Werken op Nightmare
28 Juni 2013
Werken op Nightmare
0

Werken op Nightmare


Het was weer een mooie combinatie. Een Sinterklaasweekend en op één dag drie evenementen om op te werken. Dit waren Nightmare, boulevard en The best of Both Worlds. Dat betekent werk voor een aantal mensen die gereageerd hebben op onze horeca vacatures.


Horeca van Antwerpen
28 Juni 2013
Horeca van Antwerpen
0

Horeca van Antwerpen


Stappen in Antwerpen is altijd leuk om te doen. Gisteren ben ik er met Peter geweest en zijn wij langs gegaan bij Cocktails @ Nine en Cafe DAnvers.


ID&T: Winter Wonderland Festival
28 Juni 2013
ID&T: Winter Wonderland Festival
0

ID&T: Winter Wonderland Festival


Het pand van ID&TAfgelopen zondag was de opening van het nieuwe pand van ID&T in Amsterdam.  ID&T zit nu naast de Arena, de Heineken Music hall en de toekomstige Ziggo Dome.

Centraler is niet mogelijk, maar daarnaast is het ook nog een super vet pand. Het is op de plek waar vroeg het huis van de toekomst zat.

Het feest was op dezelfde dag als het personeelsfeest van de Wit Events. Door de groei van 2009 komen deze dilemma’s steeds vaker voor. Twee super gave dingen op één en dezelfde dag en dan moeten kiezen.

Ik heb gekozen om naar ID&T toe te gaan.

Opening nieuwe pand ID&T

Het gaat goed met de Nederlandse evenementenindustrie. Het was nog maar een paar weken geleden dat wij aan het werk waren bij de opening van het nieuwe pand van De Wit Events en nu heeft ID&T dus ook een nieuw pand. De evenementenindustrie groeit lekker door.

ID&T is de grootste organisator van evenementen van Nederland en misschien wel van de wereld en dat blijk duidelijk uit de opening van hun nieuwe pand. Het was één groot festival voor de werknemers en zakenrelaties van ID&T.

Werken bij ID&T in Apres Ski kledingWinter Wonderland Festival

Er stond een grote tent op het terrein van ID&T en daar in en daarom heen was het Winter Wonderland Festival en daar was ongelofelijk veel te doen.

Er was bijvoorbeeld een echte ski hut van Flugel, daar knalde de vrolijke apres ski beats constant uit de boxen.

Op het hoofdpodium waren allerlei leuke acts, zoals de levende Jukebox. Voor die gene die ze niet kennen is het even wennen, maar daarna vind iedereen deze twee dames geweldig. Of Wipneus en Pim, iedereen kent deze act al jaren, maar het blijft fantastisch om deze twee mannen in actie te zien.

Het was niet alleen feesten, er waren ook workshops. Zoals kerststukjes maken met tv-bekendheid Rob Verlinden. Dit was een groot succes en iedereen was bezig met het fabriceren van iets leuks voor thuis.

Jasper met popcorn bij ID&TOm het half uur was er een rondleiding door het nieuwe pand van ID&T. In dit pand zit zelfs een bioscoop. Hier werd de nieuwe kerstfilm van Disney gedraaid voor de kleintjes.

Details

Tijdens het Winter Wonderland Festival was duidelijk gezorgd voor veel details. Er was veel horeca. Hier waren dingen verkrijgbaar zoals broodjes hotdogs, poffertjes, erwtensoep en broodjes Beenham. Er was zelfs een cocktailbar.

Wij stonden te werken achter de bar in de grote tent en natuurlijk waren wij ook in sijl met onze Heidi jurkjes en lederhosen. Het was één groot feest.

Karel Mercx, 15 december 2009


Cocktails @ Door 74
28 Juni 2013
Cocktails @ Door 74
0

Cocktails @ Door 74


Door 74 is de beste plek om in Nederland cocktails te drinken. Dat was ons verteld door Wouter van de Bols Bartending Academy. Wij kennen hem omdat Theo en ik onder zijn leiding de cursus International Bartending Level 1 hebben gevolgd.

Gisteren hebben wij werk van zijn advies gemaakt en zijn wij naar Door 74 gegaan en het was inderdaad de beste plek waar wij ooit cocktails hebben gedronken. Het is een aanrader voor het stappen in Amsterdam.

Door 74Door 74

Door 74 zit in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam en is natuurlijk gevestigd op nummer 74. Aan de buitenkant wijst niks erop dat dit een cocktailbar is, de eerste indruk lijkt namelijk eerder op een huis.

