Voor iemand uit Haarlem of Amsterdam is een avond uit in Schagen en Den Helder de ideale combinatie.

Crazy Coyote GirlsDe laatste trein uit Schagen naar Den Helder gaat namelijk om zeven minuten over één. En de discotheken in Den Helder zijn open totdat de eerste intercity weer terug naar de bewoonde wereld gaat.

Schagen is een klein dorp in Noord-Holland maar de hoeveelheid horeca in het centrum is enorm. Uiteindelijk zijn wij beland in een druk cafe genaamd bar dancing het Geveltje. Het gesprek met Rens ging over waarom deze kroeg helemaal vol stond en een andere kroeg een paar panden verder zowat helemaal leeg was. 

Er kwamen theorieën voorbij dat het toeval was en dat er in elke grote groep jongeren wel beslissers zitten. Dat zijn de mensen die af en toe wat nieuws willen en de rest van de groep volgt automatisch omdat zij er bij willen horen.

Crazy Coyote Girl LettaDus de ene keer is die plek druk en de andere keer is weer een andere plek druk. Het is niet voorspelling waarom de ene horecazaak wel succesvol is en de andere uitgaansgelegenheid niet.

Om 00:00 kwamen wij er achter dat beide opmerkingen en de rest van de mogelijkheden die wij verzonnen hadden niet waar waren.

Crazy Coyote Girls in Schagen

De Crazy Coyote Girls kwamen namelijk langs in het Geveltje in Schagen. Dat zijn een stel leuke meiden die er bovengemiddeld goed uitzien en een show van een half uur boven op de bar uitvoeren

Als je boft dan mag je hoofd achterover doen en wordt er rechtstreeks uit de fles sterke drank naar binnen gegoten. De jongens en de meiden uit Schagen maken daar dankbaar gebruik van. Er gaat tenslotte weinig boven gratis drank als je jong bent.

Body ShotSoms boft er een jongen en gaat er een Crazy Coyote Girl op de bar liggen. Zij pakt de sterke drank en laat het over haar strak afgetrainde buik lopen. De jongen mag de drank er dan vanaf drinken.

En bij de echte bofkont giet de Crazy Coyote Girl de drank tussen haar voorgevel waar de Lucky one de drank tussen vandaan mag gaan halen.

Achteraf heb ik mij er nog over lopen verbazen hoeveel vrouwen uit waren in het geveltje. Je zou verwachten dat dit vooral entertainment is voor mannen. Check de fotos.

En als er dan spontaan een paar Crazy Coyote Girls binnen kwamen lopen dan had ik wel verwacht dat een aantal meiden zouden zeggen: wij gaan wel ergens anders kijken. Maar gelukkig bleven zij en werd het geen hengstenbal. :-)

Schagen en Den Helder met RensDoordat wij langer dan gepland in het Geveltje waren gebleven was er geen tijd meer over om naar discotheek Kdanz te gaan. Dat betekent dat wij binnenkort weer een keer terug gaan naar Schagen.

Op naar Den Helder

In Den Helder was alles anders dan in Schagen. Ik stop een avondje in Den Helder in dezelfde categorie als stappen in Kerkrade en die categorie heet: niet voor herhaling vatbaar.

In de grootste discotheek van Den Helder Odeklonje Danzing was 80% man. De muziek die ze daar draaide was Dirty Dutch. Maar het motto in die kroeg was hangen, roken en stoer doen. Er leek een taboe te bestaan op handje in de lucht en de voetjes van de vloer.

De agressieve sfeer zorgde ervoor dat wij zijn gaan kijken bij een poolcentrum. Na wij de meerdere portiers en de metaaldetector voorbij waren (ja wij hebben het nog steeds over het poolcentrum), trokken wij de conclusie: in Den Helder ga je niet voor je plezier stappen.

Karel Mercx, 2 april 2011

Reacties

Reageren