Mensen leren kennen in de horeca
29 Juni 2013
Mensen leren kennen in de horeca
0

Mensen leren kennen in de horeca


Regelmatig blog ik over de leuke dingen van het werken op grote feesten. Vaak noem ik dan twee redenen. Ten eerste dat er elke keer een ander feest is, op ook nog eens een ander locatie, dus de variatie is groot. Ten tweede is het altijd gezellig omdat wij achter de bar staan te werken met vrienden.

Eigenlijk is er ook nog een derde reden. Wij leren een hoop nieuwe vrienden kennen tijdens het barwerk. Als wij dan een keer vrij zijn in het weekend dan is het niet perse party in Haarlem, maar kunnen wij overal in Nederland (of buurlanden) belanden om te gaan stappen.

Nieuwe uitgaanswebsite

Afgelopen vrijdag ben ik gaan stappen met Rens. Hij is bezig met een nieuwe sociale netwerksite voor het uitgaanspubliek in Nederland. Daarvoor moet hij foto`s hebben van gevels van cafés, bar dancings, clubs, discotheken en uitgaanscentrums en natuurlijk de binnenkant met foto`s van het interieur, barpersoneel, de DJ en natuurlijk het uitgaanspubliek zelf!

De uitgaanswebsite gaat ergens dit voorjaar live. Dan staat er op Grote Feesten als eerste een review met wat de precieze bedoeling is en waarom deze site reuze handig en vooral leuk is. Dus hou Grote Feesten in de gaten om als één van de eerste op de hoogte te zijn, want deze site gaat het helemaal worden.

Wij zouden naar Leeuwarden gaan. Rens komt uit het oosten van het land en ik uit het westen. Wij hadden afgesproken in Zwollen omdat onze treinen daar bij elkaar zouden komen. Met nog een uur te reizen voor Leeuwarden was dit een mooi punt om de reis “door midden te breken” en een hapje te gaan eten in Zwolle.

Wij kwamen uit bij de Griekse specialiteiten van restaurant Sirtaki. Dit is een aanrader voor als je een eettent zoekt in Zwolle. Heerlijk eten en horecapersoneel dat het snapt. Ik bestelde jus dorange en als er dan netjes bij verteld wordt dat ze vandaag alleen uit het flesje hebben en niet vers geperst dan kom ik de volgende keer weer terug.

Een duidelijk punt in de horeca is dat het personeel in orde moet zijn. De vorige keer dat ik uiteten was dat duidelijk niet het geval, maar nu gelukkig dus wel.

Nu we toch met horecatips bezig zijn. Afgelopen donderdag gegeten in Pier 10. Heerlijk gegeten en goede bediening. Maak alleen geen grapjes als de bediening langskomt en vraagt wie de spinazie had besteld. Ik reageerde met het is toch wel de wilde (wilde spinazie stond op de kaart) en aan de uitdrukking te zien was de serveerster daar niet blij mee. Maar ik ga hier zeker snel terug komen, want de locatie in een officieel rijksmonument is fantastisch.

Lelijke Grote Markt in LeeuwarenStappen in Leeuwarden.

Twee jaar geleden was ik voor het laatst in Leeuwarden tijdens het werken op de dancetour, maar toen viel het nog niet op hoe lelijk de grote markt in Leeuwarden is. De meeste grote steden hebben wel gezellige kroegen of terrassen rond de grote markt, maar Leeuwarden heeft gekozen voor een parkeergarage en een hoop blokkendozen erom heen.

Het tweede wat mij opviel aan de stad is dat het personeel van de Febo automatiek in Leeuwarden geen servetten legt onder de snacks. Maar als ik zoek naar Febo plaatjes in Google dan kom ik meerdere afbeeldingen tegen zonder servetten in de automatiek. Blijkbaar standaard bij de Febo, maar ik vind het geen gezicht en onhandig.

Automatiek FeboGenoeg negativiteit want het is tijd om het feestcafe van Leeuwarden in te gaan, de Mamaloe!  Maar dan gaat de telefoon opeens met een nummer dat ons niet bekend is. Wij sturen terug: Staan in de kroeg, ken je nummer niet, wat is er? Wij hebben al jullie spullen lezen wij vanaf het scherm.

Wij naar buiten en bellen. Jullie kluisje staat open en ik moet nu de trein hebben dus kan hier niet op wachten totdat jullie hier zijn. Dus wij rennen terug naar het station van Leeuwaren en uiteindelijk stond alles er nog netjes in. Wat bleek nou het geval te zijn? Wij hadden een kaartje met de tekst: u heeft niet betaald en dat kaartje is bijna identiek aan het kaartje met de tekst: u heeft betaald.

Ticket voor LockerHet duurt tien seconden voordat er een kaartje uit komt als er betaald is en wij hadden het kaartje gepakt wat er uitstak en dat was dus de verkeerde kaartje die wij pakte bij het wegelopen richting het centrum van Leeuwarden. Welke pannenkoek verzint het om een kaartje te maken met de tekst: Deze bon gebruiken voor het openen van de kluis, niet betaald.

Hoe had deze behulpzame persoon nou onze mobiele nummer gevonden? Want wij waren nieuwsgierig en moesten hem toch bellen om hem te bedanken. Bleek dat Rens zijn telefoonnummer aan zijn sleutelbos had zitten die in zijn tas zat. Moraal van dit verhaal, zet altijd je nummer op je spullen.

“In Leeuwarden zijn gelukkig nog eerlijke mensen” Dat is niet waar reageerde de man die onze kaart in de automaat zag zitten, die zijn daar echt niet. In Groningen zijn nog eerlijke mensen was de spontane reactie waarmee hij verder ging. De rest van de avond verliep wel voorspoedig en het uitgaan was zeer gezellig in Leeuwarden en wij gaan daar zeker nog een keer teug komen.

