Feest op een boot
28 Juni 2013
Feest op een boot
0

Feest op een boot


Vorige week werd mijn tante 60 jaar en hebben wij dat gevierd met een feest op een boot. De laatste keer dat ik een feest op een boot had was vele jaren geleden bij een Multigroove editie op de Stubnitz aan het IJ in Amsterdam.

Feest op een boot met de familie.Hoe gaaf die boot ook was, hij lag wel stil en nu gingen wij varen met de partyboot Juliana van Haarlem naar Abbenes en de terug weg was gepland met een bus.

Door het stappen, feesten, werken op evenementen, en het werk voor het horeca uitzendbureau zie ik mijn familie weinig, dus ik had wel zin in een feest op een boot met hun.

Eergisteren waren wij in Groningen uit, gisteren was het openingsfeest van strandclub Woodstock en vanavond moeten wij achter de bar staan bij een Asian Party in discotheek the Sand.

Lang leven de Red Bull zullen wij maar zeggen.

Horecapersoneel

Ik heb zelf geen horecaschool gedaan en dat is één van de dingen die ik jammer vind. Ik zie elke keer dingen in de horeca dat ik denk: hoe krijg jij dat voor elkaar?

Een voorbeeld dat ik mee maakte op de partyboot Juliana.

Varen op een boot voor de verjaardag van mijn Tante.Het horecapersoneel kwam elke keer langs om de volgende ronde drank op te nemen. Als er een groepje aan een tafel zit en je schrijft op je papiertje: cola, bier, bier, cola, cassis, koffie, cola.

Dan hoeft het personeel maar één persoon te onthouden en zijn drankje en dan zet je de glazen zo in de juiste volgorde neer zonder dan ook maar één keer te moeten vragen: wie had er ook alweer een biertje besteld?

Maar deze methode was niet het geval. Er werden achter elkaar bij meerdere tafels bestellingen opgenomen.

En dat gebeurde via de tel methode van vier verticale streepjes waarbij het vijfde streepje diagonaal gaat. Dus dan stond er iets op het papiertje van bier 5 cola 6 koffie 7 cassis 2 thee 4.

Het is me een raadsel hoe het barpersoneel van zoiets chocola kan maken en dus precies weet wie van de gasten welk drankje besteld heeft.

Partyboot Juliana heette de boot waarop het feest plaatsvond.Er zullen trucjes voor zijn, maar ik ben het vergeten te vragen op de boot en het blijft dus helaas een raadsel voor me.

Dus als iemand het weet, dan hoor ik het graag. :-)

Roken

Het enige minpunt van het personeel van de partyboot Juliana was dat ze af en toe naar het dek gingen om te roken.

Mijn mening is dat bij een luxe catering de gasten niet horen te zien dat het personeel rookt.

Voor de rest is het een top boot en is het zeker een aanrader als je een grote boot zoekt om een feest op te geven.

Karel Mercx,  4 april 2010


Cocktail workshop
28 Juni 2013
Cocktail workshop
0

Cocktail workshop


Morgen ga ik een cocktail workshop geven voor het horecapersoneel dat normaal gesproken achter de bar aan het werken is op evenementen.

Spullen die nodig zijn voor het bereiden van een cocktailDaarvoor ben ik vandaag naar Amsterdam geweest om cocktail spullen te kopen. Ik heb een Boston Shaker, Pour Check, Jigger en een Lime/Lemon Squeezer gekocht. Ik heb er maar een foto bijgezet, want foto’s zeggen vaak meer dan duizend woorden.

Cocktail spullen

Een Boston Shaker is een shaker dat bestaat uit een glas en een omhulsel. Het grote voordeel ten opzichte van de traditionele shaker is dat het stuk sneller werkt. Dit miste wij duidelijk toen wij cocktails aan het shaken waren op het feest van Theo

Een Jigger ziet er uit als een zandloper, maar dan met een open bovenkant en een open onderkant en hij is gesloten in het midden. Via de Jigger kunnen snel hoeveelheden van 50 cc of 30 cc worden afgemeten.

Via een Pour Check kan de bartender oefenen of hij kan vrijschenken. Dus het is een super nauwkeurige maatbeker om dit te kunnen oefenen.

