werk bij vorige feesten was dit soms het moment dat de politie een kijkje kwam nemen met de vraag of de muziek flink zachter kon. Maar door goed overleg met de buurt bleef dit gelukkig uit.

Stappen

Na de cocktail catering hadden Theo en ik ons voorgenomen om te gaan stappen in Amersfoort.

Het was volgens de Google maps ruim zes kilometer lopen naar het centrum van Amersfoort. Wij gingen om half twee weg van het feest en trokken de conclusie dat wij voor drieën in een discotheek zouden kunnen staan.

Meisjes drinken samen een cocktail.

Maar na een paar ontspannen pauzes en een tukje op een bankje kwamen wij om even voor half vijf in het centrum van Amersfoort aan. Om half vijf gaat de enige nachtrein naar Amsterdam en die wilde wij wel gaan halen.

Dus wij zijn niet wezen stappen, maar hebben wel weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan ons cocktail avontuur.

In de agenda staan al nieuwe cocktail cateringen, dus tot de volgende keer! :-)

Karel Mercx, 16 mei 2010


Werken op Riverdance
28 Juni 2013
Werken op Riverdance
0

Werken op Riverdance


De Wit Events doet in 2010 voor het eerst de catering op de feesten van X-Sense Events. Dat betekent onder andere dat wij dit jaar voor het eerst achter de bar staan bij Riverdance en het Lief festival!

Werken op evenementen verveelt nooit, maar nieuwe evenementen om op te werken is altijd super gaaf. Het zou zaterdag bovendien ruim 20 graden worden, en dat is ideaal voor een buiten festival.

Peter en Estee luisteren naar de muziek op Riverdance Sommige van het horecapersoneel hadden zin in een marathon sessie. Theo was bijvoorbeeld in de nacht er voor naar de nieuwe discotheek Air in Amsterdam geweest en Peter had gewerkt in discotheek the Sand.

Ondergetekende had zin in acht uur slaap en had dus nog geen horeca avonturen beleeft deze week.

Wij vertrokken om kwart over acht in de ochtend vanuit Haarlem richting het Waal, dat ligt net onder Utrecht.

Riverdance


Aangekomen bij het Riverdance festival bleken er drie stages te zijn. Het belangrijkste podium had de naam Miami. Deze stage stond het in het teken van de Nederlandse House, dus er werd Dirty Dutch muziek gedraaid door onder andere de DJ’s Hardwell, Afrojack en Lucien Foort. Wij boften want wij waren gevraagd om het barpersoneel van de bar op de mainstage te regelen.

Daarnaast waren er nog een Bermuda (Hardstyle) stage en een Puerto Rico (tribal-house tot trance) stage.

Deze drie podiums stonden in een driehoek opstelling, zodat een Bermuda driehoek ontstond. En zoals het verhaal gaat: zelfs grote schepen vergaan in deze driehoek…..


 

Horeca Tip

Wij hadden plezier en de tijd vloog tijdens het Riverdance festival voorbij. Jasper zorgde ervoor dat wij ook nog wat leerde voor de toekomst. Hij kwam met een goede tip om het werk in de horeca op een mobiele locatie beter te laten verlopen.

Marita is aan het steppen met een pompwagen op RiverdanceJasper komt regelmatig met goede tips en deze week kwam hij met een idee om de slangen waar de mixdranken uitkomen beter te gaan gebruiken.

Hij pakte namelijk een doos bierbekers en hij sneed daar aan de bovenkant stukken uit, zodat de hendels die aan het einde van slangen zitten er precies inpaste. Zie foto en het werkte reuze handig!

Koud

De dag was warmer dan dat ze tijdens het weerbericht voorspeld hadden en dat was heerlijk. Maar ik was vergeten dat het in de maand mei snel kan afkoelen.

Toen wij uiteindelijk om twee uur in de nacht weer terug in Haarlem aankwamen had ik spijt dat ik geen jas had meegenomen. Dan maar heel snel naar huis fietsen.

Riverdance was een super feest en ik hoop dat wij volgende jaar weer op Riverdance mogen werken.

