Dinsdagavond niks te doen en wil je gaan stappen? Ga dan naar Club Smokey in Amsterdam. Ik was helemaal verbaasd dat het dinsdag daar zo gezellig en erg druk was. Misschien was het omdat het zomer was, misschien was het toeval. Maar het was dinsdag reuze gezellig in Club Smokey.

Club Smokey ligt op het Rembrandtplein in Amsterdam precies tegenover club Escape. Overdag is het een coffeeshop waar je kan roken, tafelvoetbal kan spelen, biljarten of sportwedstrijden kan kijken.

Als in de avond het terras is opgeruimd en al de stoelen en banken staan aan de kant dan veranderd Club Smokey in een ware club. Van de dagactiviteiten is dan niks meer te merken en ’s nachts gaat het uitgaanspubliek compleet los.

Stappen op dinsdagavond in Club Smokey in AmsterdamFeesten in Club Smokey

Dinsdagavond was ik met wat collega’s van het barwerk een drankje aan het doen in het centrum van Haarlem. Op dit soort dagen wordt het nooit laat. Want de meeste moeten de volgende dag weer werken of studeren.

Wij maken ons klaar om naar huis te gaan. Roept er iemand: wie gaat er mee naar Amsterdam? Spontane en niet geplande avonden zijn vaak de leukste en dan zijn wij natuurlijk van de partij.

Ik heb mijn twijfels met stappen op dinsdag in Amsterdam. Maar Haarlem ligt in de buurt van Amsterdam, dus als het niks is dan zijn wij toch zo weer thuis. Op aanraden belande wij in Club Smokey.

Op het moment dat wij binnenkomen draaien ze seventies en eighties muziek zoals op Indian Summer Festival en aan het begin van de nacht veranderde de muziek naar de house van Dirty Dutch.

Barpersoneel Club Smokey

Naast de ideale muziekprogramma van Club Smokey. Rustige muziek voor overdag als je rustig wilt roken. In de avond populaire muziek die iedereen leuk vindt en in de nacht house muziek voor de feestgangers, loopt er ook nog eens barpersoneel rond dat zijn vak begrijpt.

De bereiding van drankje verloopt volgens de regels. En als je zegt ik wil weer hetzelfde rondje als net dan weet het barpersoneel nog wat je daarnet bestel had. Dat soort dingen kan ik altijd waarderingen tijdens het stappen.

Stappen in Amsterdam op dinsdag

De New York Pizza die een paar panden naast de club Escape (Richting centraal station Amsterdam) zit is op dinsdagavond tot 03.00 open. Bij een avond stappen horen natuurlijk ook lekkere snacks.

Dus als je een keer op de dinsdagavond wilt gaan stappen ga dan naar Club Smokey in Amsterdam en neem daarna een lekker pizza.

Andere uitgaans tips? Ga naar Antwerpen of naar Pianos!

Karel Mercx, 9 augustus 2009

Reacties

Reageren