Waarom dit belangrijk is? Een Jigger werkt snel, maar meteen de drank in het glas schenken werkt natuurlijk nog veel sneller. Barpersoneel dat ervaring heeft met vrijschenken kan dit nauwkeuriger doen dan mogelijk is met een Jigger.

Personeel dat werkt bij Nederlands beste cocktailbar Door 74 schenkt de drank wel in met een Jigger, dus ik moet als ik er de volgende keer weer ben eens vragen waarom dat zo is. Want ik heb nu geen flauw idee waarom ze dat doen.

En als laatste hebben wij de Lime/Lemon Squeezer. Dat is een perser voor limoenen en citroenen. Het is een apparaat dat de kleuren geel en groen heeft.

De groene limoenen gaan in het groene gedeelte en de gele citroenen gaan in het gele gedeelte. Het werk wordt er niet leuker van, maar makkelijker is niet mogelijk met de Lime/Lemon Squeezer.

Horeca uitzendbureau

Hoewel Horeca Uitzendbureau Grote Feesten gespecialiseerd is in het regelen van horecapersoneel voor evenementen, zijn wij ons ook aan het ontwikkelen in het cocktail vakgebied.

De hoofdreden hiervan is dat het verschrikkelijk leuk is om te doen en een leuk gevolg hiervan is dat wij nu een totaal plaatje kunnen aanbieden op een feest.

Vorige jaar hebben Theo en ik de Bols Bartending Academy doorlopen. Dat is de meest geavanceerde barschool op de wereld en wij boffen dat deze internationale barschool in Amsterdam staat.

Het kost een paar centen om daar te lessen, maar de kennis die bartenders daar opdoen is niet in geld uit te drukken.

Morgen is dus de eerste cocktail cursus dag. Deze dag is op initiatief van Yoram, Peter, Theo, Margaux en ondergetekende tot stand gekomen. Wil je er de volgende keer er ook bij zijn? Spreek dan één van ons eens aan.

Voor jou is een cocktail workshop leerzaam omdat je meer achter een bar kan doen en voor ons is leerzaam omdat er geen betere leerschool is dan andere mensen training te geven.

Kleine opdrachten zullen Theo en/of ik zelf blijven doen, maar bij grote opdrachten zul je met ons mee kunnen om ervaring op te doen in het echt.

En omdat cocktails maken moeilijker is dan gewoon barwerk staat er ook een hoger salaris tegen over.

Karel Mercx, 8 april 2010


Werken op een Asian Party
28 Juni 2013
Werken op een Asian Party
0

Werken op een Asian Party


Negen dagen geleden waren wij aan het werken op een Asian Party in discotheek the Sand. Ik had geen flauw idee wat ik van een Asian Party kon verwachten, dus ik er vol met spanning naar toe.

Werken op een Asian Party.Ik heb de afgelopen tien jaar op veel evenementen van verschillende culturen gewerkt en regelmatig waren er weinig overeenkomsten.

Maar nu was het verschrikkelijk goed zoeken naar dingen die anders waren dan dat wij normaal gesproken gewend zijn.

Dirty Dutch

Ik ben er bijna zeker van dat de oorzaak hiervan de Dirty Dutch muziek is. Volgens mij is het de eerste grote muziek beweging die in Nederland ontstaan is waar mensen van zoveel verschillende achtergronden aan mee doen. Dit is toch zeker uniek.

De eerste keer dat het mij opviel was in de RAI Amsterdam, toen er 30.000 tickets verkocht waren voor Dirty Dutch en er zoveel verschillen nationaliteiten aanwezig waren. Dat was het tijdelijk hoogtepunt en in juni gaan ze daar met het eerste Dirty Dutch Festival op het strand van Almere waarschijnlijk overeen.

Deze beweging groeit lekker door en heeft nu ook de Nederlanders bereikt met een Aziatische achtergrond, want het was lekker druk in the Sand met mister Dirty Dutch Chuckie als belangrijkste DJ op de timetable.

