Sinds 2002 op
653
evenementen gewerkt
met meer dan
10.255
fantastische mensen!
Op zoek naar enthousiast barpersoneel?
Mail
of 06-81459404

Onze opdrachtgevers

Activiteiten

Werken op Dutch Valley festival 2013
27 Oktober 2013
Werken op Dutch Valley festival 2013
0

Werken op Dutch Valley festival 2013


Op zaterdag 10 augustus, een nu al bijna traditionele week na Dance Valley, is het op recreatiegebied Spaarnwoude tijd voor het grootste ‘Nederlandstalige’ festival van het land. Het topteam van Horeca Uitzendbureau Grote Feesten bemande dit jaar de mainstagebar, recht tegenover het hoofdpodium. 

Werken op Dutch Valley Festival 2013 achter de bar op MainstageRond een uurtje of elf reden Karel, Twan, Ivana en ondergetekende te fiets het van stof vergeven festivalterrein op. Daar werden we opgewacht door een flink aantal ‘oude’ bekenden. Er stond een topteam klaar om ook deze dag weer tot een goed einde te brengen. Waar ik normaal altijd moeite heb met onthouden van namen was dat vandaag niet nodig, aangezien het overgrote deel van de collega’s al meerdere festivals op hun naam hebben staan en altijd in zijn voor een praatje. 

Na het indelen van de bar, wat een eitje was, omdat de koelcontainers enkel aangevuld waren met de drank die op was van het vorige festival, was het tijd om de eerste bezoekers op te wachten. Er moet ook gezegd worden dat de koelcontainer helemaal strak was getrokken door het team dat op Dance Valley de bar bemande. De containers waren zelfs zo leeg dat het mogelijk was om de drank van drie naar twee containers over te hevelen. Doordat het team dat ‘voor’ moest werken de boel goed onder controle had, was het mogelijk om met acht ‘sterke’ mannen een pallet gevuld met drie lagen aan drank van de ene koeling naar de andere over te hevelen. Gelukkig hebben we hier beelden van. 

Dutch Valley is vergeven van bezoekers die er een geweldig feest van willen maken. Er is voor ieder wat wils. Naast een grote ‘après ski’-tent kunnen de bezoekers ook genieten van de rock-, hiphop- en pitatenstages die verspreid liggen over het terrein. De bezoekers die ik heb gesproken waren over het algemeen zeer te spreken over Yellow Claw, The Opposites en Di-Rect.  

Het hoofdpodium had een aantal grote artiesten van eigen bodem. Waar de bezoekers in de middag en aan het begin warm werden gemaakt met artiesten uit Volendam werd de avond afgesloten met een uur durende show van de Haagse rockband Kane. Kane is een favorietje van mij en was daarom zeer verheugd dat zij de afsluitingsact van deze dag waren. Hoewel het optreden op het begin vrij mat was, werd het vanaf ‘Rain down on me’, zoals Jan Paparazzi het zou zeggen, echt een topshow! 

Na de afsluitingscoupletten van Dinand Woesthoff werd het voor de barmedewerkers ook tijd om de aftocht te blazen. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je een bar bezet waar vijftig man in kan werken, betekent dat nagenoeg automatisch dat het opbreken van de bar langer gaat duren. Dit bleek echter die avond niet op te gaan. Door goed teamwork en voorwerk was het afbreken een fluitje van een cent en kon het hele barpersoneel als een van de eersten haar waardevolle bezittingen uit de grote verzameltas terugkrijgen. 

Dit jaar is Dutch Valley, net als andere jaren overigens, ontzettend geslaagd. Het team van Horeca Uitzendbureau Grote Feesten heeft een knappe prestatie neergezet door in een grote bar op een mooie dag het hoofd koel te houden. Het is geweldig om met zo’n topteam te mogen staan en hoop het nog vaak te mogen doen! 

Maarten Sipman, 11 augustus 2013 (plaatsing 27 oktober)


Studenten uitzendbureau Amsterdam inhuren
26 Oktober 2013
Studenten uitzendbureau Amsterdam inhuren
0

Studenten uitzendbureau Amsterdam inhuren


Horeca Uitzendbureau Grote Feesten is het studenten uitzendbureau van Amsterdam. In dit blog ga ik opsomming waarom ons inhuren er voor zorgt dat uw horecazaak of uw festival erop vooruit gaat.

Inwerken gebeurd op festivals1) Ons team van barpersoneel in Amsterdam heeft veel ervaring. Zij staan regelmatig te werken in de Heineken Music Hall en de Melkweg. Daarnaast staan wij nog in tal van mindere bekende plekken in Amsterdam. 