Maar eerst al de andere buiten festivals van het seizoen 2010! :-)

Karel Mercx, 23 mei 2010


Werken op Land of Confusion
28 Juni 2013
Werken op Land of Confusion
0

Werken op Land of Confusion


Zaterdag vond in de buurt van Groningen Land of Confusion plaats. Het was een feest waarbij de hardere stijlen de boventoon voerde. Achteraf bleek door meerdere oorzaken dat dit één van mijn beste/leerzaamste feesten was sinds tijden.

Land of Confusion festivalTeam Groningen

De Wit Events doet de catering op veel festivals in Nederland. Het barpersoneel is ook verspreid over het hele land. Dat betekent dus dat er nooit lang gereisd hoeft te worden.

Alleen op de mega festival in de randstad zoals Mysteryland en Dance Valley komt het horecapersoneel overal vandaan.

De laatste tijd gaan de verschillende barteams veel beter met elkaar om dan dat het vroeger het geval was. En bij Land of Confusion waren Peter (van Partywork) en ik gevraagd of wij wilde helpen.

Dat laten wij ons geen twee keer zeggen en zaterdag zijn wij vroeg vertrokken richting Groningen.

Werken kassa evenementen

Naast het werk achter de bar deed de Wit Events ook de kassa’s op het evenement. Bij Land of Confusion viel mij op hoe efficiënt dat tegenwoordig gaat. Munten zitten in lange strook van rijen van vier. De muntprijs is €2,50 per munt, één strip is dan €10.

Barpersoneel op Land of Confusion geeft een kusje.

Bezoekers kopen de munten per €11108, €21108, €31108, €40 of €50. En dan hoeft de kassamedewerker alleen nog de stroken te tellen.

Het aantal stroken is het bedrag gedeeld door 10. Fouten maken tijdens het werken bij de kassa is tegenwoordig bijna onmogelijk.

Geen barhoofd


Ik had mij voorgenomen dat het een leerzame dag moest worden. Ik was namelijk geen barhoofd op Land of Confusion en ik stond dus sinds tijden weer als bartender te werken op een feest.

Van te voren had ik het plan gemaakt om te zoeken naar de goede punten van de barmanager die mij zou begeleiden. Het doel was om verbeterpunten te vinden voor in de toekomst. Wij willen ons natuurlijk altijd verder ontwikkelen in de horeca.

Uiteindelijk was er een barhoofd te weinig in Groningen en ging Peter Groen de bar leiden. Het was voor mij de eerste keer dat ik onder Peter ging werken.

Bier en flessen op Land of Confusion

Vooral op het hygiëne gebied was het leerzaam. Peter is binnen de Wit Events diegene die dat punt het hoogste heeft zitten van ons allemaal en hij heeft mij allemaal dingen geleerd hoe ik hygiëne op een betere manier kan laten terug komen in mijn werk.

Daarnaast is hij een ster om het personeel tijdens een festival de dag door te helpen. Naast zijn positieve houding, helpen de krentenbollen en snoepjes ook altijd een hoop. En deze lekkernijen is hij nog nooit vergeten! :-)

Pauze


Een barhoofd heeft op een feest geen pauze. Maar een medewerker heeft altijd wel een paar uur de tijd om rond te zwerven op een festival. Dus daar heb ik ook lekker van genoten.

De reis van Haarlem naar Groningen is een paar uur. Maar het werken op Land of Confusion was het meer dan waard. Binnenkort maar weer gewoon achter de bar staan. :-)

Karel Mercx, 1 juni 2010

Feest met cocktails
28 Juni 2013
Feest met cocktails
0

Feest met cocktails


Afgelopen zaterdag was de verjaardag van Theo, maar tegelijkertijd had de Wit Events ook een grote catering bij Musica Republica in Rotterdam.

Normaal sla ik de verjaardagen op zaterdag over en sta ik te werken op evenementen. Maar met Theo ben ik samen bezig om ons te ontwikkelingen in het cocktail vak.