Feesten in Groningen

De dag erna was het tijd om naar Groningen te gaan, om precies te zijn naar een dorpje genaamd Eenum, met 113 inwoners en een Wikipedia pagina. Daar woont Erik die ook bij de Wit Events werkt als barmanager. Hij was jarig en gaf een feestje in zijn boerderij. Met ongeveer evenveel bezoekers als inwoners als van Eenum was het reuze gezellig.

Erik reist elke keer een heleboel uur naar de evenementen toe, heeft een doordeweekse baan en is 38 geworden. Dit zegt toch wel dat dit werk wat wij met ze allen doen erg leuk is en niet alleen voor de jongeren bedoeld is.

Gisteren al een voorproef gekregen dat Groningers het leuk vinden om Leeuwarden af te zeiken. En er zijn meer Groningers die er wat van kunnen, om grappen te maken over alles buiten Groningen.

•    Wat is het enige goede aan Amsterdam? De treinverbinding naar Groningen!
•    Wat doen Ajacieden als ze gewonnen hebben? Dan zetten ze de playstation weer uit!
•    Heerenveen aan de strop, Groningen naar de top! (wel kijken, want deze uitspraak verwijst naar een mooie actie uit deze streek)

Dit waren wat uitspraken die wij er en der op de avond heb moeten aanhoren, maar het was wel fantastisch gezellig feest.

De “boeren” maakte op de meest verschillende manier de biertjes hopen. Wij stedelingen hadden daar wat meer moeite mee want af en toe bij geprutst kregen wij te horen: doen ze dat in Amsterdam zo?

Het feest duurde totdat de eerste treinen weer gingen rijden in het dorpje Loppersum, een paar kilometer buiten Eenum. De taxi rekende het fantastische tarief van €2,25 per persoon. 

Het waren twee leuken dagen in Groningen en Leeuwarden dankzij het werken achter de bar. Volgende maand is het alweer lente en dat betekent dat het festivals seizoen steeds dichterbij komt. Wil je werken op deze feesten? Kijk dan eens bij de horeca vacatures.

Karel Mercx, 8 februari 2009


Feesten organiseren: Amsterdam Live & Ali Campbell (UB40)
29 Juni 2013
Feesten organiseren: Amsterdam Live & Ali Campbell (UB40)
0

Feesten organiseren: Amsterdam Live & Ali Campbell (UB40)


Amsterdam Live De basis werkzaamheden van De Wit Events bestaat uit Event Catering, Drankengroothandel, Drankenier slijterijen en Party verhuur, maar dit jaar gaat de organisatie ook feesten organiseren. Dit gaat de Wit Events samen doen met upside-down Events onder de naam New Group Entertainment. En wat voor een feesten!

Amsterdam Live op 25 april 2009

Op 25 april 2009 opent Amstelborch/Borchland in Amsterdam haar deuren voor de 2e editie van Amsterdam Live. Een editie die er zeker niet om liegt! New Group Entertainment heeft voor deze editie alles uit de kast gehaald om er een feest van te maken om nooit te vergeten. Namen als Gordon, Nick & Simon, Jeroen van der Boom, Roxanne Hazes, Glennis Grace, Lesley Williams en Dirk Meeldijk doen dit statement alleen maar bevestigen. Kortom, een feest dat je echt mee moet maken!

Deze spectaculaire avond wordt gepresenteerd door Henk Naber, de vaste huis-artiest van New Group Entertainment. Henkie Naber, zoals hij in de volksmond wordt genoemd, heeft zijn sporen inmiddels verdiend in de wereld van de Nederlandse volksmuziek en is dan met recht de perfecte gastheer voor dit gezellige Amsterdamse volksfeest.

Ali CampbellDe deuren van Amstelborch/Borchland gaan om 19:00 uur open en start de show. Nick & Simon bijten het spits af en het laatste uurtje wordt in stijl afgesloten met Jeroen van der Boom. Naast alle topartiesten zal de avond compleet gemaakt worden door danseressen, decors, lichtshows en uiteraard een flinke dosis Amsterdamse gezelligheid!

Krantenbericht eerste editie Amsterdam Live.

Ali Campbell (UB40) op 1 mei 2009

Op vrijdag 1 mei 2009 komt Ali Campbell de voormalig leadzanger van UB41108, voor een eenmalig, uniek solo optreden naar Nederland. Hij zal nummers ten gehore brengen uit zijn ijzersterke UB40 tijd, maar ook steengoede nummers die hij tegenwoordig maakt als soloartiest. Evenementenorganisatie Upside-Down heeft voor deze avond alles uit de kast gehaald om van dit unieke concert een belevenis te maken om nooit te vergeten, in het voorprogramma staat niemand minder dan BEEF. Zorg dat je erbij bent op 1 mei in de Borchland te Amsterdam de deuren gaan open om 19.00 uur!

Met dit soorten artiesten moet het 25 april en 1 mei het dak er wel vanaf gaan!

Karel mercx, 12 februari 2009


Garderobe, lockers en kluisjes
29 Juni 2013
Garderobe, lockers en kluisjes
0

Garderobe, lockers en kluisjes


De werkzaamheden op een evenement bestaat uit meer dan alleen maar achter de bar staan.  Een onderdeel van de horeca vacatures op grote feesten is het zorgen dat bezoekers hun spullen veilig kunnen opbergen in de garderobe. Zodat ze onbezorgd kunnen gaan feesten.

Tijdens de opkomst van de grote feesten was er vaak geen garderobe of alleen een kapstok op een evenement. Op een gegeven moment kwamen de hangers en de rekken. Bij deze combinatie denkt een hoop horecapersoneel meteen aan maximaal 50 hangers per garderoberek.