2) Nieuw barpersoneel werken wij in op festivals. Wij werken daar met tientallen personen per bar en daar leiden wij nieuwe mensen op. Pas wanneer de nieuwe talenten er klaar voor zijn zetten wij ze in bij het Amsterdamse barpersoneel-team.

3) Wij staan erom bekend dat wij in moeilijke periode goed barpersoneel kunnen leveren. Oud en nieuw en uw vaste personeel wil feesten? Geen probleem, wij zorgen ruim van te voren dat wij onze toppers vastleggen voor oud en nieuw! Vijf dagen feest met Amsterdam Dance Events? Ook geen probleem! En werken op Koningsdag vinden wij juist super!

4) Horeca Uitzendbureau Grote Feesten heeft geen kantoorruimte. Wij bestaan volledig online. Het gevolg is dat wij ons barpersoneel meer betalen dan de medewerkers van een Randstad of een studentenwerk dat doet. Bovendien is onze factuur lager dan die van hun.
Philip wordt ingewerkt voor het studenten uitzendbureau5) Wij zijn zeer flexibel en wij komen ook als u maar één persoon nodig heeft. Iemand ziek? Bel ons op en de kans is super groot dat één van onze toppers binnen een uur bij u op locatie is. Kunnen wij niet leveren? Dan is de kans groot dat ik zelf kom werken. Vorige week tijdens de extreme drukte van Amsterdam Dance Event heb ik bijvoorbeeld nog een bardienst gedraaid. Het is uit service, maar ik vind het ook nog eens super leuk om te doen.

6) Mijn compagnon Twan heeft al op mijn duizend evenementen gestaan en ik zit er op ruim vijfhonderd. En wij hebben in zoveel verschillende locaties ervaring opgedaan. Hierdoor hebben wij altijd tips hoe dingen bij u nog beter kunnen en zijn wij sterren in het oplossen van technische problemen. Bij grote aanvragen is één van ons er altijd bij. 

7) Deze zes punten tik ik uit mijn hoofd, maar het zullen er nog wel een paar meer zijn. Als u wilt dan mag u onze referenties nabellen om achter nog meer voordelen te komen.

Eén van de leukste dingen van het werken op evenementen is dat ik zo veel mensen tegen kom. Ik vind het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Spreken de punten je aan dan vind ik het gezellig om binnenkort een kop koffie met je te drinken. Het studenten uitzendbureau uit Amsterdam komt graag naar u toe.

Karel Mercx, 26 oktober 2013


Werken in de Melkweg
19 Oktober 2013
Werken in de Melkweg
0

Werken in de Melkweg


Wat een toplocatie is de Melkweg! Sinds het Amsterdam Dance Event (ADE) is Horeca Uitzendbureau Grote Feesten het uitzendbureau van de Melkweg. Ik ben zo trots!

De Melkweg AmsterdamUiteraard heb ik ook een dienst meegedraaid. De afterparty die zaterdagochtend begon om zeven uur in de ochtend en eindigde om vijf uur in de middag vond ik een mooie shift om mee te draaien. 

Ik moet toch weten hoe het werken in de Melkweg in zijn werk gaat als ik straks barpersoneel ga regelen, maar ik vind achter de bar werken na tien jaar ook nog steeds super. Ik heb niets voor niets meer dan vijfhonderd feesten achter mijn naam staan!

Contant geld

Ik moest wel even inkomen. De Melkweg werkt met contant geld en er is geen kassa of rekenmachine aanwezig. De meeste voorkomende drankjes zijn mixdrank (€6,50), frisjes (€2.30) of biertjes (€2,60). Daarnaast heeft de Melkweg nog allemaal andere drankjes met allemaal aparte prijzen.

Na een kwartier was ik ingekomen. Zoals te verwachten viel zijn negen van de tien bestellingen hetzelfde. Dan reken je niet meer een biertje plus een frisje uit, maar dan weet je dat een dergelijke combinatie €4,90 is. Die paar bijzondere drankjes zitten er na het vragen bij een ervaren iemand van de Melkweg er ook zo in,

Amsterdam Dance EventsDaarna was het genieten en keihard knallen!. ADE blijft toch het mooiste feest dat er is. Door heel Amsterdam zijn feesten. Mensen komen zelfs voor ADE vanuit het buitenland naar Amsterdam toe! Heb alles gezien aan de bar. Van Egyptenaren tot Canadezen. Daarnaast is ADE een super drukke week voor ons. Wij werken namelijk ook voor de Heineken Music Hall en studio 80. Techno is mijn muziek en laat dat net één van de belangrijkste muziekstromen van ADE zijn. Ik heb mij echt vermaakt!