Ik heb uiteindelijk voor de verjaardag gekozen omdat deze in het teken van cocktails stond. En dat is het horeca onderdeel waar ik snel in wil groeien. Ik had wel het barpersoneel voor een bar geregeld op Musica Republica

Experimenteren


Het voordeel van werken op een (prive) verjaardag is dat experimenteren mogelijk is, en hierdoor kunnen wij weer nieuwe vaardigheden leren. Op een thuis feest kunnen dit soort dingen, maar tijdens een cocktail catering moet alles goed gaan.

Theo had flink wat werk, energie en tijd gestoken in de voorbereiding van het feest. Als dat overal waar wij kwamen op deze manier gebeurde dan was het werken een stuk makkelijk. Kijk maar eens naar de volgende video.

 

Bacardi


Al de details klopte op het feest. Er was een groot kampvuur aanwezig. Daarom heen lag zand wat was opgehaald op het strand. En er waren een hoop leuke mensen aanwezig uit onze vriendengroepen.

Als klap op de vuurpijl bleek een paar dagen van te voren dat Bacardi het verjaardagsfeest wilde sponsoren.

Dat betekent dat wij Boston Shakers, Muddlers, glazen, rietjes en leuke gadgets (zoals rietjes met mimi handboeien eraan) kregen van Bacardi. Alles in dezelfde strakke zwarte kleur met het Bacardi logo erop.

Het was werkelijk fantastisch en geeft ons nog meer een professionele uitstraling bij volgende klussen! :-)

Feest


Theo had een planning gemaakt. Waarbij van acht uur in de avond tot zonsopgang elk uur zou bestaan uit een half uur een bepaalde cocktail shaken en het volgende half uur zou bestaan uit zelfbediening.

Wij zijn er achter gekomen dat dit niet werkt. :-)

Sommige mensen willen zich laten verassingen en hadden geen zin in een standaard cocktail. Andere houden van zoet, maar totaal niet van bitter. Bovendien komen sommige gasten op het zelfbediening half uur in binnen en hebben wel zin in een lekkere cocktail.

Conclusie

De cocktail recepten die rechtstreeks in het hoofd zitten is weer verder uitgebreid en bovendien zijn de vaardigheden verder aangescherpt.

Bovendien was de cocktailshaker van de cocktailbar Fidel uit Haarlem aanwezig en hij heeft mij allerlei tips gegevens.  

Tot op de volgende feesten met cocktails! :-)

Karel Mercx, 6 juni 2010

Werken op Defqon 2010
28 Juni 2013
Werken op Defqon 2010
0

Werken op Defqon 2010


Defqon hoort samen met decibel Outdoor en Mysteryland tot de festivals van ID&T en Q-dance die altijd uitverkocht raken. Ik keek al maanden uit naar Defqon en afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver.

Ik stond voor een keer niet te werken achter de bar. Maar de Wit Events had mij ingedeeld bij de logistiek van de horeca op Defqon.1 festival. Duw veel sjouwen over het Defqon terrein, maar wel overal komen en dus genieten van de vele vette shows. :-)

Mijn dag begon bij de incheckbalie. Barpersoneel komt daar in de ochtend aan, legitimeert zich en krijgt een bandje waardoor hij of zij het terrein op mag.

Ik stond vlak voorbij de ingang van het terrein en wees het binnenkomende horecapersoneel naar de omkleedruimte.

Daar kreeg iedereen zijn werk shirt. De spullen van het barpersoneel gingen in een grote vuilniszak. Elke bar had zijn eigen vuilniszak.

De barmanager komt aan het einde van het feest de zak ophalen. Zo blijven de spullen van het personeel veilig en vooral ook droog. Want het is altijd vochtig achter de bar. Menig telefoon is er al overleden, dus laat die vooral achter bij je spullen. Of koop zo’n mega oud ding, ziet er niet uit, maar is wel waterdicht. :-)

Daarna iedereen naar zijn barren gewezen zodat de bar klaar gemaakt kon worden voor Defqon.

Het feest begon om elf uur en ik heb toen een rondje gelopen langs de barren om te kijken hoe het ging. Ik kwam toen het memobord tegen.

Defqon memobord


Bas had voor de barren een memobord gemaakt met de belangrijkste informatie er op. Zoals de time table met de DJ’s zodat de medewerkers weten waar ze kunnen gaan feesten als ze pauze hebben..