En dan vooral van wat de gevolgen zijn als er minder jassen op een rek hangen. Want dan kom je ruimte te kort in de garderobe. En jassen hang je niet zo maar ergens tussen in, want op elke hanger hangt een bon. 

En deze bonnen moeten op volgorde hangen want als de jassen door elkaar hangen is het extreem moeilijk om de jas van de feestganger weer te vinden. Je bent dan op een party maar het is zeker geen party!

Werken lets Go Back To The 71108, 80 & 90sLockers in de garderobe

Afgelopen zaterdag waren wij aan het werk bij lets Go Back To The 71108, 80 & 90s in Central Studio`s in Utrecht. De dag erna was in deze zelfde locatie weer een nieuwe editie van kriebelfestival. Dit keer de wintereditie. Op deze twee festivals waren wij ingehuurd om de garderobe te doen. Tegenwoordig zijn er geen hangers en rekken, maar lockers of kluisjes tijdens de feesten.

Een kluisje huren heeft veel voordelen t.o.v. de ouderwetse garderobe:

Bij een garderobe lever je de jas in aan het begin van het feest en haal je op het einde weer je jas op. Het nadeel hiervan is dat de feestganger niet bij zijn eigen spullen kan. Dat kan natuurlijk wel als je het vraagt aan het garderobe personeel maar deze hebben het vaak erg druk in de spits. Als iedereen tegelijkertijd naar het feest komt en weer weg gaat. Als je dan jassen gaat pakken en weer ophangen dan is het zonde van de tijd omdat dat de rijen in de garderobe alleen maar langer maakt.

Met kluisje kan dit wel omdat deze tijdens het hele feest te gebruiken zijn. Spullen zijn veiliger omdat echt niemand erin kan. Daarnaast is er ook niet het risico dat jassen van een hanger vallen of garderobe personeel dat onnauwkeurig werkt. Of jassen die zoekraken omdat het bonnetje van de hanger is gevallen. Lockers gaan ook sneller. Een sleutel verkopen duurt minder lang dan te lopen naar een rek om daar de jas met hanger op te hangen in het garderoberek.

Kluisjes of LockersTips garderobe

Tijdens het werken in de garderobe moet je vooral op jezelf letten dat je nauwkeurig werkt, maar bij de lockers moet je vooral het publiek in de gaten houden. Doen ze niet te veel in een kluisje. De locker is gemaakt voor twee jassen, maar ik heb achteraf gezien dat feestgangers er vijf in doen. Met het gevolg dat ze zo hebben lopen aanstampen, dat het mechanisme aan de binnenkant niet meer open kon bewegen. Als iedereen weg is leg je dan de kast op de zijkant en dan gaat hij wel weer open, maar ideaal is anders.

Vaak zijn de kluisjes 5 euro voor de huur en 5 euro borg. Als mensen hun sleutel terug komen brengen vraag dan altijd of ze er 5 euro bij hebben. Dat is dubbel handig, want je geeft geen vijfje weg, maar krijgt er juist één extra.  Als mensen twee sleutels komen terug brengen, geef dan geen twee vijfjes maar pak een tientje. Als er duizenden bezoekers zijn op het festival scheelt dat een heleboel vijfjes extra die je normaal zou moeten meenemen.

Een andere tip is om niet het volgende nummer mee te geven.  Maar juist kris kras door elkaar. In een kast gaan 20 lockers, als er dan 20 feestgangers bij zijn dan loopt iedereen elkaar in de weg. Als iedereen ergens anders naar toe gaat in de garderobe dan vinden de feestgangers het een stuk prettiger.

Een keertje geen barwerk, maar twee keer garderobe in de central studio`s. Volgende week zijn wij wel barpersoneel bij het barwerk bij Madhouse in Ahoy.

Karel Mercx, 16 februari 2009


Werken DJ Jean Madhouse
29 Juni 2013
Werken DJ Jean Madhouse
0

Werken DJ Jean Madhouse


Dj Jean Presents MadhouseHet evenementenseizoen is in volle hevigheid losgebarsten. Wij hebben het met twee maanden met minder werken moet doen, maar vanaf nu staan wij elke week weer achter de bar op leuke feesten. Deze week gingen wij naar de Ahoy in Rotterdam voor de Madhouse van Dj Jean.

Normaal gaan wij altijd afhankelijk van de grote van het feest met auto`s of met grote bussen naar het barwerk toe. Maar dit keer gingen wij met ze allen met de trein vanaf Haarlem. Eigenlijk is het hetzelfde als reizen met de bus naar een party toe, want in de trein kan je net als in de bus lopen en met een grote groep schiet de tijd voorbij.

De dj boot stond midden in de zaal en draaide de hele tijd rond. Het was minder spectaculair dan bij Full on Ferry waarbij de dj boot door de hele zaal ging. Wat vooral gaaf was waren de grote schermen die er boven hingen met allerlei gave beelden. Ik heb me prima vermaakt met het leuke barpersoneel dat achter de bar stond maar de bezoekers van het feest zijn op Partyflock een stuk minder positief over het feest.

RodizioHorecatip van de week

Afgelopen week ben ik wezen eten bij Samba Kitchen. Een Braziliaans restaurant op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Wij gingen voor de Rodízio. Dit gerecht is de mix grill in het kwadraat. Het horecapersoneel (uiteraard alleen Brazilianen) komt elke keer langs met een grote spies met vlees waarvan hij dan een stukje afsnijdt en op het bord legt. Alles kwam voorbij, vooral het vlees uit de nek van een stier is erg lekker. Alleen de bijgerechten mocht je zelf opscheppen zoals rijst en groente.

