Wij werken nog steeds op evenementen, en dat is nog steeds het belangrijkste onderdeel van de website van horeca uitzendbureau Grote Feesten.

Alleen de maand januari is de rustigste maand in het evenementenjaar. Daarom sta ik vaker voor, dan achter de bar in deze periode. Werken in de horeca doe ik namelijk puur omdat het fantastisch is en niet voor het geld. Dus een maand horeca is er voor mij niet bij.

Vorige week zaterdag was ik met Rens in Amersfoort, tijdens het uitgaan daar beleefde ik mijn grootste positiefste verrassing tijdens het stappen sinds tijden.

Amersfoort bestaat uit een heleboel leuke danscafés en in het centrum is het de hele nacht lekker druk en door het nachtnet van de NS is de bereikbaarheid ook nog eens ideaal.

De conclusie is dat stappen in Amersfoort top is.

Amersfoort is top

Tijdens de terugweg moest ik op de roltrap op het station van Amersfoort denken aan het stappen in Londen.

Druk in AmersfoortOp de roltrap staan links “lopende” groenen voeten en rechts staan “stilstaande” rode voeten. Grappig dat Amersfoort de Nederlander de goede gewoontes van de Londenaren wil bijbrengen.

De stad Londen heeft vettere clubs, alleen het is verspreid over een heel groot gebied. Geef mij maar Amersfoort waar alles dicht bij elkaar ligt en daardoor het gevoel geeft dat het drukker is dan in Londen.

Een hoop mensen en de danscafes bij elkaar. Dat klinkt als stappen in Noordwijk. Ik ga echter toch liever naar Amersfoort toe omdat Noordwijk om half drie in de nacht stopt en niet is aangesloten op het nachtnet van het openbaar vervoer.

En stappen in Groningen dan? Ik ben het er mee eens dat alleen Eindhoven in de buurt komt wat betreft het aantal horecazaken. En Groningen is de enige stad van het land, waar het niet moeilijk is, als het acht uur in de ochtend is, om een zaak te vinden waar ze nog bier schenken.

Alleen het grote nadeel van Groningen is, dat na het stappen het dan nog ruim drie uur duurt voordat ik bij mijn bed ben. Groningen lijkt het buitenland wil, gerekend vanaf Amsterdam ligt Groningen een stuk verder weg dan Antwerpen.

Bovendien heb ik in Groningen nog nooit om drie uur in de nacht rijen zien staan omdat het binnen vol was en in Amersfoort was dat wel het geval en er is bepaald niet weinig horeca. De foto is gemaakt om kwart over drie vanaf de Rumours.

Stappen in AmersfoortRumours

De Rumours is met stip het grootste danscafe in Amersfoort. Het zijn vier horecazaken die met elkaar verbonden zijn via gangen. Ik gok dat er wel duizend personen in de Rumours kunnen. Het heet een cafe maar ik zie het als een discotheek.

In elke ruimte wordt weer andere muziek gedraaid, jammer dat wij in Haarlem niet zo’n zaak hebben. Had het vroeger zeker gewaardeerd.

In de Rumours is het één groot feest, het enige minpuntje is hoe het barpersoneel te werk gaat. Ik vind het drie keer niks als de afschuimer een paar tussenstoppen maakt voordat de afschuimer het Heineken bier afschuimt.

Het volgende ritueel moest ik aanschouwen: een tik met de afschuimer op de bar en een tik op het voorhoofd van een collega bartender en dan pas afschuimen. Niet echt hygiënisch.

Horeca heb ik graag een beetje op niveau, maar als je net als ik tien jaar geleden er niks om geeft hoe drank wordt bereidt dan is de Rumours een fantastische tent om te gaan stappen.

Partyflock

Wij zagen in de agenda van Partyflock dat er een groot feest was in de Quignon. Alleen er waren maar 20 mensen binnen. Tegenwoordig geven horecazaken hun zaterdagavond een naam en zetten hun “feest” in de partyflock agenda.

Leuk dat er elk jaar volgens Partyflock tienduizenden feesten zijn, maar van mij mag Partyflock wel wat strenger worden met hun agenda. Meer is niet altijd beter.

Los van dit punt, heb ik echt een top avond gehad. Stappen in Amersfoort, ik kan het iedereen aanraden.

Karel Mercx, 23 januari 2010

Ps. Ik heb de agenda gezien op welke festivals de Wit Events gaat werken en 2010 gaat echt een super jaar worden!

Reacties

Reageren