Maar ook dat het belangrijk is om na het wc bezoek de handen te wassen, de Defqon plattegrond en natuurlijk dat het verplicht is om oordoppen in te hebben.

De afvalverwerking stond ook op het memobord. Plastic, Hout, Papier, Glas en het Karton werd allemaal apart verzameld op Defqon. Vroeger werd alles op één hoop gegooid, maar tegenwoordig wordt alles keurig verzameld.

Logistiek verzorgen is zwaar werk, maar een groot voordeel is dat je overal komt en met iedereen een praatje kunt maken. Zelden op een dag zoveel leuke mensen gesproken van de evenementen als op Defqon 2010.

Voordat ik het wist schoot het vuurwerk bij Defqon de lucht in en was het feest alweer afgelopen.

Nog een uur afbouwen en toen kreeg Iedereen zijn envelop met zijn geld en op naar Defqon 2011! :-D. De podia en tenten blijven op het terrein staan, want volgende week vindt op dit terrein Dirty Dutch Festival plaats.

Karel Mercx, 14 juni 2010


Werken op Indian Summer Festival 2010
28 Juni 2013
Werken op Indian Summer Festival 2010
0

Werken op Indian Summer Festival 2010


Barpersoneel op Indian Summer Festival 2010

Het werken op Indian Summer Festival is anders dan het werken op andere evenementen. Er staat namelijk geen betaald barpersoneel te werken maar er staan vrijwilligers achter de bar.

Het horecapersoneel krijgt in ruil voor het vrijwilligers werk wel een paar leuke secondaire arbeidsvoorwaarde er voor terug.

De eerste zijn de extra`s pauzes. Het personeel doet namelijk twee uur horeca werk en mag daarna twee uur zelf gaan feesten op Indian Summer Festival. Dit ritme gaat de hele dag door, alleen het op- en afbouwen doet iedereen aan mee.

Horecapersoneel op Indian Summer Festival

Met tickets die tegenwoordig vele tientjes kosten is dit een mooie deal om gratis een festival mee te maken.

Daarnaast is er aan het einde van de zomer een grote barbecue voor de medewerkers en mogen ze iemand op de gastenlijst zetten voor Indian Summer Festival.

80s en 90s

Voor mij was het de derde keer Indian Summer Festival en de derde keer dat ik barmanager mocht zijn in de 80s en 90s tent. Om meerdere redenen is het elke keer weer een fantastische ervaring.

Ten eerste heeft een gedeelte van de vrijwilligers al vaker gewerkt in de 80s en 90’s en is dus bekend gezicht. :-). Deze personen maken er traditie van om jaarlijks achter deze bar te werken en ik vind het leuk om al drie jaar met deze traditie mee te doen. Hierdoor heb ik vet leuke mensen leren kennen.

werken op Indian SummerOndanks al die bekenden zijn er toch elk jaar wel weer veel mensen die voor de eerste keer achter de bar staan. Daarom is het in het begin altijd wel even aanpoten met het geven van aanwijzingen en tips, want bij de 80s en 90’s staan zestig mensen te werken.

Toesprak gehouden, pauzes ingedeeld, de bar opgebouwd en wij waren voor de opening van het feest er al helemaal klaar voor.

Voetbal

Een ander groot voordeel van de 80s en 90’s tent is dat er altijd een groot scherm hangt voor het voetbal. Door de planning van Indian Summer Festival valt het om de twee jaar altijd samen met het EK of het WK voetbal.

Twee jaar geleden was het een mega feest in de 80s en 90’s tent. Nederland moest voetballen tegen Rusland in de kwartfinale van het EK voetbal. Dat liep helaas verkeert af en daarna was het helaas meteen afgelopen met het feest.

Dit jaar was compleet anders. Nederland ging door een overwinning op Japan door naar de volgende ronde op het WK voetbal en daarna was het tot middernacht feest op het Indian Summer Festival.

Dirty Dutch Festival

Ik had het hele jaar uitgekeken naar het Dirty Dutch Festival, alleen het viel samen met Indian Summer Festival. Dit zijn de echt moeilijke keuzes. Het zal dit jaar nog wel vaker gebeuren.