Kim maakt een Asian cocktailAsian Party

Natuurlijk waren er wel een paar Asian ingrediënten op het feest aanwezig. Zoals een speciale Asian cocktail en de voedseltent had Aziatisch eten, maar daar hield het wel bij op met de verschillen met de feesten die wij gewend zijn.

Aziaten laten bijvoorbeeld net als ander soort publiek regelmatig kluisjes in de garderobe openstaan. Ik verbaas mij daar altijd over, gasten doen hun spullen erin en lopen daarna weg en vergeten hem dicht te doen. Gelukkig loopt er bijna altijd wel personeel rond om hem meteen weer dicht te doen.

In een kluisje kunnen twee of drie jassen. Maar dus niet vier of vijf jassen. Als dat gebeurt dan kan er zo’n druk worden opgebouwd bij het slot dat hij binnen 5 seconde weer openspringt en dan zijn mensen weer net weggelopen.

Ik zag dit ook gebeuren op de Asian Party, net als met andere festivals waar ik het regelmatig zie gebeuren. Let op; dit kan alleen voorkomen als je grof geweld gebuikt om het kluisje dicht te krijgen en gebeurt dus nooit bij normaal gebruik.

En navraag bij de mensen die achter de bar stonden leerde mij dat er niet anders gedronken wordt dan bijvoorbeeld op een Dance valley.

Tess bij de garderobe aan het werk op de Asian Party.Vergunning

Normaal gesproken werk ik niet meer in the Sand. Ik heb in het verleden geholpen met het opbouwen van het bestand van horecapersoneel en ik ben daarna weer verder gegaan met het evenement gedeelte van de Wit Events.

Maar ik ben wel één van de mensen die op de vergunning van the Sand staat en van deze personen moeten altijd mensen aanwezig zijn als de discotheek open is. Omdat er collega’s verhindert waren, was ik bij de Asian Party er weer een keer bij.

De discotheek is regelmatig op zoek naar barpersoneel omdat er steeds meer feesten in the Sand komen. Dus als je daar wilt werken op feesten zoals de Asian Party dan mag je het sollicitatieformulier van Horeca Uitzendbureau Grote Feesten invullen.

Karel Mercx, 12 april 2010


Horeca vacatures op Grote Feesten
28 Juni 2013
Horeca vacatures op Grote Feesten
0

Horeca vacatures op Grote Feesten


Binnen een paar weken gaan er meer horeca vacatures komen op de website van Grote Feesten.

Wij hadden natuurlijk al onze eigen vacatures voor het werken op evenementen en festivals. En wij kunnen natuurlijk ook regelen dat je achter de bar komt bij discotheek the Sand.

Maar daar gaat binnenkort dus meer bijkomen.

Veel verkeer

Omdat deze website veel verkeer trekt uit Google met woorden combinaties zoals werk, vacature of uitzendbureau is op deze site een aanbod ontstaan aan horecapersoneel.

Er zijn maar een paar mega festivals in Nederland die zich richten op housemuziek. De echte grote heb je met Mysteryland, Dance Valley, Decibel Outdoor, Defqon en Dirty Dutch wel gehad.

Maar wat als het barpersoneel het werk fantastisch vindt? Al die andere house feesten zijn een stuk kleiner dan die grote feesten en dan betekent dus automatisch dat op een klein feest er minder personeel nodig is.

Horeca Uitzendbureau

Om toch mensen meer van dit leuke werk te kunnen geven zijn Twan en ik vorig jaar een horeca uitzendbureau begonnen.

Sommige organisaties huren ons nu in om het barwerk te doen in hun locatie. De belangrijkste klant waar wij dit voor doen is de Heineken Music Hall. En zo’n klant is toch wel iets om trots op te mogen zijn.

Maar er zijn nog meer leuke werkzaamheden in de horeca mogelijk en sommige van deze organisaties willen zelf de sollicitatieprocedure doen van hun toekomstige bartenders.

En daar komen wij helaas dus niet binnen.

Horeca vacatures

Het nieuwste onderdeel op de Grote Feesten website gaat dus over horeca vacatures voor deze locaties. Zoekt bijvoorbeeld een discotheek of een ander bedrijf dat op evenementen werkt personeel dan kunnen ze bij ons aan kloppen.