Dit bediening systeem is ontstaan door een klunzige ober in Brazilië die regelmatig de bestellingen bracht bij de verkeerde tafels. Wie een biefstuk had besteld kreeg worstjes, wie worstjes had besteld kreeg kip enzovoort. De chaos was compleet, en voordat de boze klanten de klunzige ober bij de kraag konden grijpen bedacht de uitbater dat het een beter idee was om iedere tafel alle gerechten te serveren. Zo maakte hij van de nood een deugd en had Brazilië een nieuw bedieningssysteem, waar iedereen tot op de dag van vandaag dol op is!

Niet alleen het vlees snijdt de bediening aan tafel, ook de per uitstek Braziliaanse cocktail Caipirinha vindt zijn weg naar het glas onder het oog van de klanten. De tafel met mix ingrediënten komt via een wagen naar de tafel toe en de gast kijkt toe hoe zijn cocktail tot stand komt. 

In de horecazaak speelde ook een Braziliaanse muzikant wat de sfeer compleet maakte. Ondanks dat Braziliaans eten erg zout en vet was heb ik er heerlijk gegeten en ga ik er zeker een keer terugkomen.

Komende feesten

Vanavond ga ik de indeling maken voor volgende week wanneer Dirty Dutch is in de Heineken Music Hall. Heb je jezelf opgegeven en kan je niet mee, wees dan niet getreurd. De grote festivals staan voor de deur en dat bekent: veel meer mensen nodig voor achter de bar!

Als je benieuwd bent op welke feesten wij de komende weken gaan werken, kijk dan eens in de agenda. Of Bekijk de horeca vacatures voor wat wij zo al doen.

Karel Mercx, 22 februari 2009


Werken (barwerk) op Dirty Dutch Aftershock 2009
29 Juni 2013
Werken (barwerk) op Dirty Dutch Aftershock 2009
0

Werken (barwerk) op Dirty Dutch Aftershock 2009


Aftershock? Het feest in de kleinere Heineken Music Hall knalde net zo als de hoofdeditie van Dirty Dutch in de RAI. De Heineken Music Hall staat naast de Arena in Amsterdam, dat betekent dus op eigen vervoer er heen en geen gezellige reis met het barpersoneel zoals de vorige keer. Een voordeel hiervan is dat onze slaapschuld zondag minder is dan het normaal zou zijn.

Bar in de Heineken Music HallBarwerk

Dat een barmedewerker verantwoordelijk is voor de verkoop van drank is duidelijk, maar hoe gaat een avond barwerk in zijn werk?

Het barpersoneel komt aan in de Heineken Music Hall via de personeelsingang. Daar is ook het horeca uitzendbureau gevestigd, hier schrijf het barpersoneel zich in en krijgt zijn werkkleding (shirt plus sloof) en een kluisje om zijn spullen in op te bergen.

Het barpersoneel meldt zich bij het barhoofd en volgt de briefing. Dan kan bijna het “echte” werken beginnen maar eerst moet alles klaar staan achter de bar. Zoals het uitpakken van disposables en het neerzetten van spatels in glazen voor de biertaps voor het verwijderen van het overtollige bierschuim.

Doekjes komen op strategische plaatsen terecht zodat het barpersoneel er makkelijk bij kan om tijdens het werken de bar schoon te houden. Trays komen op de bar voor de grote bestellingen en kratten gaan onder de bar zodat lege flessen meteen daar in belanden zodat alles netjes blijft en er minder opgeruimd hoeft te worden op het einde. Als alles gedaan is dan krijgt de bar nog een extra schoonmaak beurt zodat alles schoon is voordat de party begint.

Dan begint Dirty Dutch met niemand minder achter de draaitafels dan Dj Chuckie. De tijd dat opkomend talent mag beginnen op elk feest lijkt voorbij. De programmering is vanaf het begin super en de evenementen industrie is duidelijk naar volwassenheid gegroeid.

Barpersoneel aan het werk op Dirty DutchDe eerste gasten arriveren in de Heineken Music Hall. Soms begint er ook nieuw horecapersoneel met werken en het begin van het feesten is dan ideaal om ze de kneepjes van het horecavak bij te brengen. Klanten komen druppelend binnen en er staat verhoudingsgewijs een overmacht aan barpersoneel klaar.

Tijdens het feest voorziet het barpersoneel de klanten op een correcte en vriendelijke manier van drank. Het barpersoneel telt munten altijd goed natellen want af en toe geeft de feestganger een verkeerd aantal of er zitten fouten munten tussen. Het personeel schenkt altijd drank in een fles geheel uit, zodat er geen glaswerk in de zaal terecht komt.

Voordat een drank bijna op is dient het barpersoneel de barmanager te waarschuwen zodat hij ruim van te voren extra drank kan bestellen bij de runners. Volle kratten gaan naar de naastgelegen opslagruimte zodat in de bar alleen spullen aanwezig zijn die noodzakelijk zijn voor het barwerk.

Op een gegeven moment staat Benny Rodrigues achter de draaitafels om het feest tot een hoogtepunt te laten komen en daarna het feest te laten eindigen in de Heineken Music. Spullen tellen en opruimen, sopje over de bar, omkleden, kluissleutel inleveren en uitschrijven. Het was weer een mooi feest.

Lees ook het uitgebreide verslag van Fransje over Dirty Dutch Aftershock 2009.

Horeca persoonlijk

Volgend week barst het echte feesten seizoen compleet los. Vrijdag gaan wij werken op Fantan Mojah & Perfect in The Sand Amsterdam. Zaterdag staan wij in dezelfde locatie voor morillo & Roog en op diezelfde dag is ook Trance Energy in de jaarbeurs Utrecht. Dan is het voor mij flink minderen met stappen dus ben vrijdag nog even Haarlem in geweest.