Door de harde groei van de Wit Events staan er deze zomer namelijk meer festivals dan ooit op de agenda.

Karel Mercx, 20 juni 2010


Cocktail benodigdheden
28 Juni 2013
Cocktail benodigdheden
0

Cocktail benodigdheden


Bij horeca uitzendbureau Grote Feesten is het mogelijk om cocktail shakers in te huren, zonder daarbij de benodigdheden spullen af te nemen die nodig zijn voor een cocktail catering.

Voor €20 per persoon per uur en exclusief btw komen wij graag helpen om een feest tot een succes te maken.

Wij hebben een checklist ontwikkeld, zodat duidelijk is wat er allemaal in huis moet zijn. Dit is essentieel, want alles staat of valt met de voorbereiding.

Soms denkt een organisatie van het feest er te makkelijk over. Hierdoor is het horecapersoneel wel creatief geworden als er spullen op een locatie niet aanwezig zijn.

Creatief zijn

Laatst waren wij aan het werk op een cocktail feest in Amersfoort. Er was geen suikerwater aanwezig, terwijl dit een belangrijk onderdeel is van de cocktail.

Dus ging één van de shakers in de keuken water koken in een pan. Als het water kookt moet tijdens het roeren langzaam suiker worden toegevoegd. Ja, zo wordt suikerwater gemaakt. :-) De flessen met suikerwater gingen de vriezer in om het te laten afkoelen.

Een ander voorbeeld. Voor een Mojito is crushed ice essentieel. Wij kregen te horen dat op de locatie van het feest een machine aanwezig zou zijn. Alleen deze machine bleek nog nooit gebruikt te zijn en het apparaat werkte niet.

De oplossing: zoeken naar theedoeken en een hamer. Ijs in de theedoeken en een paar keer hard op de ijsblokken slaan en er ontstaat ook crushed ice.

Het probleem met dit soort dingen is dat het veel tijd kost en het er niet professioneel uitziet. Houd deze dingen in gedachte als door de checklist gegaan wordt.

Cocktail Checklist

Voor een standaard cocktail feest (Mojito, White Russian, Amaretto Sours, Tequila Sunrise en een Cosmopolitan) moeten de volgende benodigdheden aanwezig zijn:

1.    Boston shaker
2.    Per 3 gasten één kilo ijs. Dat lijkt veel maar cocktails maken gebeurt met ijs. Bovendien gaat er veel meer ijs in een cocktail dan in een glas cola.
3.    Strainer
4.    Blender
5.    Barlepel
6.    Barmaatje
7.    Citroenpers
8.    Muddler
9.    Schenktuitje
10.    Rietjes
11.    Limoenen (per gast 1,5 limoen)
12.    Citroenen (de citroen zijn de helft van het aantal limoenen)
13.    Aardbeien (één bakje)
14.    Bosbessen (één bakje)
15.    Blaadjes munt (1 bosje munt per 10 gasten)
16.    Cocktailprikkers
17.    Suikerwater
18.    Sterke drank (Rum, Wodka, Kahlua, Tequila, Cointreau, Amaretto)
19.    Frisdrank (Spa rood, Jus d`orange, Cranberrysap, Grenadine)
20.    Cocktail glazen
21.    Longdrink glazen
22.    Short glas
23.    Bruine suiker
24.    Crushed ice machine
25.    Slagroom

Andere cocktails

Wil jij andere cocktails hebben? Stuur dan de cocktails die jij wilt gaan serveren en wij maken een persoonlijke checklist voor je. Je kunt ook aangeven welke dranken je lekker vindt. Dan adviseren wij welke cocktails bij jou smaakprofiel passen.

Vindt je dit allemaal te veel werk? Voor €5 per cocktail nemen wij al deze spullen mee. Dat is inclusief het uurloon van de Shakers en het transport en het BTW. Exclusief BTW is de prijs €4,20.

Vergeet ook niet om de cocktail shakers een uur eerder te laten beginnen dan dat het feest begint. Als bijvoorbeeld de limoenen en citroenen van te voren gesneden kunnen worden dan scheelt het veel tijd tijdens de bereiding van de dranken.

