Horeca Uitzendbureau grote feesten is begonnen als cateraar op grote evenementen en festivals, maar wordt ook steeds vaker ingehuurd voor catering aan huis. 

Meestal betreft het een verjaardag of jubileum. Je maakt hier vaak de leukste familiemomenten mee, zoals zelfgemaakte liederen en er is vaak eten in overvloed. Afgelopen zaterdag waren wij aan het werk in Molenaarsgraaf. 

Geweldig

Ook al ben ik directeur van het uitzendbureau. Ik vind dit soort caterings nog altijd geweldig om naar toe te gaan.

Meestal gaat de catering als volgt in het werk. Bij aankomst maken wij een praatje met de familie en de opdrachtgever geeft ons zoveel mogelijk aanvullende informatie over de avond.

In dit geval werd er gevraagd of wij wilde debarrasseren; tafels schoonhouden door glazen te halen en asbakken te legen. Wij laten de gastheer of –vrouw altijd uitpraten omdat er misschien informatie verstopt zit die wij nodig hebben, maar meestal is het duidelijk. De enige vraag die we afgelopen zaterdag hadden, was waar de borrelnootjes lagen voor het geval de schalen leeg raakten.

Bar in de tuin

Normaal is het altijd passen en meten met de ruimte, maar deze familie had een mooie buitenkeuken in de tuin, met alles erop en eraan. Daarom waren wij snel opgestart.

De gasten kwamen binnen en Shannon bleef in de tuin achter de bar staan om de gasten te helpen en ik bediende de gasten in het huis.

De vrouw die het feest voor haar vader had georganiseerd probeerde alles zo goed mogelijk te regelen. Toen er in één keer een aantal gasten binnenkwamen vroeg zij mij om met bladen met drank te gaan rondlopen. Ik vertelde haar dat iedereen die binnen stond een glas drank in zijn of haar handen had en mocht ik het niet meer redden om iedereen persoonlijk te bedienen dan zou ik met glazen gaan lopen. Na dat gezegd te hebben zag zij dat wij alles onder controle hadden en begon zich meer te ontspannen. Dat is één van de grootste voordelen van catering inhuren. Je hoeft niet meer te denken aan drankjes of hapjes. Dat wordt allemaal voor je geregeld.

Het mooiste van catering aan huis is het einde. Vaak vonden mensen de catering boven verwachting goed en hebben wij zelf ook een leuke avond gehad. Zo’n avond wordt extra beklonken als de opdrachtgever zijn waardering ook nog uitspreekt. Dan is de missie echt geslaagd en dat komt mede door ons plezier in het werk, waardoor we dat goede werk kunnen afleveren. Steeds vaker komen mensen via mond-op-mond reclame bij ons terecht. Hierdoor krijgen wij meer aanvragen voor kleine feesten, terwijl wij ons hier niet direct op richten. En dat is een ontwikkeling die wij alleen maar toejuichen.

Karel Mercx, 6 november 2012

Reacties

Reageren