De deur zit altijd dicht, als de gast naar binnen wil dan moet hij aanbellen. Iemand komt dan kijken of je naar binnen mag. Wij vonden dat dit heeft wel wat weg had van de Amerikaanse drooglegging van de jaren twintig.

De zaak is van binnen hartstikke strak ingericht en straalt luxe uit. Staan is niet toegestaan en Door 74 laat maar 40 gasten binnen en vol is vol. In deze zaak staan luxe banken en stoelen, maar deze zijn allemaal afgeschermd zodat je in een prive sfeer kan genieten van de beste cocktails.

Telefoons en computers en andere “slave tools” mogen binnen niet gebruikt worden, hierdoor is het heerlijk rustig en kunnen de gasten echt genieten van de goede gesprekken met elkaar. Dit is iets totaal anders dan dat wij normaal doen op feesten. Maar kan dit zeker ook waarderen.

Service bij Door 74

Alles klopt bij Door 74. De jas wordt voor je opgehangen. De cocktails worden gereserveerd met een glas water erbij. Dat is belangrijk omdat in een gemiddelde cocktail al snel dezelfde hoeveel alcohol zit als in twee glazen bier.

Op tafel staan heerlijke nootjes. Waar de gast onbeperkt van kan eten. Is de schaal op dan wordt deze meteen weer bijgevuld. En het barpersoneel weet haarfijn de verschillen tussen de verschillende cocktails uit te leggen. Een mooi voorbeeld is de White Russian. Het is mogelijk om deze cocktail stirred of shaken te maken.

Alleen al het verschil tussen roeren en schudden zorgt ervoor dat deze totaal anders smaakt. Het is het verschil tussen een sterke smaak of een milkshake smaak. Dat komt doordat bij shaken extra smeltwater van de ijsblokjes komen en daardoor de drank verdunt wordt.

Cocktails Haarlem

Door 74 heeft wel één groot nadeel. En dat is dat ik nu niet meer langs de cocktailbarren van Haarlem ga. Het niveau van de Haarlemse Cocktailbars ligt helaas zoveel lager dan bij Door 74. Een simpele Amaretto Sour smaakt al zo veel anders dan bij LQ of Fidel. Het is echt geen feest meer om daar wat gaan drinken.

Terwijl een Amaretto Sour niks anders is dan citroensap, Amaretto, en suikerwater dat geshaked wordt. Misschien komt het door de ingrediënten of door de grote harde droge ijsblokken van Door 74. Ik heb geen flauw idee, maar ik weet sinds gisteren wel weer wat meer over cocktails.

Werken op evenementen is vet, maar ik heb met cocktails een nieuwe manier gevonden om te kunnen genieten in de horeca.

Karel Mercx, 28 december 2009


Werken op Dirty Dutch 2009
28 Juni 2013
Werken op Dirty Dutch 2009
0

Werken op Dirty Dutch 2009


Tien dagen geleden was Dirty Dutch in de Rai in Amsterdam. Dirty Dutch is het feest en is ontzettend snel gegroeid het afgelopen jaar. Vorig jaar was de editie in de Heineken Music hall snel uitverkocht.

ID&T verplaatste toen het hele feest naar de RAI omdat deze locatie simpelweg een stuk groter is. Dit jaar kochten ruim 30.000 een ticket voor Dirty Dutch, waardoor het een compleet gekkenhuis was.

Ik was blij dat ik er namens de Wit Events weer bij mocht zijn!

Barpersoneel aan het werken op Dirty DutchDirty Dutch druk

Aan het begin van de nacht had ik het gevoel dat iedereen in de hoofdzaal wilde zijn. Mister Dirty Dutch DJ Chuckie was aan het draaien. En het begon wel erg druk te worden aan de bar.

Het voordeel van een groot evenement is dat er altijd wel mensen achter de bar staan te werken op plekken waar het rustig is. Dus ik was barpersoneel aan het ophalen bij de verschillende barren in de andere zalen om deze dan vervolgens naar de drukke barren te brengen in de hoofdzaal.

Deze klus is een stuk beter te doen dan jaren geleden. Barhoofden raken niet graag barpersoneel kwijt en bovendien als het dan moet dan krijg je de minder goden mee. In die tijd waren sommige barhoofden juist blij dat ze van sommige van het horecapersoneel af konden.

De laatste tijd gaan barhoofden steeds meer met elkaar om en zien wij elkaar ook geregeld tijdens een avond stappen. De band tussen de barhoofden is veel en veel beter en tegenwoordig helpen barhoofden elkaar en worden de beste van het personeel naar de drukke barren gestuurd.