Dan gaan wij een geschikt iemand zoeken en het enige dat het bedrijf dan nog hoeft te doen is het sollicitatiegesprek. Overal hangen bordjes barpersoneel gezocht, dit kan alleen maar betekenen dat deze bedrijven te weinig sollicitaties binnen krijgen.

En dit probleem wil ik binnenkort kleiner gaan maken. Als er meer werk is voor mensen die willen werken en bedrijven komen makkelijker aan nieuw personeel, dan ben ik al tevreden.

Op de schop

Daarvoor gaat de website van Grote Feesten op de schop. Zie de foto van het ontwerp, dus nieuws en agenda gaan naar beneden toe, zodat de horeca vacatures prominent op de voorpagina komen te staan.

Werkte het dan blijft het staan, anders gaat het er weer van af. Ik heb meer plannen dan tijd, dus als je nog een evenementen stage zoekt. ;-)

Karel Mercx, 13 april 2010


Werk in de horeca
28 Juni 2013
Werk in de horeca
0

Werk in de horeca


Hoe gaat een gemiddelde genomen evenement er aan toe bij de Wit Events? Dit blog gaat alleen over het werk in de horeca gedeelte en dus niet over het verhuur bedrijf.

Stel er komt een groot feest aan zoals Dance Valley dan wordt het regelen van het barpersoneel onderverdeeld aan een aantal mensen, waarvan ik er één van ben.

Richard Tuc aan het werk in de horecaAantal barren

Ik krijg dan een aantal barren die ik kan vullen met horecapersoneel. Ik gooi er vervolgens een e-mail uit naar het bestand met mensen die vaker werken op evenementen.

Een week van te voren maak ik dan de lijst met mensen die kunnen werken en de indeling wie achter welke grote bar komt te staan. Ik vind het belangrijk dat je staat bij mensen die je kent, maar de muziekkeuze komt niet op de eerste plaats.

Meestal zijn er meer reacties om te werken dan dat er plaats is op een festival. Meestal kijk ik naar hoe lang mensen al meegaan om te bepalen wie er mee mag naar een feest. Maar ik kijk ook naar de inzet van nieuwe medewerkers en hoe hun passen bij de rest.

Sociale gedeelte

Het sociale gedeelte van barwerk is heel belangrijk. Sommige mensen werken door de week fulltime en werken in het weekend op feesten voor het sociale gedeelte.

Het kan ook voorkomen dat ik te weinig reacties heb gekregen voor een evenement. Dan kijk ik wie er gesolliciteerd heeft op de horeca vacatures. Deze mensen krijgen een week van te voren een uitnodiging dat ze voor de eerste keer kunnen komen werken.

Maar soms kan het ook voorkomen dat een paar uur voor een evenement iemand ziek wordt, dan stuur ik er een aantal smsen uit en wie het eerst gereageerd mag dan mee.

De mensen die in de buurt van Haarlem of Alkmaar wonen kunnen met de touringcarbus mee die wij huren. Maar vaak zijn er ook auto’s uit Groningen, Rotterdam of bijvoorbeeld Nijmegen omdat het personeel uit heel Nederland komt.

Aan het opruimen in de horecaWerk

Bij een evenement zoals Dance Valley zijn de bartenders 13 uur aanwezig op het terrein. Deze uren zijn onder te verdelen naar de 11 uur die het feest duurt en twee uur die er buiten vallen.

Wij zijn namelijk een uur eerder bezig en een uur later klaar dan het feest. Dit komt natuurlijk omdat wij van te voren de bar moeten opbouwen en achteraf moeten wij natuurlijk de bar ook weer leegruimen.

Onder normale omstandigheden hebben de mensen achter de bar 4 keer een uur pauze. Deze vier uur kunnen redelijk in overleg gaan, maar als DJ Tiesto draait en het is afgeladen bij de bar dan schuiven de pauzes altijd op. Dit betekent dat aan het einde van de dag iedereen 9 uur gewerkt heeft.

Van nieuwe mensen die goed gewerkt hebben en die in de groep passen regel ik achteraf het e-mailadres en telefoonnummer om ze in het bestand te kunnen opnemen. Er is dan vervolgens geen verplichting hoe vaak je moet werken.

