Waarschijnlijk had u gehoopt op een mooi verhaal over wijntjes. Dit had ik namelijk beloofd in mijn vorige blog. Helaas moet ik u teleurstellen. Ik had het dan wel beloofd, maar beloftes zijn er om te breken. Ach, de wereld is hard, nietwaar? Als goedmakertje gaan we het dit keer wel hebben over smaken, niet over wijnen, maar over muziek. 

Er zijn sommige mensen die beweren dat smaken verschillen. Hierin zal ook zeker een kern van waarheid in zitten. Het deed mij wel denken aan een citaat dat ik las in een boek over de wonen en architectuur. Hierin stond dat smaak een kwestie is van opvoeding.

En zo is het ook met muziek. Er zijn heel veel verschillende smaken. Zo heb je klassieke muziek, techno, R&B, rap, rock, dance, trance, house, etc. De kunst is echter om de juiste smaak te hebben. Nu weet ik al dat velen denken dat smaak, en iets mooi vinden compleet afhankelijk is van waardeoordelen.

Dit is eveneens juist, maar sommige mensen kunnen beter waarde oordelen dan anderen. Laat het nou net zo zijn dat ik de persoon ben die deze waarde goed weet in te schatten.
Veel mensen die deze site bezoeken hechten veel waarde aan muziek als hardstyle, hardcore, en dat soort bagger.

Ik kan nu een vlammend betoog gaan houden waarom hiphop, rap en R&B verloedering zijn van de tonen die wij muziek noemen, maar door dat op deze site te plaatsen zal ik het publiek niet bereiken. Als gevolg hiervan zullen wij het dus gaan hebben over DJ’s, lasers, rammende beats en stampende partygangers.

Werkzaamheden van een DJ

Laten we beginnen bij de bron, the source, de as van het kwaad: de plaatjesdraaiers. Het schijnt dat sommige DJ’s zo’n €3001108,- euro per uur verdienen. Dit is naar het schijnt easymoney. Meneer zet een plaatje op, maakt er een showtje van, en heeft het geld alweer binnen.

Er is ook ander beroep waar er een heleboel geld in korte tijd kan worden verdient. Het beroep dat bij velen van jullie bekend staat als straatprostituee. En zo zou ik deze disc jockeys ook willen omschrijven. Hetgeen wat zij namelijk doen is goed te vergelijken wat deze dames op straat doen.

Er zijn 2 grote voordelen. Het eerste voordeel is al genoemd, en dat gaat over het feit dat geld makkelijk in het laatje komt. Het tweede voordeel dat beide beroepstakken hebben is dat zij zeer geliefd worden bij het publiek dat behoefte heeft aan hetgeen waarvoor zij talent schijnen te hebben. Op kort termijn zijn dit ook beroepen waarmee men snel uit de schulden zou kunnen komen, of zich tijdelijk geliefd zou kunnen voelen.

Nadelen werken als DJ

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan verbonden, zoals jullie na de voordelen ook verwachten. Laat mij allereerst ingaan over de toekomst van een straatprostituee. Een dergelijke vrouw heeft namelijk maar 1 talent. Hiermee moet zij haar geld mee verdienen, maar na verloop van tijd zal haar gave niet meer benut kunnen worden. Dit, omdat zij oud en daarmee lelijk zal worden. Niemand wil meer geld betalen om seks met haar te hebben. Er zijn namelijk nieuwere, en daarmee betere modellen op de markt. Er moet gezocht worden naar een nieuw beroep waar geen talenten voor nodig zijn, en tevens geen glansrijke cv. En zo zal het ook geschieden met DJ’s.

Deze plaatjesdraaiers hebben namelijk ook maar 1 talent, namelijk het draaien van plaatjes. In het begin zijn deze mensen geweldig bij hun publiek, en willen veel geld voor ze betalen. Vadertje tijd zal ervoor zorgen dat hun sounds “uit” raken, niet meer in de mode zijn, en daarmee niet meer geliefd. Mensen willen geen geld meer betalen om naar deze verouderde, verkrachte muziek te luisteren. Er zijn namelijk nieuwe DJ’s op de markt, met een nieuwe sound.

Werken als vakkenvuller

Onvermijdelijk gevolg is dat de DJ’s die verdrongen zijn opzoek moeten naar een nieuwe manier van geld te krijgen. Sinds zij ook maar in het bezitten zijn van 1 talent, en geen overdonderend cv’tje moet er gezocht worden naar werk waar niet al teveel kunde voor nodig is. Dus misschien, over een paar jaar, als je boodschappen doet bij de Albert Heijn kom je deze oude sterren nog tegen. Tijdens hun werkzaamheden die zij verrichten als vakkenvuller, voor €6,31 netto in het uur.

Fransje, 15 april 2009

Reacties

Reageren