Solliciteren Melkweg

Wil je ook bij de Melkweg werken? Solliciteer dan bij Horeca Uitzendbureau Grote Feesten. Je zult eerst in een andere locatie aan het werken gaan. Wij willen namelijk alleen de echte supertoppers naar de Melkweg sturen. Bij gebleken geschiktheid mag je dan daarna in de Melkweg aan de slag.

De dag vloog voorbij en voordat ik het doorhad, waren wij negen uur verder en stond ik al weer de bar schoon te maken en de koelkasten bij te vullen. Daarna het geld tellen en op weg naar het volgende feestje van ADE. Slapen doen wij volgende week wel weer.

Werken in de Melkweg is zo gaaf en ik ben zo blij dat Horeca Uitzendbureau Grote Feesten de Melkweg als klant heeft!

Karel Mercx, 19 oktober 2013


Werken op een evenement
14 Oktober 2013
Werken op een evenement
0

Werken op een evenement


Dat het werken op een evenement heel divers kan zijn, blijkt wel uit het feit dat Horeca Uitzendbureau Grote Feesten ieder jaar wordt opgeroepen om te komen werken op het driedaagse Jordaanfestival op de Appeltjesmarkt te Amsterdam. `

Werken op een evenementHet is een gratis festival waar de artiesten vrijwel allemaal uit de (krochten van de) Jordaan komen. Het Jordaanfestival is een Nederlandstalig festival dat op geen enkele manier lijkt op Dutch Valley (het grootste Nederlandse festival dat een maand eerder is gehouden) of andere festival waar wij staan (denk aan: Q-Base, Dance Valley en Decibel Outdoor). 

Het is een festival waar je van moet houden, maar iedereen die zich op het terrein begeeft, is nooit te beroerd om de handen op andermans schouders te leggen en mee te lopen in de polonaise. 

Op vrijdag 13 september 2013 werd ik verwelkomd door een grote groep collega’s. Al schuilend onder een tentzeil stonden zij te wachten op de instructies die er voor die dag gegeven gingen worden. Van deze wachttijd kon ik op dat moment handig gebruik maken. Op zoek naar een toilet zwierf ik over het terrein als een verdwaalde kater, om uiteindelijk in een mobiele bar terecht te komen. Deze bar was ingericht als een standaard Jordaans café (inclusief een brandschoon toilet). 

Toen de instructies waren gegeven bleek dat het (mede door de slechte weersvoorspellingen) niet druk zou worden. Hierdoor is er besloten om slechts twee barren te bemannen. De grote bar, midden op het terrein, werd bemand door de groep van Twan van Dongen. 

De bar richting het hoofdpodium zou onder supervisie staan van Karel Mercx. Ik begon bij de bar van Twan, waar al gauw bleek dat er genoeg personeel was. Daarnaast stond de koelcontainer ook al strak, waardoor er voor mij weinig te doen was. 

Er was meer te doen bij Karel, dus toen de overschrijvingsformulieren op orde waren en ondertekend kon ik daar aan de slag. Het bleek een leuke klus te zijn om deze binnen vier uur op orde te brengen, maar dit is met de hulp van Steven Poort prima gelukt. Later op de avond werd het wat drukker voor de bar en werden wij als tapper en schenker ingezet. 

Het is een ideale positie, aangezien je het podium (en met name de mensen die daar staan) goed in de gaten kan houden en zo vaak de meest wonderlijke fenomenen kunt zien.

Jordaan FestivalHet festival zorgt altijd voor een beetje gezelligheid in de stad. Dit was helaas de volgende dag (zaterdag) niet het geval. Het is spijtig om te moeten constateren dat niet iedereen naar een festival gaat om een goede tijd te hebben, maar er altijd wel een groepje is op zo’n festival dat (vaak in combinatie met enige alcoholconsumptie) strijdt om de positie van alphaman. 

Wanneer mensen eens op zouden houden met het concentreren op elkaar, maar zich zouden richten op het hebben van een goede tijd dan zou dit op elk festival of feest ter wereld een heleboel moeilijkheden schelen en een hoop gezelligheid opleveren. 

Dit gezegd hebbende, wil ik nogmaals benadrukken dat dit slechts voor een heel select groepje geldt en dat de rest van de bezoekers zeker een toptijd gehad moeten hebben. De artiesten (waarbij men moet denken aan Bolle Jan, Antje Montero en Peter Beense) zorgen elk jaar weer voor een geweldige sfeer en laten ons hopen dat het festival volgend jaar weer terugkomt. Ik ben er zeker weer bij!

Maarten Sipman, 14 oktober 2013


Belangrijkste onderwerpen