Eerst even samen met Nicolien uiteten in het pakhuis. En daarna de populairste kroegen van Haarlem af. Ze werkt namelijk als verkoper bij Bacardi en ze moest natuurlijk zien hoe al de flessen en disposables van Bacardi gebruikt worden. Tijdens het stappen vielen mij echter drie andere dingen op.

•    Ten eerste hoe rustig het op dit moment is in de Haarlemse horeca op vrijdagavond/vrijdagnacht. Ik hoop niet dat dit ook zaterdag het geval aan het worden is.

•    Ten Tweede hoe divers de Haarlemse Horeca is. Het publiek van de polobar is niet te vergelijken met wat er in café Studio komt. En de Stiels is weer een compleet ander slag mensen dan de bezoekers van de XO.

•    En als laatste viel mij op dat het bij deze vier cafés normaal gesproken in het weekend het er zwart van de mensen ziet. Maar nu kon je nog makkelijk je kont keren in deze horecazaken. Zou de crisis de horeca bereikt hebben?

Karel Mercx, 1 maart 2009


Werken bij Hadise, Erick Morillo & op Trance Energy
29 Juni 2013
Werken bij Hadise, Erick Morillo & op Trance Energy
0

Werken bij Hadise, Erick Morillo & op Trance Energy


Dit was het eerste weekend van het jaar wij op drie feesten aan het werken waren. Vrijdag deden wij barwerk bij Hadise in the Sand Amsterdam. In diezelfde locatie stonden wij zaterdag ook achter de bar bij het verjaardagsfeest van Eric Morillo. Zaterdag was het natuurlijk ook de dag van Trance Energy, het eerste echte grote festival van het jaar, waar vele tienduizenden feestgangers van binnen- en buitenland op afkwamen.

Werken op Trance Energy 2009Nieuw barpersoneel

Omdat het een paar maanden niet was voorgekomen dat wij drie grote evenementen hadden in weekend, kon er dit weekend nieuw barpersoneel beginnen met het horecawerk. De combinatie van een e-mail naar de mensen die op de horeca vacatures van Grote Feesten hadden gesolliciteerd en rond vragen bij het huidige horecapersoneel waren te succesvol.

Er kwamen te veel reacties binnen om te werken. Zal het de economische crisis zijn? Of is dit werk gewoon heel populair? Hoe het ook zei ik was blij dat ik duidelijk tegen iedereen had gezegd je hoort binnen 24 uur of je op de barlijst staat.

Ik heb nu een bestand gemaakt met mensen die hadden gereageerd voor het werken op feesten van dit weekend en helaas niet mee konden. Bij de volgende mogelijkheid van het beginnen van nieuwe medewerkers neem ik als eerste met hun contact op. Zal waarschijnlijk redelijk snel zijn omdat wij als bedrijf hard groeien.

Armin van Buuren

Armin van Buuren was duidelijk weer de ster van Trance Energy. Tijdens zijn optreden ging de toegang naar mainstage dicht omdat er te veel mensen naar zijn set wilde luisteren. Het was flink bikkelen voor het barpersoneel dat op dat moment op mainstage aan het werken waren, maar ze hadden wel het geluk te mogen luisteren naar deze top DJ.

Jaren geleden stonden wij al achter de bar toen zijn solofeesten genaamd Armin Only begonnen. Maar hij is nog steeds mateloos populair. Als Armin van buuren op een feest is staat dat garant voor een grote party!

Barpersoneel op Trance Energy 2009Partyflock

De reacties van partyflock weerspiegel mooi hoe wij het dit weekend hebben gehad. 10 van de 17 stemmen voor Erick Morillo zijn geweldig, dat is toch 60%. Niet vergeten dat mensen eerder gaan klagen als het niet naar hun zin hebben, dan dat ze willen vertellen dat ze een fantastische avond hebben gehad.

Bij Trance Energy zijn tot nu toe 804 stemmen uitgebracht, waarvan meer dan helft gaat naar geweldig en zeer goed. Geen enkele twijfel dit feest was top.

De mensen die naar het concert van Hadise Açikgöz gaan is niet het publiek wat op partyflock zit. Maar geloof mij als ik zeg dat het dak ging er toch af ging in discotheek the Sand Amsterdam.

Tot volgende week!

Karel Mercx, 8 maart 2009

Lees de verslagen geschreven over werken op Trance Energy:

Verslag van het werken achter de bar tijdens Trance Energy 2009.
Zaterdag 7 maart 2009 was de dag van werken op Trance Energy!


Werken op Beautiful Fashion 1 Year Anniversary
29 Juni 2013
Werken op Beautiful Fashion 1 Year Anniversary
0

Werken op Beautiful Fashion 1 Year Anniversary


Het is half tien s`avonds op zaterdag 14 maart 2009, nog een half uur te gaan voordat het eerste verjaarsfeest van Beautiful fashion van start gaat in discotheek The Sand Amsterdam. Het geluid en de beelden ondergaan een laatste test. De modellen doen hun generale repetities. Op het hoogte punt van feest gaan ze namelijk een modeshow lopen. De catwalk begint bij de DJ Boot en gaat de zaal in dwars door het publiek en het barpersoneel is bezig met het klaarzetten van de bar.

Bar bij Beautiful FashionKlaarzetten bar

De citroenen en limoenen gaan onder het mes. De rietjes en stampertjes komen op oorlogssterkte en de openers vinden hun weg naar strategische plekken achter de bar. Prijslijsten komen boven de koelkasten. De postmix ondergaat een test, de speedrail voor de sterke dranken gaat aan, de hendel gaat om van de biertanken en de koelkasten gaan van de sloten.