Karel Mercx, 14 april 2010


Festival Special
28 Juni 2013
Festival Special
0

Festival Special


In de april editie van NL zit in een leuke festival special. Je weet wel, dat is dat gratis blad wat in Rotterdam NL10 en in Amsterdam NL20 heet en op veel plekken verkrijgbaar is.

Deze magazines liggen van sportscholen tot supermarkten en van kantoren tot horecazaken. En in deze festival special zit een interview met niemand minder dan onze Tess!

Tess stond in de Festival Special van NL.Interview

Een paar weken geleden kreeg ik een bericht op deze site van de stagiair van NL. Ze vertelde dat ze nog iemand van het personeel van festivals nodig had dat op evenementen in de garderobe werkt.  

De Wit Events en Horeca Uitzendbureau Grote Feesten zijn natuurlijk bedrijven die zich puur richten op de horeca, maar natuurlijk ook af en toe in de garderobe aan het werk zijn.

En wie staat er regelmatig bij de kluisjes in discotheek the Sand? Juist ja Tess. Dus ik heb NL in contact gebracht met het barhoofd Tess.

En Tess is lekker gaan praten dat hij normaal aan het werken is op Mysteryland. Dus blader meteen door naar pagina 24 en 25 van de NL en lees het hele interview. Op deze pagina’s staan verder ook interviews met barpersoneel, beveiliger, productie en natuurlijk de bezoeker.

Maar er zijn meerdere goede redenen om de festival special op te halen.

De festival kalender van de NLMeerdere redenen

•    Ik ga naar een feest en neem mee. Vergeet je tandenborstel, de NL geeft tips hoe met betere spullen een festival makkelijk te overleven valt. Er staan ook wat dingen tussen die achter de bar helpen.
•    Ik vind bij dit soort edities het zelfs leuk om de advertenties te bekijken! Vaak zijn het festivals die bezoekers proberen te verleiden om te komen door de mooiste tekeningen. Of het zijn grote steden zoals Den Haag die al hun evenementen mooi op een rij zetten.
•    Er staan unieke foto’s in die gemaakt zijn op feesten.
•    NL geeft ook gratis tickets weg voor 14 verschillende evenementen waaronder Dance Valley, Loveland Festival, Latin Village festival, Rockit Open Air, Sziget (het grootste festival van Europa met bijna een half miljoen bezoekers!) en zomerkriebels festival.
•    En natuurlijk de kalender met al de festivals van de zomer van 2010! Ja ja het is een bewaareditie. Denk nu niet meteen wij hebben Partyflock voor de agenda, want dan mis je echt een hoop leuke dingen.
•    En als laatste staan door de hele festival special heen allemaal uitgebreide interviews met mensen die wel wat nuttigs te vertellen hebben.

Dus haal hem! Als je dit blog leest dan vind je festivals fantastisch en dus deze special ook.

Karel Mercx, 24 april 2010


Japanse cocktails
28 Juni 2013
Japanse cocktails
0

Japanse cocktails


Ondanks dat ik al tien jaar bezig ben met mijn ontdekkingsreis in de horeca, kom ik toch nog regelmatig nieuwe dingen tegen. Gisteren was het de beurt aan de Japanse cocktails.

Het shaken van een Blushing Geisha.Tot voor heen zorgde de gedachte aan een Japanse cocktail er niet voor dat het water uit mijn mond stroomde.

Maar als je in een Japanse cocktailbar belandt en gaat voor een Amaretto Sour dan vind ik dat wel het andere uiterste. Dus wij moesten wat Japans proberen!

Blushing Geisha

Het barpersoneel mocht mij verassen, de enige voorwaarde die ik stelde was dat het wel een Japanse cocktail moest zijn.

Ik nam een slok van een cocktail die Blushing Geisha heette. Ik weet het nu zeker, liefde op het eerste gezicht bestaat. Wat is deze cocktail geweldig.

Wil je deze cocktail ook makenBlushing
Geisha?

1.    Zorg dan voor 30 ml Sake. Dat is een Japanse rijstwijn met als belangrijkste bestanddeel rijst ;-)
2.    Pak dan ook 30 ML vodka.
3.    15 ml bosaardbeien likeur.
4.    En als laatste doe je 1 theelepel bruine suiker in de Bosten Shaker.

