Vorige week zaterdag was ik toevallig in Antwerpen belandt. Ik was aan het stappen in Londen. Werk in de horeca is super, maar ondanks dat ik ruim over de dertig ben, vind ik het stappen in het buitenland nog steeds erg leuk!

Wij Nederlanders hebben de naam dat wij weten hoe wij een feestje moeten bouwen, maar over de grens hebben zij er soms nog meer verstand van. Terug ging ik met de trein naar Amsterdam

Altijd als ik naar Londen, Parijs of Berlijn ga dan kies ik voor de trein omdat ik dat veel meer ontspan dan met het vliegtuig. Die extra uren reistijd gebruik ik om te werken zodat het niet zonde van mijn tijd is.

Door problemen op het station van Brussel kon ik niet verder reizen dan Antwerpen. Eerst baalde ik enorm, maar nadat ik me had bedacht dat ik ook kon uitgaan in Antwerpen vond ik het eerlijk gezegd niet meer erg.

Discotheek AntwerpenGrote Discotheek

Café dAnvers is een grote discotheek midden in het centrum van Antwerpen. Ze draaien daar altijd de beste house muziek en daardoor is het daar altijd één groot feest. Het barpersoneel weet duidelijk waar het mee bezig is en de portiers zijn vriendelijk.

Misschien wel het grootste pluspunt is dat de meeste bezoekers op de dansvloer staan met de handjes in de lucht. Het is daar alles behalve een dooie boel en in tegen stelling tot veel horecazaken in Nederland staat er altijd voldoende horecapersoneel. Het is dat ik altijd aan het werk ben met oud en nieuw, anders wilde ik hier een keer oudjaar vieren.

De Horeca in Antwerpen in 2012Het enig jammer was dat ik niet de hele nacht kon doorhalen omdat ik weer vroeg in Haarlem moest zijn doordat ik familie afspraken had. Door een toevalstreffer had ik een goedkoop hotel bij het station van Antwerpen gevonden, waardoor ik toch nog een paar uur mijn ogen dicht had kunnen doen.

Meerdere evenementen

Thuis zag ik in de e-mail box dat Horeca Uitzendbureau Grote Feesten dit jaar mag werken op Zomerkriebels, Dance Valley, Dutch Valley, Loveland, Decibel Outdoor, Ground Zero Festival en Q-Base. Deze uitnodigingen voor het werken op feesten en evenementen ligt inmiddels in jullie mailbox. Ik zie jullie snel achter de bar!

Met al die evenementen en festivals gaat het weer een mooie zomer worden en volgende keer belanden wij wel gepland bij een Antwerpse Discotheek.

Karel Mercx, 27 juni 2012

Reacties

Reageren