Onder de bar gaat extra gekoeld water, Red Bull en Smirnoff Ice, de sterke dranken zijn helemaal bijgevuld. Al de beker staan klaar, de ijsbakken zijn gevuld en met nog tien minuten te gaan voor de opening van Beautiful Fashion staat alles klaar en mag van ons het feesten gaan beginnen.

Dan beginnen de echte barwerkzaamheden en vliegt de tijd voorbij. Voordat wij het doorhebben is het weer 05:00 en is het tijd om weer te gaan opruimen.

Sommige gaan de prijslijsten verwijderen. Andere beginnen met het tellen van de voorraden om daarna de koelkasten weer volledig gevuld te krijgen. Theedoeken belanden allemaal in een vuilniszak voor een grote wasbeurt. Sterke drank gaat naar het grote magazijn van The Sand. De bar verandert langzaam weer van vies naar schoon en als laatste gaat er een dweil over de vloer. Op naar het volgende feest!

Promotie voor evenementenPromotie Amsterdam Live & Ali Campbell

De Wit Events is medeorganisator van de feesten Amsterdam Live & Ali Campbell. Daarom ben ik afgelopen week begonnen met de promotie van beide evenementen. Posters op hangen bij Hogescholen en Universiteiten en flyers neerleggen bij platenzaken.

Zijn er mensen die het leuk vinden om te flyeren voor deze twee evenementen aan het einde van komende feesten? In ruil hiervoor zijn meerdere kaarten beschikbaar voor verschillende festivals. Tips voor de promotie van deze twee evenementen zijn altijd welkom.

Amsterdamse Horeca

Deze week was er maar één evenement, dus dat betekent dat er voor mijzelf ook tijd was om het nacht leven in te duiken. Het viel op hoe rustig het donderdagnacht was in het uitgaansleven van Amsterdam.

Cafe de gieter, dat normaal bekend staat om hoe druk het binnen is, was om middernacht nog heel rustig. In de Surprise bar klom het horecapersoneel meteen in de grote bel bij binnenkomst om ons gratis shotjes te geven.

Een jaar gelden hingen nog overal posters met horeca vacatures in Amsterdam, nu zijn die er duidelijk minder. Hoop dat het op de echte weekend dag zaterdag nog wel druk is in deze horecatenten.

De Party`s van volgende week zijn: Go Apres Ski, Nope is Dope & Dj Promo. Dus volgende week veel feest!

Karel Mercx, 15 maart 2008


Werken op Nope is Dope, Promo & Go Apres Ski en de sollicitatieprocedure
29 Juni 2013
Werken op Nope is Dope, Promo & Go Apres Ski en de sollicitatieprocedure
0

Werken op Nope is Dope, Promo & Go Apres Ski en de sollicitatieprocedure


Werken op Go Apres SkiDit weekend waren wij door het hele land te vinden om te werken achter de bar op verschillende grote feesten. In de Ahoy in Rotterdam was Go Apres Ski, De Heineken Music Hall in Amsterdam stond in het teken van Promo en Central Studio`s in Utrecht was de plek voor Nope is Dope.

Deze week geen verslag van het barwerk of avonturen van het barpersoneel. Maar een uitleg over hoe de sollicitatieprocedure werkt voor de mensen die hebben gereageerd op de horeca vacatures voor het werken op festivals.

Sollicitatieprocedure voor het werken op feesten

Op dit moment zijn wij niet opzoek naar mensen die willen werken op evenementen. Maar om meerdere redenen komen er altijd weer plekken vrij voor nieuw horecapersoneel.

Ten eerste groeit de Wit Events nog steeds hard, waardoor er steeds meer feesten bij komen waar wij het horecapersoneel voor kunnen leveren.

Ten tweede zijn er altijd mensen die na een paar jaar weer stoppen met het barwerk omdat werken van 8 uur s`avonds tot 8 uur s`ochtends best zwaar is. Als laatste betekent werken op feesten ook dat je af en toe zelf gratis naar feesten kan en dan ben je natuurlijk niet beschikbaar voor het barwerk.

Omdat er op dit moment geen plek is voor het werken op feesten sla ik al de sollicitaties op in een bestand. Op het moment dat er voor een evenement plek is dan stuur ik iedereen een e-mail dat er een mogelijkheid bestaat tot het werken op een feest.

Dan wordt er een afspraak gemaakt voor een sollicitatiegesprek en als dat gesprek aan beiden zijde positief uitvalt dan kan je beginnen met het leukste horecawerk dat er is!

Heel veel flessen water in krattenVraag & Antwoord over het werken op feesten

•    Hoe weet ik of grote feesten punt nl wel mijn sollicitatie goed heeft ontvangen?

Na het invullen van het sollicitatieformulier kunnen er twee dingen gebeuren. Er komt een melding dat de sollicitatie goed ontvangen is, dan is alles goed. Of er staat dat er een server error ontstaat. Probeer het dan de volgende dag nog een keer.

•    Wat is het salaris van werken op grote feesten?

Het minimale salaris is 7 euro netto per uur voor het werken achter de bar op evenementen & festivals. Werken in discotheken is meestal 8 euro netto per uur. Andere klussen kunnen een ander salaris hebben zoals het werken achter de kassa, zij verdienen 10 euro netto per uur. Op feestdagen verdien je dubbel. Deze getallen zijn van 2009.

•    Ik wil niet dat je mijn gegevens opslaat.

Een bericht via het contactformulier is genoeg om al je gegevens in mijn bestanden te verwijderen

•    Mijn vraag staat er niet bij.

Via het contactformulier is het mogelijk om je vraag te stellen.

Tot snel op een party!

Ik kijk zelf vooral uit Naar Decibel & Dominator!