En dan shaken en uitschenken in een glas. Wat Googelen leert dat deze cocktail ook wel Valentijn cocktail genoemd wordt vanwege zijn kleur. ;-)

Drink er alleen niet te veel van want de hoeveelheid alcohol van één Blushing Geisha komt overeen met de hoeveelheid alcohol dat zit in een paar biertjes.

Binnenkort moet ik naar Door 74. Dat is de beste cocktailbar van Nederland en ik ben echt nieuwsgierig hoe daar een Blushing Geisha proeft.

 

Sake & Co.

Sake & Co was de cocktailbar waar wij gisteren waren. Ik was met Peter en Erik die ik ken van de evenementen waar de Wit Events de catering doet. S’middags lekker borrelen op het terras en s’avonds de cocktailbar in.

Karel
Mercx aan de Japanse cocktail genaamd: Blushing Geisha.

Wil je Sake & Co ook bezoeken? De horecazaak zit op de zeedijk nummer 134 en een tip is om er tussen vijf uur in de middag en negen uur in de avond naar toe te gaan. Dan is het namelijk happy hour en zijn al de cocktails verkrijgbaar voor €6.

Sake & Co zit op maar 5 minuten lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. Het is een luxe bar met heerlijke stoelen en banken. Ondanks dat er nergens in Amsterdam luxe cocktails verkrijgbaar zijn voor deze prijzen is het er aan het begin van de avond erg rustig.

Het enige minpunt dat ik heb kunnen ontdekken zijn de papieren doekjes die uit de automaat komen op de WC. Deze zijn dezelfde als ze op kantoren en scholen hebben.

Elke horecazaak waar ik tot nu toe ben geweest die van het niveau was van Sake & Co was had kleine handdoekjes in de WC. Die na gebruikt de wasmachine ingingen. :-)

Maar voor de rest is Sake & co een top tent!

Karel Mercx, 25 april 2010


Waerdse tempel
28 Juni 2013
Waerdse tempel
0

Waerdse tempel


Afgelopen zaterdag stond er niks groots in de evenementenagenda van de Wit Events of Horeca Uitzendbureau Grote Feesten. Twan kwam met het voorstel om eens een kijkje te gaan nemen in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

Ik had er goede verhalen over gehoord, maar ik was er alleen nog nooit geweest. Ik vond het een goed plan. Op het einde van de avond was mijn conclusie dat de Waerdse tempel in Heerhugowaard een kleine Heineken Music Hall is.

En dat is positief want ik vind de Heineken Music Hall in Amsterdam één van de beste plekken om te gaan stappen in Nederland. Toen ik die conclusie trok zag ik allemaal overeenkomsten tussen deze twee locaties.

Twan onderweg
naar de Waerdse Tempel.

Waerdse Tempel // Heineken Music Hall

1.    Bij beide locaties zijn heel erg veel parkeerplekken. Bij de Waerdse Tempel komt dat omdat het aan het strand ligt.

Het is geen Bloemendaal aan zee, dus in de avond zullen er altijd genoeg plekken zijn voor de feestgangers.

Bij de Heineken Music Hall komt dat omdat er ook de Arena, Woonboulevard en golfbanen staan. Straks komt er natuurlijk ook nog de Ziggo Dome tussen!

Alles rond de HMH is van te voren gepland, dus ook een goede infrastructuur.

2.    De grote zaal bij de Waerdse Tempel heet net als in de Heineken Music Hall de black box. Om in beide locaties in de black box te komen moet de bezoeker twee keer door zware deuren heen.

3.    Die zware deuren zijn er natuurlijk voor het geluid. De experts zeggen dat het beste geluid van Europa in de Heineken Music Hall te maken is. Ik geef toe dat geluid klinkt ook super.

Maar voor iemand die geen expert is, maar wel al tien jaar rond loopt in de horeca, is het verschil in geluid tussen de HMH en de Waerdse Tempel niet te horen.

De agenda
van de Waertse Tempel.