Hierdoor werden de druktes makkelijk verholpen en kregen de gasten weer snel hun drank.

Horeca tip

De horeca tip van deze week gaat ook over drukte en pauze houden. Een feest duurt al snel klokje rond, dat betekent dat werken op evenementen altijd samen gaat met een paar uur pauze.

Zoek in het begin van je pauze uit hoe je weer terug komt naar de bar, dit geldt vooral als er tienduizenden bezoekers zijn in een locatie zoals de RAI.

Bij grote feesten is er vaak één richting verkeer in de gangen. Dit betekent dat je nooit op dezelfde manier naar de bar kan dan dat je bent gekomen naar een bepaalde plaats. Weet je eenmaal de route, neem dan ook de tijd om weer terug te komen want de kans op opstoppingen is groot tijdens feesten waardoor het schuifelen wordt in plaats van wandelen.

Het is heel makkelijk om dan tegen je barhoofd te zeggen: het was echt druk en daarom ben ik te laat terug. Gevolg is dat de volgende van het barpersoneel later met pauze kunnen, omdat er natuurlijk wel een bepaalde hoeveelheid werk gedaan moet worden.

En zo schuiven al de pauzes van iedereen op. Met als gevolg dat de persoon die het laatste uur van het feest pauze zou hebben, pas met pauze kan gaan als de rest al aan het opruimen is. Bij een feest zoals Dirty Dutch is dat echt balen en dat willen wij natuurlijk altijd voorkomen.

Karel Mercx, 29 december 2009


Werken met kerst
28 Juni 2013
Werken met kerst
0

Werken met kerst


Werken met kerst doe ik graag want het is één van mijn favoriete dagen om achter de bar te staan. Dat komt ten eerste omdat er dan altijd vette feesten zijn. Dit jaar waren wij met kerst aan het werk bij Tast It in discotheek the Sand.

En vorige jaar waren wij bijvoorbeeld aan het werk bij Sexy Motherfucker in Harders Plaza. Dus dat was ook niet verkeerd!

Het tweede grote voordeel van het werken met kerst is dat het salaris op 150% ligt. Deze combinatie zorgt ervoor dat kerst een ideale dag is om te werken in de horeca.

Tess aan het werken met kerstExtra geld met kerst

Alleen de reden dat het horecapersoneel extra geld krijgt op feesten tijdens tweede kerstdag heb ik nooit begrepen.

Wat is eigenlijk tweede kerstdag? Vraag het eens aan een Amerikaan en hij begrijpt je niet. Waarom zou je een verjaardag op twee dagen vieren? En bovendien het grootste gedeelte van het feest vindt niet meer plaats op tweede kerstdag maar op de dag erna.

Daarnaast, wat geeft het barpersoneel op met werken op tweede kerstdag? Volgens mij helemaal niks. Dat is anders met het werken met oud en nieuw of op Koninginnedag. Dan mis het personeel duidelijk een hoop activiteiten. Maar in de nacht na tweede kersdag zal het merendeel van de Nederlanders gewoon aan het slapen zijn.

Maar natuurlijk is altijd leuk om extra geld te krijgen. En dus profiteer ik er ook maar lekker van. Wil je ook mee profiteren van extra geld verdienen met kerst, solliciteren dan op onze horeca vacatures.

Barpersoneel achter de bar in discotheek the Sand.Werken op Tast It tijdens kerst

Dus vandaar dat ik aan het werken was op tweede kerstdag bij tast It in Amsterdam. De muziek was echt goed, dat kwam door de top dj’s Roog, Luciën Foort, Sunnery James & Ryan Marciano, die er werkelijk een knalfeest van maakte.

Normaal werken wij altijd op evenementen & festivals zoals Mysteryland, het is dan ook even omschakelen naar werken in een discotheek zoals the Sand. Het grootste verschil is dat het barpersoneel in een discotheek de hele bestelling afhandelt, terwijl op evenementen iemand anders van het personeel de dranken klaar maakt.

Een ander groot verschil tussen het werken met een vaste bar of een mobiele bar is het schoonmaken. Bij de evenementen is het opruimen en daarna snel weg, alleen dat is natuurlijk bij een discotheek niet te bedoeling. Dus dat is met elkaar op het einde flink aan de schoonmaak.

Je leest het, ik kan er dit keer niet meer van maken dat ik het tijdens het werken met kerst erg leuk gehad heb.