Karel Mercx, 21 maart 2009


Werken bij MTV, Trey Songz & J. Holiday, Ghosttown & Rockit
29 Juni 2013
Werken bij MTV, Trey Songz & J. Holiday, Ghosttown & Rockit
0

Werken bij MTV, Trey Songz & J. Holiday, Ghosttown & Rockit


Bij ons is het weekend langer dan de doordeweekse dagen. Donderdag stonden wij achter de bar bij het bedrijfsfeest van MTV Networks in Amsterdam. Vrijdag waren wij aan het werk bij het concert van Trey Songz & J. Holiday en zaterdag was Ghosttown & Rockit in Utrecht. Zondag waren wij zelf aan het feesten bij strandtent Bloomingdale in Bloemendaal. Het was weer een drukke maar vooral een fantastische weekend!

Werken MTV

Werken achter de bar op evenementen, festivals, events en feesten is wat wij standaard doen. Maar er komen ook steeds meer bedrijfscateringen bij. Afgelopen donderdag waren wij aan het werk op de bedrijfsborrel van MTV. Bekijk hier het filmpje van de vorige keer, toen wij live in de uitzending waren. Altijd leuk om de drankje te mogen inschenken voor de mensen die via de TV de leukste muziek in je huiskamer brengen.

Barpersoneel samen met Trey SongzWerken Trey Songz & J. Holiday

Het feest begint vrijdag om zes uur, maar om half twee staan de eerste bezoekers al voor de deur van The Sand Amsterdam. Wij gaan werken op een concert, in plaats van werken op een feest. En bij concerten horen echte fans en de fans van dj`s zijn vaak iets minder fanatiek en dit werd deze week weer duidelijk bevestigd.

Een uur voordat het concert van Trey Songz & J. Holiday begint staat het al helemaal zwart van de mensen voor de deur van The Sand. Een donkere man komt aangereden in een behoorlijke dikke auto. Een groot gedeelte van de menigte begint te schreeuwen, al gauw weet iemand te vertellen dat deze man aangezien wordt voor iemand anders en gaan de harslagen van de meisjes weer naar een houdbaar niveau. Dat belooft wat voor als het concert zo gaat beginnen.

Sommige van het barpersoneel krijgen het voor elkaar om met Trey Songz op de foto te gaan. Binnenkort maar een album op de website maken met foto’s van het horecapersoneel en beroemde artiesten want de verzameling breidt zich snel uit.

Werken Ghosttown & Rockit

Bij deze twee evenementen zijn wij zaterdag ingehuurd om de garderobe te doen of beter gezegd de kluisjes. Bij de heel grote feesten of de Heineken Music Hall zijn de garderobe en/of kluisjes vaak buiten de zaal of tent.

Je bent dan aan het werken op een plek waar je weinig tot niks mee krijgt van het feest. Soms kan dat weleens vervelend zijn. Helemaal als je het werken op festivals niet voor het geld doet maar hoofdzakelijk omdat het leuk is. 

Maar bij normale grote feesten is de garderobe bijna altijd in zaal en dan maakt het garderobe personeel het volledige feest mee. Zo ook afgelopen zaterdag in Utrecht bij de Central Studio’s (Rockit) en Vechtsebanen (Ghosttown) waar de kluisjes staan op een plek waar het personeel mee kan genieten van de muziek.

In de garderobe werken is nog meer dan achter de bar hollen en stilstaan. Iedereen komt ongeveer op het zelfde moment aan op het feest. Dan is het hard werken om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Dan is het een paar uur stilstaan. Dat is wel het moment om pauze te nemen.

Dus werken in de garderobe betekent wel de beste pauzes, precies in het midden van je werkshift en op het hoogtepunt van het feest. Barpersoneel heeft alleen pauze helemaal aan het begin en helemaal aan het einde, want tijdens het hoogtepunt van het feest heeft iedereen het hartstikke druk om de feestgangers op tijd van drank te voorzien. 

Garderobewerk levert vaak wel uitdagingen op die niet van te voren verwacht werden. Mensen komen hun sleutel van de locker inleveren. Deze komt in een emmer terecht. Ondanks dat er koffers zijn met vakjes waarin ze pas achteraf komen na het sorteren.

Maar als iedereen op het einde van het feest naar huis gaat, is daar vaak geen tijd voor om het meteen te doen. Sommige mensen leveren de sleutel in en zijn door “moeheid?” vergeten hun kluis leeg te halen. Of hun huissleutel zit er nog aan. Af en toe denk je: hoe krijgen feestgangers dat nou weer voor elkaar. Maar gelukkig hebben wij door onze ervaring van het werken op evenementen voor alles wel een oplossing.

Het was weer een drukke week met allemaal leuk horeca werk, het enige nadeel van steeds meer werk is dat jezelf niet meer overal bij kan zijn en daardoor een hoop leuke ervaringen mis loopt.

Feesten Bloomingdale

Twee weken geleden is het strandseizoen weer begonnen en dat betekent als het even kan zondagavond naar Bloomingdale. Niet om te werken maar om lekker zelf te feesten op het strand en genieten van de heerlijke sfeer die daar altijd hangt, party! :-)

Bloomingdale op strand van Bloemendaal.

Daarom was er vorige week ook geen update op de grote feesten website en komt het verslag pas als het volgende weekend al bijna is begonnen. Deze week is het rustig wat barwerk betreft in evenementenland. Alleen Qua aantal feesten want de boxen in de Silverdome zullen snoeiharde beats laten horen tijdens Kock Out.

Sprak dit verhaal je aan? Kijk dan eens bij de horeca vacatures.

Karel Mercx, 3 april  2009


Werken Knock Out, Stappen Zwolle
29 Juni 2013
Werken Knock Out, Stappen Zwolle
0

Werken Knock Out, Stappen Zwolle


Het weekend is alweer voorbij. Grote Feesten heeft zijn tijd zaterdag laten vliegen tijdens het werken achter de bar op Knock Out en zondag tijdens een volleybaltoernooi. Daarnaast was hij uitgenodigd om vrijdag mee te gaan op kroegentocht in Zwolle.