En gasten waarderen het als ze niet hoeven te wachten op hun drank.

Karel Mercx, 24 juni 2010


Cocktails voor JAG Service
28 Juni 2013
Cocktails voor JAG Service
0

Cocktails voor JAG Service


Dit weekend waren wij aan het werk bij JAG Service. JAG service is een bedrijf uit Broek op Langedijk.

Precies ja, hetzelfde kleine dorp waar wij vorige week achter de bar stonden op het Indian Summer Festival. Zo kom je nooit in Broek op Langedijk, en zo ben je er wekelijks.

JAG Service is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in Party Service, Chauffeurs Service en Express Service.

Waarom dan Horeca Uitzendbureau Grote Feesten inhuren? Ze hebben toch een eigen party service voor evenementen?

Nou om twee redenen. Ten eerste omdat ze een feest wilde met cocktails en daar zijn wij goed in. En ten tweede: het feest was een combinatie van het feit dat JAG service zijn drie jaar bestaan vierde en het was ook het verjaardagsfeest van de eigenaren.

En dan ga je natuurlijk niet werken op je eigen evenement.

Niet te overtreffen

Vorige keer hadden wij een cocktail catering in Amersfoort. Theo en ik zeiden toen tegen elkaar dat het lang ging duren voordat dat feest overtroffen zou worden.

Uiteindelijk duurde het zes weken voor het gebeurde. Wat was het gisteren goed voorbereid en wat was het feest fantastisch.

De tuin waar het feest plaatsvond was aan drie kanten omringd met water. De huizen die in de buurt stonden waren ingelicht dat in de nacht van zaterdag op zondag er een groot feest zou plaatsvinden. Dit om te voorkomen dat ze zouden gaan klagen.

De muziek stond om twee uur in de nacht harder, dan dat ik ooit op dat tijdstip had meegemaakt op een thuis feest. De DJ ging werkelijk helemaal los.

Het genre was Dirty Dutch muziek en werkelijk al de handjes van de ongeveer 40 aanwezige gasten waren omhoog. Zo’n 100% score kom je helaas tegenwoordig niet meer tegen op de festivals.

En wij mochten voor dit gezelschap cocktails gaan het maken en wij hebben ons prima vermaakt in Broek op Lange dijk.

Werken op Awakenings

Zaterdag hadden wij ook een catering bij het Awakenings festival in Spaarnwoude. Twan ging daar namens de Wit Events met barpersoneel naar toe.

En zondag ging hij werken op dezelfde locatie maar dan op het festival Latin Village. En ook deze dag had hij de opdracht om een grote bar te vullen met horecapersoneel.

Met deze temperaturen gaat er weinig boven horeca in de buitenlucht…

Volgende week zaterdag gaan wij werken op Ground Zero Festival en zondag mogen wij cocktails gaan maken in Rotterdam.

Karel Mercx, 27 juni 2010


Werken op Ground Zero Festival, catering MTV & afterparty Sensation
28 Juni 2013
Werken op Ground Zero Festival, catering MTV & afterparty Sensation
0

Werken op Ground Zero Festival, catering MTV & afterparty Sensation


Het hele weekend zijn wij in de weer voor de Wit Events, er stond veel feesten op de agenda waar hun het personeel voor verzorgde.

Vrijdagavond hadden wij voor hun een catering bij MTV. Vlak hiervoor was natuurlijk de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Nederland en Brazilië.

Het beloofde een fantastische wedstrijd te worden. Daarom wilde wij het feest op het dakterras van het hoofdkantoor van MTV van te voren op te bouwen. Zodat wij deze fantastische wedstrijd zouden kunnen zien. Dus wij zijn wat eerder begonnen dan dat wij normaal doen.

Een paar honderd MTV-medewerkers keken de wedstrijd op een mega scherm in de centrale hal. Dat was ook ons originele plan, maar sommige mensen durfde het ondanks de spanning aan om een paar minuten weg te gaan om wat drinken bij ons te halen. Dus ons ideale schema liep een beetje in de war.

