Omdat Breda een studentenstad is zijn de dinsdag en donderdag de dagen om te gaan stappen in Breda. De laatste keer dat wij er waren was het in Breda extreem druk, alleen dit keer hadden wij er niet bij nagedacht dat het net carnaval geweest was. 

Meisje in discotheek kerkpleinWerken met carnaval

Al een paar jaar neem ik mezelf voor dat ik een keer achter de bar wil gaan staan met carnaval. Yoram herinnerde mij er dit jaar weer aan wat voor compleet gekkenhuis de horeca is met dit soort grote feesten.

Volgend jaar ga ik solliciteren op de barpersoneel vacatures met carnaval, er gaat niks boven barwerk op dit soort extremen evenementen.

Donderdagavond heb ik langer doorgewerkt bij mijn doordeweekse werk, zodat ik vrijdag later kon beginnen. Hierdoor kon ik samen met de oprichter van Partywork naar Breda.

Wij hadden ons het totaal niet gerealiseerd dat het net carnaval geweest was en dat de kans groot was dat het stappen niet veel zou voorstellen.

Breda

Uitgaan in Breda is sinds de NS Brabant op het nachtnet heeft aangesloten een stuk beter geworden. Het is nu mogelijk om midden in de nacht via Amsterdam naar Haarlem te komen.

Dus mocht het net zo’n flop worden als toen wij aan het stappen in Eindhoven waren, dan konden wij weg gaan. Toen wij in Eindhoven waren was het namelijk vlak na oud en nieuw en er was bijna niemand aan het stappen.

Barpersoneel aan het werk in discotheek KerkpleinDe grootste discotheek uit Breda is Bar-dancing Kerkplein. Wij kwamen daar om één uur binnen en wij waren naast het horecapersoneel werkelijk de enige. Zie de foto’s van Kerkplein in dit blog bericht.

Wat opviel was hoe het personeel de hele tijd bezig was met werken. Afstoffen van de flessen, schoonmaken van de schenkdoppen, lappen van de ramen, niemand was niks aan het doen. Pluspunt, zelden zoiets gezien bij personeel in de horeca die zich richt op studenten.

Stappen

Al de uitgaansgelegenheden zitten in Breda bij elkaar. Een paar dingen die mij zijn bijgebleven bij het stappen in Breda:

•    Studio Dependance was de ontdekking van de avond. Nog niet eerder geweest en de studio was als enige zaak waar wij geweest waren helemaal gevuld met mensen en wat een feest zorgde de DJ voor.
•    Bij café Oranje staat een bartender te werken die goed getraind is door Heineken. Ze draait altijd het bierviltje en het bierglas met een simpele beweging met het logo naar de klant toe.   

Oorspronkelijk zouden wij gisteren gaan stappen in Den Haag (Toch bedankt voor de tips Rens! :-), ik heb aan jouw tips meer dan aan de agenda op Partyflock), maar wij zijn dus uitgekomen in Breda.

Dit weekend zijn wij volgens de agenda vrij bij de Wit Events, maar na Breda ontbreekt mij de energie om vanavond nog wat te gaan doen.

Als allerlaatste: Twan heeft een Hyves opgericht voor Horeca Uitzendbureau Grote Feesten.

Karel Mercx, 19 februari 2010

Toevoeging Rens:

Leuk om te lezen dat je mijn advies voor het Haagse Paard in de wind hebt geslagen voor Breda ;), maar laat je dan wel goed informeren over de discotheken daar!

Hoewel Kerkplein zeker de mooiste en beste tent is daar en daarmee zeker een verplicht bezoekje waard, is het er niet de grootste.

De discotheek Graanbeurs ligt namelijk even verderop en is met drie zalen een tikkie forser. Overigens wel van dezelfde eigenaar, en vroeger bekend als de discotheek waar vanuit Tiësto begon met draaien.

De zuid Amerikaanse zaal Santiago de Cuba is er ook erg leuk en verassend. Tip voor de volgende keer west Brabant, dus.

Reacties

Reageren