Karel Mercx, 30 december 2009


Winnaars Loveland tickets
28 Juni 2013
Winnaars Loveland tickets
0

Winnaars Loveland tickets


De afgelopen tijd kon je tickets winnen voor Loveland op de werken op evenementen website. Grote feesten heeft inmiddels bericht gestuurd naar de winnaars, in plaats van werk achter de bar gaan ze feesten!


Werken met oud en nieuw
28 Juni 2013
Werken met oud en nieuw
0

Werken met oud en nieuw


Voor het werken met oud en nieuw geldt hetzelfde als met het werken met kerst. Het is een feestdag en dat is dus meer geld verdienen voor het personeel. Voor de horeca betekent dit dat met oud en nieuw het salaris op 200% ligt.


Stappen in Eindhoven
28 Juni 2013
Stappen in Eindhoven
0

Stappen in Eindhoven


Na oud en nieuw op Loveland Dynasty kwam ik om zes uur in de avond mijn bed uit. Peter had juist voor de Wit Events gewerkt op Sensation White in Dusseldorf en zag pas drie uur later het licht.


Stappen in Noordwijk
28 Juni 2013
Stappen in Noordwijk
0

Stappen in Noordwijk


Het uitgaansleven van Noordwijk richt ze vooral op de bezoeker van rond de 20 jaar. Voor jongeren van deze leeftijd is Noordwijk een fantastisch plaats om te gaan stappen. Ideaal is dat al de kroegen, dance clubs en discotheken naast elkaar zitten en op zaterdag is het altijd gegarandeerd overal druk.

Op deze leeftijd maakt het niveau van het barpersoneel niet uit. Stel je besteld een Bacardi cola en dan krijg je Havana Club in je cola. Als je al wat langer rondloopt in de horeca zoals ik, dan wordt je niet vrolijk als personeel op deze manier aan het werken is. Ben je pas net begonnen met stappen dan heb je dat niet eens door, want je hebt toch rum besteld?!

Barpersoneel aan het werken in Noordwijk.Meisjes

Ik heb met verbazing gekeken hoe meisje elkaar gedag zeggen tijdens het feesten in Noordwijk. Ze keken elkaar aan voor 2 seconden, terwijl ze helemaal geen spier verrekte en dan beginnen ze allebei keihard te gillen.

Ik heb altijd gezegd dat ik niet stoffig ga worden en niet ga oordelen over het gedrag van de nieuwe generatie. Maar ik vind het maar raar, waarschijnlijk ben ik toch oud aan het worden.

Agressie

Al de horecazaken hebben in Noordwijk iets weg van het vroegere Club Delirium in Haarlem. Er zijn teveel dronken mensen binnen en gaandeweg komt er steeds meer agressie in de sfeer. Binnen gebeurt er niet zo veel, maar buiten is de buurtpreventie en de politie flink aan het werk.

Helaas hebben dit soort horecagelegenheden vaak portieren die om fooi gaan vragen. Ik vind dat één van de vervelendste dingen in de horeca. De portier gaat in de deuropening staan en stapt pas op zei als hij een fooi krijgt. Ik weiger bij zo’n club om fooi te geven en dan klinkt er een luid dankjewel. Het is altijd weer een grote smet op een mooie nacht.

Club 19

De enige club die anders is in Noordwijk aan Zee is club 19. Alleen hier kwamen wij niet binnen. De portier zei dat het binnen druk was en dat alleen nog maar vaste gasten naar binnen mochten. Dat was onzin, wat ze willen alleen bepaalde gasten hebben. Dit soort dingen kan ik waarderen, er is niks irritanter dan mensen die de sfeer verpesten in een club. Dus wij zijn zonder discussie weg gelopen.

Wij waren gekleed in een shirt en de mannen in deze club hadden allemaal een jasje aan. En na het bezoeken van al die andere clubs in Noordwijk, begrijp ik dat je daar niet wilt op gaan lijken. Het zal er net zo druk blijven, alleen het bedrag dat per persoon uitgegeven wordt zal hard naar beneden gaan.

In al die jongeren clubs in Noordwijk heb ik het wel weer gezien, maar ik ga wel een keer terug om te stappen in club 19 als er een leuk feest is. En dan niet vergeten om iets netter te gaan.

De komende weken zijn er weinig evenementen waar wij werken, dus is er meer tijd om te stappen. Vanaf maart barst de festivals weer en staan wij weer wekelijks achter de bar.

Karel Mercx, 3 januari 2010


Pagina |< < 14 15 16 17 18 > >| Alles