4.    In beide locaties worden regelmatig grote namen geboekt.

5.    Er zijn nog veel meer redenen te vinden waarom de Waerdse Tempel op de Heineken Music Hall lijkt, maar de boodschap is duidelijk. Vermaak je jezelf in de HMH dan doe je het ook in de Waerdse Tempel.

Verschillen

1.    Met de Auto is de Waerdse tempel ideaal te bereiken. Maar met openbaarvervoer is het een drama. Volgens 9292 OV gaat zondag de eerste verbindingen naar Haarlem om 7:54 en dan ben je om 09:15 op het station van Haarlem. Dit is een stukje van 35 kilometer!

Vergelijk dat eens met de 24 uur busverbindingen die er is tussen de Heineken Music Hall en Haarlem is.

2.    Het personeel werkt in Muchomalo shirts. Dat zijn mooie getailleerde shirts waar wij ook in werken in discotheek the Sand. In de Heineken Music Hall zijn er stoffen shirts, persoonlijk vind ik die een stuk minder mooi en ik ben er van overtuigd dat ze een stuk minder lekker zitten.

Barpersoneel

Wat verder opviel was dat een meisje in haar eentje achter de bar op de gang aan het werk was. Twan en waren allebei onder de indruk van haar barkwaliteiten.

Wij bestelde twee blikjes Red Bull. Ze draait zich om en pakt twee blikjes Red Bull uit de koelkast en trekt ze beide open. Terwijl beide blikken in haar rechterhand blijven heeft ze met haar linker hand al de glazen gepakt.

Terwijl ze zich omdraait en weer naar ons toeloopt worden beide glazen zonder te morsen gevuld. Tijdens al die handelingen die minder dan 10 seconde duurde bleef ze maar praten met ons zonder naar de glazen te kijken. Heerlijk om barpersoneel te zien die het vak helemaal door hebben.

Er was gisterenavond een techno feest en wij hebben een leuke avond gehad. De Waerdse Tempel gaat ons zeker terug zien! :-)

Karel Mercx, 25 april 2010


Werken op Koninginnedag
28 Juni 2013
Werken op Koninginnedag
0

Werken op Koninginnedag


Elk jaar werken wij in de horeca op Koninginnedag in Amsterdam. Wij stonden de afgelopen jaren elke keer bij Loveland op het Stoperaplein.

Opbouw evenementen

Maar dit keer was het de voorkeur van de Wit Events om ons de catering te laten doen op het Waterlooplein

Daar was op Koninginnedag Ex Porn Star en tijdens de Koninginnenacht stond op het plein girls love dj’s op het programma.

Deze grote feesten zijn allebei super, dus van onze kant was er geen bezwaar tegen deze ruil.

Opbouw


Normaal doet het barpersoneel alleen het barwerk op een festival, maar dit keer is ook gevraagd om te helpen met de opbouw van het evenement.

Dit kwam omdat wij volgens de vergunning pas om 18:00 toestemming hadden om te beginnen met de opbouw van het feest. En om 21:00 stond alles klaar en kon de party beginnen.

Flugel Meisjes

Dat is echt een super prestatie. Denk aan de tenten waar wij in stonden en inclusief alles dat daar in stond.


Dus de duizend liter biertanks van Heineken maar ook de bar barriers, of bijvoorbeeld de biertaps of de barbladen.

Het moest niet alleen allemaal worden neergezet. Maar alles moest ook worden aangesloten en de koelkasten diende gevuld te worden met drank.

Toen ik dit van te voren hoorde dacht ik: dit gaat nooit lukken in een paar uur, maar om 21:00 was alles klaar en kon het feest gaan beginnen.

Koninginnedag & Koninginnenacht

De combinatie werken op Koninginnedag en Koninginnenacht is een combinatie die je steeds vaker ziet bij het horecapersoneel.

Samen lekker werken achter de bar, dan kort slapen en dan weer beginnen met een nieuwe dienst. Het gevolg is dat je in twee dagen het aantal uren maakt waar iemand normaal gesproken drie dagen over doet.

De mensen die hier aan mee doen zijn vaak ook nog eens diegene die al een voltijd baan hebben en dit werk als een soort verslaving erbij doen.

