Afgelopen weekend was Horeca Uitzendbureau Grote Feesten aan het werken op Hardclassics. Op dit evenement zijn alleen maar de topplaten van eind vorige eeuw te horen.

Dit is de muziek die werd gedraaid in de tijd waarin ik zelf naar festivals ging. Ik keek daarom al tijden met veel plezier uit naar Hardclassics. Achter de draaitafels stonden allemaal topartiesten die twintig jaar geleden ook al feestgangers uit hun dak lieten gaan. Denk aan Pavo, Dano, Luna, Dana etc..

Wij waren ingehuurd voor het scannen van tickets, het verkopen van ijs en fruit, de kassa’s en natuurlijk waren wij ook aan het werk achter al de barren.

Het feest vond plaats in het topsportcentrum van Almere. Dit is een grote kubus, midden in een weiland aan de rand van de stad. Een ideale plek om house feesten te geven. Er is immers niemand die zeurt over overlast.

Begin van het seizoen

Hardclassics was tevens het begin van een nieuw seizoen van het werken op festivals. Aan het begin van het jaar staan wij alleen in locaties met een vaste bar. Denk aan de Heineken Music Hall, Club Abe, Club Air of bijvoorbeeld de Melkweg. In de zomer zijn we vooral op festivals aan het werk.

Moraal van het verhaal: voordat ik het doorhad was het zeven uur in de ochtend en was Hardclassics alweer voorbij. Nog een uur de drank opruimen en de troep uit de zaal wegen en we konden alweer naar huis toe.

Blijft het leukste werk

Werken achter de bar is het echt het leukste werk dat er is. Na een evenement zie ik dat mensen elkaar toevoegen op Facebook. Spreken vervolgens buiten het werk af om leuke dingen te gaan doen. En het aantal relaties dat achter de bar is ontstaan is niet meer op één hand te tellen. Afgelopen zaterdag heb ik bij Hardclassics weer een nieuw koppeltje ontdekt. Ik kan daar altijd van genieten. Sinds 2002 ben ik regelmatig op festivals te vinden. Ik weet nu al dat ik in 2020 ook nog regelmatig op de mooiste feesten aan het werken ben

Op 11 juli is er weer een nieuwe editie van Hardclassics. Dit keer in Beachclub vroeger op het strand van Bloemendaal.

Karel Mercx, 25 februari 2015

Reacties

Reageren