Slapen tijdens Knock OutWerken op Knock Out

Knock Out is een nieuw evenement in de Silverdome Zoetermeer. Hard Bass was op deze locatie uit zijn jas gegroeid en is verhuisd naar het veel grotere Gelredome in Arnhem. Knock Out is de opvolger van Hard Bass. De Silverdome is normaal een locatie voor ijshockey en curling.

Het laatste wat je dan verwacht tijdens een feest zijn tropische temperaturen. Toch staat deze locatie bekend om edities van Hard Bass & Project Hardcore waar de temperatuur stijgt tot hoge niveaus waardoor sommige de locatie links laten liggen. Terwijl andere feestgangers sferen bij evenementen in de Silverdome vanwege de fantastisch bassen die er door het lichaam dreunen.

Er waren minder kaarten verkocht voor Knock Out dan vorig jaar voor Hard Bass. De organisator Back 2 School (B2S) had besloten de ring in de bovenzaal af te sluiten met zwarte hekken. Daardoor waren bezoekers verplicht om op de dansvloer te blijven. Het resultaat was een paar duizend man dansend bij elkaar, waardoor het heel geslaagd over kwam.

Daarnaast zijn minder mensen ook goed voor het in bedwang houden van de temperatuur. Dan ook nog een fantastisch line-up met Fausto, Technoboy, Headhunterz, Wildstylez, Tuneboy, D-Block & S-te-Fan, Noisecontrollers, Zany, Tatanka, Dana en Evil Activities.

Met als gevolg: de meeste bezoekers vulde goed of geweldig in op Partyflock. Terwijl leden van deze website ook totaal niet vies zijn om een evenement compleet af te kraken. Ben benieuwd waar dit feest naar toe gaat groeien, want voor de eerste keer was het een succes.

Stappen in Zwolle

Terwijl Partyflock vooral voor de bezoekers van feesten is, is er voor de bezoekers van cafe, club, discotheek of uitgaanscentrum niet echt een alternatief. Barman Rens is druk bezig met het bouwen van een zo’n website.

Alleen daarvoor zijn foto`s nodig van het interieur, barpersoneel en natuurlijk bezoekers voor nodig. In Zwolle stond nog een aantalen zaken “open” waar hij naar toe moest. Een mooie gelegenheid voor een gezellige avond stappen in Zwolle.

Vlak voordat de website live gaat komt er een review op Grote Feesten.

U heeft betaald, staat op het kaartje van de lockers op station Zwolle. Wij lezen het nog een keer na en controleren onze kastnummer, zin in avonturen zoals de vorige keer toen wij zijn wezen stappen in leeuwaren hebben wij namelijk niet.

Het nadeel van in een andere stad stappen is dat je niet weet waar je niet moeten wezen. Een broodje gekruid kalfsvlees zonder salade en groente besteld bij Can Doy Doy en zag het broodje door de salade en groente bijna niet meer liggen. Dit kan natuurlijk ook liggen aan het Haarlemse accent. Het broodje gekruid kalfsvlees was overigens wel heerlijk.

Het horecapersoneel van de Pinguin schotelde ons een zwarte kaassoufflé voor. Zwart ja. Ik heb de zaak opgezocht in de recensie restaurantgids. Quote: 1 uur en 25 minuten gewacht op eten, vervolgens koud en verkeerde geleverd! Blijkbaar ben ik niet de enige die niet vrolijk wordt van deze horecazaak in Zwolle.

Wat zou de redenen zijn dat er zoveel van dit soort horecazaken bestaan? Laatst was ik aan het stappen in Antwerpen. Ik bestelde toen een broodje Shoarma zonder salade en met saus. Ook hier kwam het met salade. Toen ik er wat van zei pakte hij het broodje terug en ging de salade (met saus eraan!) weer de saladebak in terug. Toeristen in andere steden hebben het niet makkelijk als het op eten aan komt. Weer terug naar Zwolle.

Karaoke in Zwolle in feestcafe Timeless

Het was de avond van de extremen.  Na een paar flaters in eettenten, werden wij helemaal blij in de Timeless. Wat een fantastische horecazaak is dat. Vrijdag 3 april 2009 stond in het teken van Karaoke Time met Arjan ft. DeeJee Richard. Wat een party, het dak ging er vanaf.

Af en toe loopt het barpersoneel door de zaak met een megadienblad met gratis shotjes. In plaats van minder omzet, gingen bezoekers juist meer bestellen omdat ze dit soort acties waarderen.

Je moet er een keer geweest zijn om het te begrijpen. Ik heb heel veel horecazaken gezien en dit is zeker een aanrader!

Daarnaast zijn er nog veel meer leuke tenten in Zwolle, Wij gaan zeker nog een keer terug! Alleen jammer dat Zwolle niet om de hoek is.

Werken op de Volleybal

Zondagmiddag was het tijd voor het werken achter de bar bij de volleybal in The Sand Amsterdam. Het is een toplocatie met een combinatie van de beste nachtfeesten zoals Trey Songz, Beautiful Fashion en Erick Morillo. En overdag volleybal op hoog niveau.

Op de nachtfeesten is een groot gedeelte alcoholische dranken die tijdens het barwerk over de bar gaan, terwijl toeschouwers van de volleybal hoofdzakelijk aan de koffie zitten.

Tot het volgende horeca blog!

Karel Mercx, 5 april 2009 “Dus de festivals gaan bijna beginnen! :-)”


Pagina |< < 8 9 10 11 12 > >| Alles