Dus geld kan de drijfweer niet zijn voor dit soort taferelen. Dus voor de kick stonden beide evenementen ook in mijn agenda.

Daarnaast vind ik het super om zo veel bekende te zien op Koninginnedag die op hun ronde door Amsterdam even gedag komen zeggen.

Karel vindt een Mysteryland bord.

Het enige nadeel van meerdere festivals op één dag is dat de mensen met de meeste ervaring op allerlei andere plekken aan het werken waren. Zoals bijvoorbeeld op Loveland.

Dus het hechte team was verdeeld over meerdere locaties, maar daardoor heb ik wel allemaal leuke nieuwe mensen leren kennen.

Afbouw

Omdat er ook weer een deadline aan de afbouw periode zat hielp het personeel ook mee om alles zo snel mogelijk weer weg te krijgen van het Waterlooplein.

Al die werkzaamheden tijdens de opbouw en afbouw leverde wel leuke foto’s op. En een hoop respect voor de mensen die dit als fulltime baan doen, want het was behoorlijk zwaar.

Daarna weer vol verbazing gekeken naar de hoeveelheid mensen die in een trein passen. Gelukkig was de reis naar Haarlem maar een kwartier.

Want haringen in een ton hebben meer ruimte om te bewegen, dan dat er mogelijk is in een trein tijdens de spits van Koninginnedag.

Karel Mercx, 1 mei 2010


Werken op concerten
28 Juni 2013
Werken op concerten
0

Werken op concerten


Gisteren waren wij aan het werken op een concert in Den Haag. Als hoofdact stonden Noo Meter & Pim C4 geboekt. Dus dat werd lekker swingen tijdens het werken achter de bar.

Vorig jaar hebben wij kennis gemaakt met de Thaise muziek op het Thailand festival. Dat beviel zo goed dat wij een uitnodiging om afgelopen zaterdag met twee personen te komen helpen op een Thai concert niet konden afslaan.

Dranken uit ThailandThai Concert

Voor het barpersoneel was het net zoals de vorige keer even inkomen. Een Spy is een populaire drank in Thailand. Het is een mix van mineraal water en wijn en is verkrijgbaar in Red, Black, White en Classic.

Een hoop bezoekers komen zelf uit Thailand en spreken daardoor Nederlands met een vleugje Engels er door heen. En spreek nu eens Spa Rood op zijn Engels Uit.

Dat lijkt het opeens erg veel op Spy Red. Maar tijdens het werk heb je snel door dat Spy Red veel vaker besteld wordt dan een Spa Rood. Dus dat zit er snel in.

En als een Thai om een olifantje vraagt dan bedoelt hij een Chang. Dat is de Thaise variant van een Heineken.

Eten & drank

 
Thailand is het land waar de bedenker van Red Bull zijn idee voor zijn energiedrankje heeft opgedaan. Dat is ook wel te merken na het drinken van een paar M150’s.

Marit met T-shirt van Stichting Kon Thai

Dat drankje wordt gemaakt door het grootste farmaceutische bedrijf in Thailand. Het gevolg van een M150 was dat ik de wereld midden in de nacht sinds tijdens niet meer zo scherp gezien heb.

Met het bijzondere eten had ik minder op dan met de energiedrank. Maar ik was wel helemaal verkocht aan de spek die gedoopt was in maanzaadpitjes, de kippenpootjes en de spareribs.

De samenwerking tussen de organisator en Horeca Uitzendbureau Grote Feesten verliep goed, dus wij zijn alvast weer uitgenodigd voor de volgende keer! :-)

MTV


De dag ervoor waren wij ook ingehuurd door de Wit Events. Wij moesten horecapersoneel leveren voor een catering bij MTV.

Dit doen wij al elke laatste donderdag van de maand, want op die dag is de beroemde en beruchte MTV Borrel.

Maar dit keer moesten wij een keer extra aan de slag. Want tientallen mensen hadden gewerkt aan een nieuwe technische infrastructuur voor het uitzenden van de programma’s van onder andere MTV en TMF.

En omdat het af was verdiende deze mensen een feest. Dat was zoals altijd bij MTV weer flink knallen…

Karel Mercx, 9 mei 2010