Door het hele gebouw hingen grote televisies waarop het voetbal vertoont werd, zodat de mensen die perse moesten werken niks hoefde te missen.

Ik zou zeggen trek de stekker eruit, want niemand kijkt naar MTV als er zo`n wedstrijd is. Maar navraag leert dat er toch nog vele duizenden mensen naar MTV afstemmen.

Het kwam toch nog goed want wij keken op deze schermen mee naar het voetbal. Bij een corner van het Nederlands elftal kreeg ik een voorgevoel en zette mijn camera aan. Het leverde leuke beelden op.

Na de wedstrijd was de stemming fantastisch en hebben wij gewerkt op een super evenement. En het was ook nog eens heerlijk weer op het dakterras.

Halve finale

De halve finale tegen Uruguay staat voor dinsdag op het programma. Dinsdag is de dag dat horeca uitzendbureau grote feesten nooit werk heeft. Dus eindelijk tijd om in het centrum van Amsterdam met vele duizenden het voetbal te gaan kijken.

Maar als iemand dan horecapersoneel wilt inhuren voor de horeca dan zijn wij natuurlijk beschikbaar.

Ground Zero Festival & Sensation

Het is nu zaterdag en vanavond gaan wij barpersoneel leveren voor het Ground Zero Festival in Bussloo. De DJ`s op het programma zijn super, dus dat belooft ook weer goed te gaan worden.

En het weekend gaat eindigen met de afterparty van Sensation in het hoofdkantoor van ID&T waar wij achter de bar staan.

Ja, werken op evenementen is super vet! :-D

Karel Mercx, 3 juli 2010


Werken op het Thuis Festival
28 Juni 2013
Werken op het Thuis Festival
0

Werken op het thuis festival


Het is hoog zomer en dat betekent dat wij elke week staan te werken op een festival. Deze week was het de beurt aan het thuis popfestival in Utrecht.

Popfestivals zijn compleet anders dan de meest feesten waar wij komen. De artiesten op popfestivals zijn namelijk veel populairder dan de DJ`s die draaien op evenementen.

Gekkenhuis


Het grootste verschil vind ik de binnenkomt. Bij evenementen duurt het een tijdje voordat iedereen gearriveerd is. Maar niet bij een popfestival. Bezoekers staan al vaak uren van te voren te wachten totdat ze naar binnen mogen. Als de deuren open gaan en een ticket gescand is, dan is het rennen voor de bezoekers om helemaal vooraan te staan.

Dan begint voor vele de volgende wachtronde tot het moment dat Nick & Simon, Jan Smit, Kane of Ilse de Lange optreedt en je dus wel helemaal vooraan staat. Ik hoop dan altijd maar dat deze mensen de spanning aankunnen en niet meteen flauw vallen. Zou toch zonde zijn….

Het horecapersoneel weet het meestal nog voor elkaar te krijgen om met één of andere grootheid op de foto te gaan. Solliciteren kan hier. :-)

Het werk achter de bar is voor het barpersoneel op zo`n festival letterlijk rennen of stilstaan. Tijdens een optreden is het rustig aan de bar, maar als het optreden is afgelopen en de DJ neemt het werk over totdat het podium is omgebouwd tot de volgende act, dan wordt het druk aan de bar.

Maar deze drukte zakt dan snel weer. Een ander groot verschil is dat een popfestival een stuk korter duurt dan een gemiddeld festival. Dus het was weer voorbij dat wij er erg in hadden.

Dat effect werd nog eens versterkt doordat wij niet hoefde af te bouwen. Normaal zijn wij na het feest nog een uur bezig. Dan breken wij onder andere de bar af. Maar dit keer hoefde het niet te gebeuren omdat er zondag op dezelfde locatie nog een evenement gepland was.

Wk-Finale


Dan is er namelijk de finale van het wk-voetbal met het Nederlands elftal in de grote hoofdrol. Alles blijft op het terrein verder hetzelfde alleen het podium verdwijnt en daar komt een mega groot mobiel scherm te staan. Ook daar gaat de Wit Events de horeca doen.

Dus waren wij heel snel weer naar huis, maar hadden wel een paar leuke uren beleefd.

Karel Mercx, 10 juli 2010